Sport

Labdarúgás: megőrizte tökéletes mérlegét a Szőreg a szomszédvárak csatájában + FOTÓK

Labdarúgás: megőrizte tökéletes mérlegét a Szőreg a szomszédvárak csatájában + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap
Labdarúgás: megőrizte tökéletes mérlegét a Szőreg a szomszédvárak csatájában + FOTÓK
szoreg_ujszentivan20

Szoros mérkőzésen végül magabiztos győzelmet aratott a már második percben vezetéshez jutó Szőreg a vendég Újszentiván felett a megyei II. osztály 5. fordulójában.

Nem kezdődött túl fényesen a mérkőzés a vendégek szempontjából, mivel a Szőreg alig másfél perc után máris vezetéshez jutott, amikor

Csikós József

belsőzött a jobb felsőbe egy szögletet. (1-0) A kezdeti hazai fölény szépen-lassan egyenlő erők csatájává szorult vissza, amit azonban főként a mezőnyben való sárdagasztás jellemzett az alaposan felázott gyepszőnyegen. A félidő derekán produkált az Újszentiván egy igen erős periódust. A 22. minutumban

Illés Tibor

bólintott egy szögletet a keresztlécre, majd a kipattanót

Mudri Balázs

stukkolta úgyszintén a vasra. Kevéssel később

Borbély Gábor

ziccerből eleresztett lapos kísérletét hárította

Bali Csaba

, majd

Horváth-Harmat Gábor

kongatta meg a felső kapufát egy 30 méteres szabadrúgással. Fordulás után sem sokat változott a játék képe, ugyanakkor a vendégek kihagyott helyzetei hamar megbosszulták magukat. Bár az 54. percben

Bartos Norbert

- a partjelző intése szerint - még lesről talált a hálóba, a 63.-ban már nem volt menekvés,

Vellai Áron

vágott a kapuba egy

Weszelovszky Gáborról

kijövő Bartos-lövést. (2-0) Idő közben megérkezett a vihar is Szőregre, pontosabban szerencsére csak a széle, mégis erős szél kerekedett a játéktér felett. A Rákóczit azonban ez sem zavarta abban, hogy kevéssel a lefújás előtt végleg eldöntse a három pont sorsát. Ekkor

Gyenes János

robogott egy ellentámadással saját térfeléről indulva egészen kapuig, majd 13-14 méterről védhetetlenül lőtte ki a pókokat a jobb felsőből. (3-0) Sikerével

Móra Tibor

legénysége továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát, míg az újonc Újszentiván harmadik vereségét szenvedte el az idei szezonban.

Szőreg, 150 néző
2014. szeptember 14., 16.30
Szőregi RSE
Újszentiván SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Halász László, Kószó Csaba
3
-
0

Csongrád megyei II. osztály, 5. forduló:

Szőregi RSE - Újszentiván SE 3-0 (1-0)

Szőreg, 150 néző. Vezette: Fodor Lajos (Halász László, Kószó Csaba).

Szőreg:

Bali - Csikós, Gyenes (Tóth 83'), Ali, Méreg, Németh, Bartos (Kovács 83'), Buknicz, Tábi (Fehér 66'), Vellai (Balla 83'), Kovács D.

Vezetőedző:

Móra Tibor.

Újszentiván:

Weszelovszky - Habi (Papp - a szünetben), Gyarmati, Széll, Hufnágel (Balogh 75'), Mudri, Illés, Horváth-Harmat, Néma (Kálmán 51'), Pióker Ti. (Pióker Ta. 83'), Borbély (Ivánku 83').

Játékos-edző:

Kiss Máté.

Gólszerzők:

Csikós (2'), Vellai (63'), Gyenes (82').

Sárga lap:

Gyenes (41'), ill. Borbély (42'), Horváth-Harmat (61'), Gyarmati (89'). Móra Tibor:

"A csapattal együtt nagyon készültünk a mai mérkőzésre, hiszen szomszédvárak harca volt ez az összecsapás. A Szőreg és a Újszentiván mindig nagy meccseket játszott a múltban, függetlenül a tabellán elfoglalt pozíciójuktól. Szoros találkozó volt, komolyan készültek a szentivániak is, ezt hallottam több helyről is. Irreális talajon játszottunk, ezért nem tudtuk a saját futballunkat játszani, amiből egy harcos, küzdelmes mérkőzés kerekedett ki. Erővel jobban bírtuk, ez a végén meg is mutatkozott az eredményben."

Kiss Máté:

"A heti edzésmunka hiányzott ma a pontszerzéshez. Alapvetően jó képességű, fiatal, képzett labdarúgókból áll az egyesületünk, de munka nélkül nem tudunk eredményesek lenni. A mérkőzés nagy részében be tudtuk bizonyítani, hogy van potenciál ebben a csapatban, de amíg a fiatalok nem hajlandók komolyan venni a felkészülést, addig a maihoz és a szentmihályihoz hasonló vereségekbe futunk bele. Akárkit meg tudnánk verni ebben a bajnokságban, de akárkitől ki is tudunk kapni ilyen edzésmorállal és -látogatottsággal."

Online közvetítésünk:

90'
Fodor Lajos lefújta a találkozót. A helyzetével jobban sáfárkodó Szőreg összességében megérdemelte 100 százalékos mérlegét.
89'
Bartos indult volna teljesen tisztán egy kontrával, a lemaradó Gyarmati jobb híján lerántotta.
83'
Mindkét mester lehetőséget ad tartalékainak is: a hazaiaknál Bartost váltotta Kovács, Tóth és Balla is felment a pályára, lejött Gyenes és Vellai. Az Újszentivánnál lejött Borbély és Pióker Tibor, bement helyette Pióker Tamás és Ivánku.
82'
GÓÓÓL! Alighanem eldőlt: Bartos indította a saját térfeléről induló Gyenest, aki aztán meg sem állt a kapuig, 13 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb felsőt.
77'
Mindent megtesz a szépítésért a vendég együttes, de előbb Horváth-Harmat, majd Pióker lövésének is alákapott a szél. Az időjárási körülmények kezdenek igencsak barátságtalanra fordulni.
75'
Újabb csere újszentiváni oldalon, Balogh állt be Hufnágel helyett.
71'
Igen sötét felhők riogatják a mérkőzés publikumát, talán az igazán nagy zuhét megússzák, mindenesetre a viharos szél már megérkezett a helyszínre.
66'
Tábi Attila számára véget is ért a mérkőzés, Fehér Emil váltotta csereként.
65'
Kis híján ott a harmadik! Újabb ellentámadás végén Vellai adott be balról, a középen érkező Tábi azonban a kapu torkából fölé bombázott.
63'
GÓÓÓL!!! Gyors kontrát vezetett a Szőreg, Bartos tört be jobbról, a hosszú alsót vette célba. Bár ezt még hárította Weszelovszky, a kipattanót Vellai menthetetlenül a kapu bal oldalába bombázta. 2-0!
61'
Nem akaródzott hátrébb menni a sorfalnak, Horváth-Harmatot bünteti sárgával a bíró. A pontrúgást egyébként Vellai éppen a középen álló kapus kezébe csavarta.
60'
Öt embert kér Weszelovszky, 19-ről középről lőhet szabadrúgást a Rákóczi.
54'
Már örültek a gólnak a hazai szurkolók, miután Bartos adott keresztbe egy ellentámadásnál, amit aztán Vellai adott középre balról. Az érkező Tábi mögött még elgurult a passz, de a hosszún érkező Bartos Norbert becsúszva a hálóba lőtt - a partjelző intése szerint lesről.
52'
Különös jelenetek után hördül fel a közönség: Kálmán lekészítését Illés nem vállalta el egyből, tolt még egyet, de túl hosszan. A büntetőterületen belül egy szőregi védő a másikat trafálta telibe a felszabadítással elsőre, és bár a szentivániak egy emberként kiáltottak kezet, a játékvezetőt ez nem hatotta meg. Nincs tizenegyes.
51'
Újabb csere a sárga-fekete mezeseknél, Kálmán szállt be a mérkőzésbe Néma helyett.
49'
Tábi beadására Vellai érkezett jó ütemben az ötös rövid oldali sarkára, de fejese pontatlanra sikerült, így oda lett a lehetőség.
46'
Habi helyét Papp Péter vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a találkozó, a vendégek egyet cseréltek a szünetben.
SZÜNET
45'
Fodor Lajos bíró lefújta a félidőt, amely során ugyan a Szőreg szerezte meg a vezetést, a vendégek azonban többször is egyenlíthettek volna, több alkalommal csak a keresztléc akadályozta meg Horváth-Harmatékat az egalizálásban.
42'
Rögtön itt a válasz: Borbély rántotta le taktikai jelleggel az egy kontrával meginduló Kovácsot. Ez is lap.
41'
Megszületett a meccs első sárga lapja, Gyenes érdemelte ki azzal, hogy hátulról rácsúszott Pióker bokájára.
38'
Tábi már átfűzte védőjét a tizenhatos bal sarkánál, de Széll egy faulttal megállította. A beívelésre Csikós vetődött be a hosszún, érdemben ugyanakkor már nem tudta kapura irányítani fejjel a kissé hosszú labdát.
36'
A szentiváni cséká, Illés kénytelen elhagyni a pályát, miután szétszakadt a cipője. A társaktól kapott egy másikat a bal lábára, így bár nem magas és nem szőke, felemás csukában folytatja a mérkőzést.
34'
Kezd kijönni a nyomás alól a Szőreg, az utóbbi percekben a vendégek térfelén pattog a labda.
29'
A keresztlécet döngette meg Horváth-Harmat egy bő 30 méteres szabadból, az erős löket éppen Bali pozíciójába szállt, de kérdéses, ha lejjebb megy pár centivel, védeni tudta-e volna a hálóőr.
25'
Nagy erőket mozgósít az egyenlítésért a vendég együttes, Pióker lőtt 18-ről, de a fű felett surranó próbálkozás Bali Csaba zsákmánya lett.
24'
Újabb szentiváni ziccer! Borbély vett át hibátlanul egy felívelést egyúttal védőjét is becsapva, 14 méterről lőhetett, de lapos kísérletére leért még Bali.
22'
Nem úgy most! Jobbról érkezett középre a labda, Illés falevélként hulló fejesére rossz ütemben ugrott Bali, de a kapus szerencséjére a labda a keresztlécen pattant fel. Nem múlt el azonban a veszély, Mudri ismételhetett, de ő is a felső kapufára stukkolt.
21'
"Így van, lőni kell!" - dicséri Pióker igen távoli próbálkozását Kiss Máté. Tény, a kísérlet valóban hasznos volt, hiszen Németh blokkja okán szögletet eredményezett. Más kérdés, hogy a sarokrúgás után nem alakult ki veszély.
17'
Kovács szépen ugratta ki a jobbon Bartost, a szélső lába már lövésre lendült 16-ról, de Széll még időben ugrott a bomba elé.
15'
Tábi szépen lódult meg a bal szélen, megelőzte Gyarmatit, de aztán a büntetőterület előtt eltűnt a védő szorításában. Fodor sporttárs továbbot intett, pedig talán ezúttal érdemes lett volna használnia a sípját.
12'
Gyűrik egymást a csapatok, keresik egymáson a fogást. A Szőreg ugyanakkor vezetése okán kényelmesebb helyzetben van. A hazai Kovács Dávid közben inkognitóba hozta magát, legalább is egy becsúszás után eltűnt a mezszáma a sár alatt.
8'
Az álmosabb kezdés után kezd magára találni az Újszentiván, kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok a mezőnyben.
5'
...laposan tekert el a sorfal mellett, de éppen középre, Weszelovszky kezébe.
5'
Gyenest faultolták 20 méterre a vendégek kapujától, középről célozgathat a sértett.
4'
Aktívabban kezdenek a szőregiek, az imént Vellai bolondította meg védőjét a tizenhatos sarkánál, csel utáni lövése azonban 3-4 méterrel fa kapu fölött hagyta el a játékteret.
2'
GÓÓÓL!!! Hamar vezetést szerzett a Rákóczi! Jobbról érkezett középre egy szöglettel felérő szabad, többek lába előtt elsuhant, majd a hosszúnál Csikós belsőzte a jobb felsőbe! 1-0!
1'
A vendégek kezdték a találkozót.
16.30: A szőregi gyepet sem kímélte az elmúlt napok esős időjárása, Bali Csaba meze például már most sem különösebben zöld. A bemelegítés alatt is elfedte a sár. A találkozó a fordulóban megszokottak szerint egyperces néma csenddel kezdődik a 86 éves korában nem régen elhunyt Sándor Károly emlékére. 16.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a bírói hármas az imént hívta magához a csapatokat, hamarosan kezdünk! A hazai együttes piros vállú, de tiszta fehér szerelésben lép pályára, a vendégek sárga-fekete csíkos mezben és fekete nadrágban. A mérkőzés Fodor Lajos sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Három hazai találkozóval kezdte a szezont a Szőreg, illetve ezzel együtt három győzelemmel a Zsombó, a Csengele és a Nagymágocs felett. A Rákóczi az elmúlt körben aztán Üllésről is három ponttal távozott, így a Tóth Tamás játékos-edző által vezényelt alakulat négy forduló után a tabella élén találta magát. Bár az üldözők közül a Bordány soros mérkőzése 3-0-ás állásnál félbeszakadt a vendég Deszk ellen, a Székkutas le tudta játszani a Csengelével szembeni találkozóját, és 4-1-es sikerével meg is előzte a szőregieket. Akiknek így kifejezetten fontos lenne, hogy ne az Újszentiván ellen szakadjon meg veretlenségük. Ehhez azonban nehéz 90 percet kell teljesíteniük Vellai Áronéknak, hiszen a nyáron alaposan megerősödött újonc az eddig eltelt fordulókban nem keltette egy az új ligától megszeppent együttes látszatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.