Sport

Labdarúgás: nem vallott szégyent a SZEOL a Pécs ellen + FOTÓK

Labdarúgás: nem vallott szégyent a SZEOL a Pécs ellen + FOTÓK

2014. szeptember 10., szerda
Labdarúgás: nem vallott szégyent a SZEOL a Pécs ellen + FOTÓK
szeol_sc_pecs19_gs

Már az 5. percben vezetéshez jutott egy véleményes büntetővel az egyébként végig jobban játszó Pécs, a SZEOL erejéből pedig csak a szépítésre futotta a későbbiekben, így Tóth Ákos legénysége búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Szegedi szempontból igazán balszerencsésen indult a mérkőzés, hiszen

Farkas Tibor

játékvezető már a 4. percben a tizenegyespontra mutatott, a Pécs javára. Az ítéletet megelőző eset úgy foglalható össze, hogy

Bjedov

rosszul ért bele fejjel egy felívelésbe, de javítva hibáját, másodjára már tisztázott lábbal. Közben a háttérben

Pölöskei

elterült

Dlusztus

mellett, és bár első ránézésre nem történt semmilyen kontaktus a két játékos között, a bíró mégis befújta a büntetőt. Amelyet aztán

Mohl

a vendégek ultrái által létrehozott fekete füstfelhőben a hálóba bombázott. (0-1) Kevéssel később még nagyobb lett a baj, amikor

Kővári

távoli lövését

Dongó

elnézte, és későn vetődve már nem tudta kitolni a bal alsóra surranó löketet. (0-2) Az élvonalbeli együttes egy pillanatra sem adta fel domináns szerepét a mezőnyben, labda nélkül azonnal letámadtak a fehér mezesek, azzal együtt pedig rendre beszorították saját kapuja elé a SZEOL-t. Egy alkalommal mégis meg tudtak indulni a szegediek, ekkor

Forró

löbbölt jobbösszekötőből a védői mellől elszakadó

Faragóhoz

, aki előbb átvette a labdát 11 méterre a kaputól, majd a kivetődő

Gőcze

alatt a hálóba is gurította azt. (1-2) A 35. percben

Horváth

egyértelműen hátraütött könyékkel

Mucsinak

kettejük párharca során, Farkas sporttárs azonban nem adott pirosat, sőt, észre sem vette az esetet - ellentétben a szép számú nézősereggel. Két minutummal később aztán

Uzoma

indult meg szabadon a balon, egészen a tizenhatosig robogott, hogy aztán tökéletesen szolgálja ki a középen érkező Kővárit, akinek már csak a hálóba kellett passzolnia 8 méterről. (1-3) A játék képe fordulás után sem változott, a SZEOL csak annyit tudott mutatni, amennyit a Pécs megengedett, a vendégek rendkívül magabiztos futballal rukkoltak elő az egész mérkőzésen. A 90 perc túlnyomó részében nyomás alatt is tudták tartani a hazaiakat, aminek az 57. percben már negyedjére lett meg a hatása:

Fröhlich

szabadrúgása a sorfalon megpattanva landolt az így már tehetetlen Dongó kapujában. (1-4) Negyedórával a lefújás előtt nagy lehetőséget szalasztott el

Tóth Ákos

alakulata a szépítésre, amikor

Ondrejó

nem tudott elég erőt vinni

Zámbó

közvetett szabadrúgásába 7 méterről. A végén még Dongó mutatott be két hatalmas bravúrt, az eredmény pedig már nem változott. A Pécs háromgólos győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 500 néző
2014. szeptember 10., 15.30
SZEOL SC
Pécsi MFC-MATIAS
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Farkas Tibor • Farkas Balázs, Kovács Gábor.
1
-
4

Magyar Kupa, 2. forduló

SZEOL SC - Pécsi MFC-MATIAS 1-4 (1-3)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 500 néző. Vezette: Farkas Tibor (Farkas Balázs, Kovács Gábor).

SZEOL:

Dongó - Kormányos, Dlusztus (Puskás - a szünetben), Bjedov, Grünvald, Forró, Zámbó, Mucsi (Mihálffy 58'), Buzási (Busa 68'), Faragó, Ondrejó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

PMFC:

Gőcze - Nagy, Causic, Romic, Mohl, Horváth (Wittrédi 65'), Kővári, Szatmári, Uzoma (Márkvárt - a szünetben), Fröhlich, Pölöskei (Rácz 58').

Vezetőedző:

Véber György.

Gólszerzők:

Faragó (27'), ill. Mohl (4' - tizenegyesből), Kővári (9', 37'), Fröhlich (57').

Sárga lap:

Forró (15'), Bjedov (55'), ill. Pölöskei (55'), Nagy (79'). Tóth Ákos:

"Az első percekben egy véleményes büntetővel és egy kapushibából adódó góllal hamar eldőlt a továbbjutás kérdése. Ezután viszont vezettünk tetszetős akciókat, derekasan küzdöttek a srácok. Nem kérdéses persze, hogy nagyobb játékerőt képvisel a Pécs, le is vonjuk majd a csapattal a tanulságokat, hogy mi a különbség és a távolság az NB I és mi köztünk. Ettől függetlenül, reményeim szerint tetszettek a látottak a publikumnak, hiszen az ilyen típusú mérkőzéseknek éppen ez a legfontosabb feladata."

Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője:

"Szeretném megköszönni a közönségünknek, hogy érezhetően végig a csapat mellett álltak és igazi futballhangulatot teremtettek, amiben már rég volt részünk. Úgy érzem, a fiúk rá is szolgáltak a biztatásra, és a négy - talán kissé szerencsétlenül - bekapott gól ellenére is derekasan helytálltak. Kérem nézőinket, jöjjenek a bajnoki mérkőzésekre is, mert nagyon fontos az "ezerfejű" segítsége a csapat számára."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Hosszabbítás ezúttal sincs, véget ért a mérkőzés. Összességében elmondható, a Pécs érvényesítette az osztálykülönbség jelentette papírformát. Tóth Ákos tanítványai azonban becsülettel megállták helyüket, a hétvégén már egy élesebb meccsen, a REAC elleni bajnokin bizonyíthatnak.
89'
Kisebb lehetőség a túloldalon is: Busa játszotta meg Mihálffyt, a tavalyi megyekettes gólkirály 15 méteres löketébe azonban beleért egy blokkoló láb. Az ezt követő szögletnél ismét Mihálffy Zsoltot találta üresen a labda, de az ötösön ugorva nem találta el fejjel a játékszert.
88'
Dongó Dénes tartja a lelket a SZEOL-ban! Négyet passzolt a Pécs a tizenhatos előterében, az utolsó átadás Ráczhoz ment, aki 8-9 méterről lőhetett, de Bagdi Ferenc tanítványa eszén nem tudott túljárni.
83'
Dongó!!! Óriási bravúr! Szatmári tört be a tizenhatoson belülre balon, az ötösre érkező Kővárit zseniálisan szolgálta ki, de a hazai portás kivetődve megakadályozta a vendégek támadóját a mesterhármas megszerzésében.
79'
Nagy József körülbelül derékmagasságban kaszált a felugró Ondrejó alá, jogos ez a lap is.
75'
Szatmári válaszol: a vendégek csékája vezette 4-5 métert a labdát középen, majd 18-ről lőtt, de alaposan a kapu fölé tekert belsővel.
74'
Zámbó gurított le, Ondrejó vállalta el, de nem kapta jó helyre a passzt, így nem tudott elég erőt vinni a löketbe. A gólvonalon álló sorfal blokkolt.
73'
Hopp, egy hazaadás! 8 méterről végezhet el közvetett szabadot a SZEOL!
71'
A játék képe változatlan, a szegedi tizenhatos előtt játszik a Pécs, a hazai kontrák pedig egyelőre hatástalanok.
68'
Tóth Ákos Buzási helyett Busát veti be a hajrára.
65'
Horváth is elhagyta a pályát, Wittrédi kapott lehetőséget Véber Györgytől.
64'
Ismét nagyon beszorul kapuja elé a SZEOL, a Pécs már a hazai térfél közepén letámad.
62'
Porzott Dongó mellkasa Horváth irgalmatlanul erős lövésénél, szerencsére jó helyre pattant a labda.
58'
Ismét mindkét mester cserére szánta el magát, Mucsi helyét Mihálffy, Pölöskeiét Rácz vette át.
57'
Gól... A tizenhatos jobb sarkától járt a szabad, Fröhlich pedig jobbal középmagasan csavart, de a sorfal szélén megpattant a lövés, és meg sem állt a hálóig. Dongó már nem tudott időben reagálni. 1-4.
55'
Sajátos eset a pályán. Bjedov kapott sárgát egy faultért, de beszíneződött Pölöskei is - előbb vörösre, amikor magából kikelve ráüvöltött valamiért Forróra, majd sárgára a jegyzőkönyvben.
54'
Jár a taps - Buzási fejelte a bal alsó mellé Ondrejó beadását. Gőcze biztosított, de a szándék dicséretes.
52'
Szerelmesek lehetnek a vendég ultrák, mindenesetre rózsaszín köddel borítják el a pályát. Ez azért már nem olyan átláthatatlan, mint az első félidőben bemutatott koromfekete füst.
50'
Tetszetős játék, Ondrejó-Puskás-Ondrejó volt kis helyen a labda útja, majd Faragó ugrott ki üresen a balon, de beadására nem érkezett senki középen - érthető, ő játszik ott.
49'
Ondrejó! Egy átlépős csellel két pécsit küldött el, majd a megnyílt területen a tizenhatos előteréig futott, és bár ott egyértelműen felvágták, Farkas Tibor sípja néma maradt. Pedig jó helyről járt volna az a szabad...
46'
Dlusztus és Uzoma játékát ma már nem csodálhatja a közönség, ellenben ott van a pályán Puskás és Márkvárt.
46'
Folytatódik a meccs, egyet-egyet cserélt mindkét mester.
Félidőben 0-3-ra áll a Mórahalom és a Debrecen csörtéje, Bereczki kétszer, Berdó egyszer rezgette meg Czirják hálóját. Tartalékosan is nagyon erős ez a Loki.SZÜNET
45'
Farkas sporttárs nem hosszabbított, lefújta a félidőt. Szünetben két góllal vezet a végig magabiztosabban játszó Pécs. A SZEOL játéka helyenként még félénk, de Faragó gólja egészen parádésra sikerült.
45'
A sértett állt a labda mögé, mesterien csavart el a négyfős sorfal fölött a rövidre, de centikkel célt tévesztett. Dongó kapus mindenesetre rajta volt.
44'
Mucsi passzolta el magát a félpályán, megindult vele a Pécs, Szatmári már a tizenhatos sarkánál cselezte ki Bjedovot, de a védő visszarántotta. 19 méterre a szabadrúgás, szerencse, hogy nincs sárga.
43'
Bjedov! Nagyot mentett a légiós az ötösön Mohl balról érkező, lapos beadásánál. Dongó már verve volt Pölöskei révén.
40'
Újabb felhördülés a nézőtéren, Dlusztus szabadított fel rossz helyre Uzoma kiugratásánál. Mivel Dongó kimozdult, üres maradt a kapu, az érkező Mohl 30-ról a szélről megpróbálta beemelni a labdát, de Buzási szorításában nem célzott jól.
37'
Gól... Szépen váltott ritmust a Pécs, bealudtak a hazaiak, Uzoma pedig teljesen szabadon szaladhatott a balon a tizenhatosig, majd a középen érkező Kővárit szolgálta ki mintaszerűen. 1-3.
35'
Fújol a nézőtér, Horváth Adrián tisztán láthatóan odakönyökölt az őt szerelni próbáló Mucsinak, de Farkas Tibor semmit sem reagál az esetre. Ellenben a partjelző csendre inti a reklamáló Tóth Ákost.
31'
A gól óta erős presszing alatt a szegedi védelem, a vendégek szisztematikusan keresik a rést a falon, de Dlusztusék egyelőre jól zárnak.
27'
GÓÓÓL!!! De gyönyörű volt! Kicsit kijjebb jött a SZEOL, Forró löbbölt jobbösszekötőből a bekkeket meglőző Faragó elé, aki a tizenegyespontnál előbb átvette a passzt, majd Gőcze alatt a hálóba is gurította azt! 1-2!
22'
Továbbra is támadásban a Pécs, Fröhlich adott be jobbról, Pölöskei feje fölött elszállt, Uzoma elől azonban mentenie kellett fejjel Dlusztusnak a hosszú oldalon.
20'
Szépen avatkozik közbe Dongó, és ami fontosabb, hasznosan is. Fröhlich löbbölt a védelem mögé a balon, Mohl lódult meg, majd a hosszú oldalra pöckölt, de a hálóőr kivetődve megfogta a labdát az érkező Pölöskei előtt.
18'
Javítanánk a felvezetésben írtakat - Zámbó a középpálya tengelyében szerepel, Ondrejó játssza a balszélsőt.
16'
Kormányos megelőző szerelése nem jó a tizenhatosnál, Eke Uzoma így szabadon roboghatott a büntetőterületen belülre, de keresztben belőtt labdája elment az érkező csatárok és védők mögött.
15'
Jogosan villan egy sárga, Forró rántotta vissza a meginduló Uzomát a vállánál fogva.
13'
Nagyon labdabiztosak a Baranya megyeiek és a letámadásaik is ülnek. Nehezen jut előre a hazai alakulat, már ha nála van a bogyó.
9'
Gól... Sokadjára veszített labdát a SZEOL saját térfelén, a megszerzett labda Kővárihoz került, aki bő 22-23 méterről kilőtte a bal alsót. Dongó még beleért, de hiába. 0-2.
7'
Megmutatja magát a SZEOL is - Ondrejó vállalkozott lövésre 19-ről, de 2-3 métert tévesztett vertikálisan.
5'
Gól... A vendég ultrák igen sűrű, fekete füsttel árasztják el a kapu környékét, de Mohl Dávidot ez sem zavarja: Dongó mellett a hálóba bombázott. 0-1.
4'
Tizenegyes... Már-már úgy tűnt, felszabadul a kapu Bjedov rossz felszabadítása után, de hiába rúgta el másodjára a szerb védő a labdát, Pölöskei elesett Dlusztus mellett. Farkas Tibor befújta, lelke rajta.
1'
A vendégek indították útjára a labdát. A pécsieket egy tízfős szurkolótábor is elkísérte, máris hallatják hangjukat. A kerítésre kifeszítettek egy molinót, "Megtisztulást!" felirattal.
15.32: Buzási nyerte Szatmárival szemben a pénzfeldobást, térfelet választott, egészen pontosan a keletit. 15.29: Érkeznek a csapatok, tiszta fehérben a Pécs, vadonatúj szerelésében, kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban, nevekkel ellátott mezekben a hazai játékosok. 15.27: A kezdőrúgást Márton Anita, a Titán Triatlon Club Eb-bronzérmes dobóatlétája végzi el. 15.25: Szépen gyűlnek a nézők a lelátón, a sajtópáholy is népes, láthatóan várta már a szegedi közönség egy NB I-es ellenfél vendégjátékát. 15.20: Hazai oldalon elég sok a hiányzó, sajnos Ngalle nem épült fel, de Bata és Beretka sem bevethető. Faragó mellett a széleken így minden bizonnyal Buzási és Zámbó rohamoz majd. 15.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a felek gőzerővel melegítenek. Erősen felhős, szeles idő uralkodik a Felső Tisza parti stadionban, de hideg nincs, és egyelőre az eső sem esik. A mérkőzés Farkas Tibor sípjelére 15.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Négy év után újra élvonalbeli ellenfelet fogad a Magyar Kupában a SZEOL SC (korábban Tisza Volán SC Szeged), Tóth Ákos alakulata a - minden bizonnyal legjobbjaival felálló - Pécs ellen gyűjthet be egy nagy skalpot! A hazaiak trénere a szezon előtt már kifejtette, csapata célja a sorozatban, hogy eljusson az új ferencvárosi stadionba. Ehhez pedig a Baranya megyeieken is át kell gázolniuk Faragó Bencééknek. Hogy borul-e a papírforma, délután fél négytől kiderül, addig is nincs más hátra, mint előre - hajrá SZEOL! Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.