Sport

Labdarúgás: megszerezte első győzelmét a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: megszerezte első győzelmét a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ

2014. szeptember 6., szombat
Labdarúgás: megszerezte első győzelmét a SZEOL + FOTÓK, VIDEÓ
szeol_misleny_14_09_06_mj

A Kozármisleny ellen megszerezte első győzelmét, valamint első pontjait a SZEOL az NB III-ban, Tóth Ákos csapata nagyot küzdve verte meg magasabb osztályba igyekvő riválisát.

Az NB II-től az előző szezonban búcsúzó Kozármislenyt fogadta a SZEOL az NB III negyedik fordulójában, amely az osztály egyik legjobb csapatának számít.

Tóth Ákos

az elmúlt három forduló csapatához képest több helyen is változtatott a kezdőcsapatban ezen a délutánon. Nagy intenzitással kezdtek a csapatok, a Kozármisleny rögtön feltolta védekezését, és megpróbálta már a saját térfelén zavarba hozni a SZEOL-t. Azonban

Puskásék

az elejétől fogva óriási akarattal játszottak, e mellett helyzeteket is kialakítottak, főleg

Grünvald

beadásai és felfutásai jelentették a veszélyt az első negyed órában. A 12. percben éppen egy ilyen akció végén szerezte meg a vezetést a SZEOL:

Beretka

tálalt Grünvald elé, aki kapásból a hálóba bombázott, 1-0. Az eső egyre jobban "belelendült", ennek köszönhetően egyre több magas indítást vállaltak be a csapatok, a SZEOL védelme azonban betonbiztos volt levegőben és földön egyaránt. Nem igazán volt benne a meccsben, hogy újabb gól születne az első félidő végééig, azonban egy félpályáról a kapu előterébe ívelt szabadrúgást végül öt méterről

Gajág

lefejelt a földre,

Dongó

nem védhette a közeli fejest, 1-1. A SZEOL-nak azonban volt még erre válasza a félidőig: a veszélyesen játszó

Bata

cselezett ki egy védőt, majd a tizenhatoson belülről leadott lövése pontosan a hosszú alsóban kötött ki, visszavette a vezetést a SZEOL, 2-1. Faragó akár a harmadik gólt is megszerezhette volna még a 45. perc előtt, végül egygólos előnnyel fordultak a felek. A második félidőben is hasonló akarással játszott a SZEOL, e mellett pedig az egyre többet kockáztató vendégek védelme egyre jobban fellazult, ezt pedig a gyors szegediek igyekeztek kihasználni, a 60. perctől szinte minden hazai akció veszélyt hordozott magában, hiszen több SZEOL futballista zárkózott fel a támadásokhoz, és mindössze csak három védő volt maradt hátul a Kozármislenynél.

Sólyom

két óriási bravúrt is bemutatott, előbb Bata, majd Puskás lövését tolta ki, góltól megmentve ezzel csapatát. Az utolsó percben még izgulnia kellett Tóth Ákos csapatának, hiszen a tizenhatos széléről végezhetett el egy szabadrúgást a baranyai csapat, de a meccsen végig jól játszó

Bjedov

kifejelte ezt a labdát is. A 90 perc alatt végig küzdve, jó játékkal, veszélyes akciókat vezetve megérdemelten nyerte meg a meccset a SZEOL, így begyűjtötte első pontjait az NB III-ban. Tóth Ákos tanítványai legközelebb jövő hét szombaton Budapesten, a REAC otthonában lép majd pályára.

Szeged Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2014. szeptember 6., 16.30
SZEOL SC
Kozármisleny
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Czékus Sándor • Zsákai Mikán, Varga Balázs
2
-
1

NB III Közép csoport, 4. forduló

SZEOL SC - Kozármisleny 2 - 1 (2-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezeti: Czékus Sándor (Zsákai Milán, Varga Balázs)

SZEOL:

Dongó - Buzási, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Puskás, Bata (Mihálffy, 87') Ondrejó, Beretka (Kormányos, 84'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Kozármisleny:

Sólyom - Domonkos, Erdős, Gajág, Szabó M., Szabó B. (Reitz, 84'), Nagy E., Cziráki, Tóth A., Várda (Valkovics, 74') Imrő (Nagy M.,53').

Vezetőedző:

Németh Zsolt.

Gól:

Grünvald (12'), Bata (41') ill. Szabó M. (40')

Sárga lap:

Bjedov (26'), Ondrejó (80') ill. Szabó B. (16'), Domonkos (89') Tóth Ákos:

"Nagy kő esett le a szívünkről azzal, hogy megszereztük az első győzelmünket, nem könnyen született meg a mai győzelmünk sem, kellően megküzdöttünk érte. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján ez a győzelem teljesen reális, előbb is eldönthettük volna ezt a meccset, de úgy látszik, hogy ennek így kell történnie, meg kellett izzadnunk a sikerért. Kicsi, de mindenképpen fontos lépés volt ez a mai mérkőzés."

Németh Zsolt:

"Küzdelmes, jó iramú mérkőzés volt, úgy gondolom, hogy a hazai csapat többet tett a győzelemért, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Csapatom nem volt elég koncentrált, kishitűek voltak. A mai napon öt-hat kezdőjátékosom hiányzott, teljesen fel kellett forgatnom a védelmet is, de ez sem ment fel minket."

https://www.youtube.com/watch?v=J0f9agy5Qu0&list=UULGlugN1yl2xM_jznmRphYQ

Online közvetítésünk

VÉGE!
90+3'
VÉGE! Nyert a SZEOL! Tóth Ákos csapata remekül küzdött a második félidőben, jól védekezett, és veszélyes akciókat is vezetett, és megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Jár a jogos taps a nézőktől, ezzel megszerezte első pontjait és győzelmét a SZEOL, méghozzá az NB II-be vágyó Kozármisleny ellen. Szép volt,fiúk!
90+1'
Ez már a hosszabbítás, három percet tesz rá a játékvezető.
90'
Cserél Tóth Ákos: Faragó helyett Tóth érkezik.
89'
Domonkos kap sárgát, ebből a becsúszásból akár sérülés is lehetett volna, brutális belépő volt Domonkostól Ondrejóval szemben.
88'
Veszélyes helyről végezhet el szabadrúgást a Kozármisleny, a tizenhatossal egy vonalban, oldalról lőhetik középre a labdát.
87'
Mihálffy is jön a mieinktől, Bata helyére.
84'
Reitz érkezik a vendégeknél Szabó B. helyett, míg a SZEOL-ban Kormányos váltja Beretkát.
80'
Ondrejó kap sárgát,miután elrúgta a labdát.
79'
Kétszer is gólt lőhetett volna a SZEOL, előbb Bata tekerését védte Sólyom, majd a szögletet követően Puskás óriási bombáját védte bravúrral a mislenyi kapus.
78'
Mindkét csapatból egy-egy játékost kell ápolni: a SZEOL-ból Buzásit, míg a vendégektől Domonkost kellett ellátni, utóbbit még most is ápolják a pályán kívül.
74'
Változtat viszont a Kozármisleny: Valkovics érkezik a pályára Szabó B. helyett.
73'
Faragó keresztlabdája csúszik el a jobb oldalon érkező Ondrejó előtt.
70'
Húsz perc van hátra a meccsből, és Tóth Ákos még nem cserélt - ez jól jöhet a hátralévő időben. Tóth Adrián rúgja fel csúnyán Ondrejót, ám ez nem ér lapot Czékusnál.
67'
Faragó lő ballal 17 méterről a kaputól szemben, lapos próbálkozását magabiztosan fogja Sólyom.
66'
A csereként beállt Nagy M. 24 méteres szabadrúgását fogja Dongó, bár kipattan a kapusról a labda, de elsőként ér oda a kipattanóra is Dongó.
szeol_misleny_14_09_06_dlusztus_mj
65'
A Kozármisleny kockáztat az utóbbi percekben, egyre bátrabban támadnak, ami a SZEOL dolgát is megkönnyíti támadásban, hiszen kevesebben vannak hátul a vendégek, akik szinte négy csatárral rohamoznak.
58'
Bata ugrott ki középen, az indítás is pontos volt Puskás részéről, azonban Bata egyel többet tolt a labdán, mint kellett volna, így a kimozduló Sólyom jól zárta a szöget, és védte Bata lövését, nagy helyzet volt.
56'
Szépen hozta ki a SZEOL a labdát, Ondrejó kényszerítőzött Buzásival, majd a szélre kihúzódó Faragó indította Batát, azonban a füvön megcsúszott a labda, miután lepattant, mindenesetre szép támadásépítés volt.
53'
Cserél a Kozármisleny: Nagy Mihály áll be Imrő helyett. Elkezdett igazán esni az eső.
49'
Faragó szlalomozott el a védők mellett egészen a tizenegyes pontig, a lövőmozdulat előtt azonban óriásit mentett Szabó Balázs.
47'
Ondrejó "ajándékozta meg" ellenfelét egy esernyővel, majd Batát indította, aki kiszorított helyzetből kapura lőtt, a becsúszó Gajágról pattant a labda az alapvonalon túlra, azonban kissé érthetetlen módon kirúgással folytatódott a játék.
46'
Folytatódik a mérkőzés, újra pályán a csapatok.
SZÜNET
45'
Czékus nem hosszabbít egy percet sem, vezet a SZEOL egy félidőt követően. A vendégek ugyan nagy elánnal kezdtek, de Tóth Ákos csapata mondhatjuk, a lehető legjobbkor rúgta góljait, így egygólos előnnyel várhatja a második 45 percet.
44'
Megélénkült a meccs, amit nem csak a két gól jelez. Faragót indította kiváló labdával Dlusztus, Faragó a kapussal szemben lőhetett volna,de át akarta tenni a jobb lábára a labdát, így beérte a védő, és szögletre tisztázott. A szögletet követően Ondrejó lőtt 18 méterről, nem talált kaput.
42'
GÓÓÓL! Újra vezet a SZEOL, Bata iramodott meg egy labdával a kapu előterében, majd a tizenhatoson belülre tört, és pontosan a hosszú alsóba bombázott, gyorsan sikerült visszavennie a vezetést a SZEOL-nak,még a félidő előtt, 2-1.
40'
GÓÓÓL! Egyenlítenek a vendégek... Egy szabadrúgást íveltek az ötös szélére, onnan Várda visszacsúsztatta középre, majd Szabó Milán öt méterről lefejelte a földre a labdát, Dongó mellett a kapuban kötött ki a labda, 1-1.
35'
Grünvald ballábas, 17 méterről, oldalról elvégzett szabadrúgását előbb kiüti Sólyom éppen a kapuval szemben álló Batához, aki 20 méterről kapásból lőtt, kapuba tartó lövését blokkolták.
33'
Grünvald mentett bravúrosan fejjel egy indítást, ami Cziráki felé szállt.
30'
Továbbra is nehezen alakul ki helyzet az egyre mélyebb talajon, sok az ívelés, hiszen a lapos passzok könnyen megcsúsznak a nedves füvön.
26'
Bjedov kap sárgát, miután a félpályánál szabálytalankodott Szabó Milánnal szemben.
szeol_szeged_14_09_06_puskas_cs_mj
25'
Beretka szerzett labdát az oldalvonalhoz közel, az ellenfél térfelén, azonban végül nem tudja megszelídíteni a labdát. A gól óta kevésbé forognak veszélyben a kapuk.
23'
Bjedov visszatért, folytatja a játékot. A Kozármisleny feltolja a védekezését, próbálják minél többet birtokolni a labdát.
20'
Bjedov maradt lent a pályán, a térdét fájlalja egy ütközést követően, jelenleg is ápolják.
16'
Megvan a meccs első sárgája, Szabó Balázs csúszott oda elkésve Dlusztusnak, ezen a talajon nagyon el kell találni az ütemet, ez most nem sikerült. Az eső egyre jobban esik.
12'
GÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Egy bedobás került Beretka elé, aki a balon felfutó Grünvald elé passzolt jó ütemben, Grünvald kapásból lőtt, lapos lökete megpattant, méghozzá pont úgy, hogy az elmozduló Sólyom nem védhetett, 1-0!
9'
Agresszíven letámad a Kozármisleny, ennek köszönhetően labdát szereztek a tizenhatos előterében, a jobb oldalon érkező Cziráki elé került a játékszer, aki kissé üresen maradt, Dongót tesztelte másodjára, aki védte ezt a lövést is, a kipattanót ollózva próbálta a kapuba lőni Cziráki,de látványos próbálkozása mellé ment.
6'
Beretka küzdött meg egy labdáért a bal szélen, befele tört, de csak szabálytalanul tudták megállítani. A tizenhatos oldaláról belőtt, rövid sarokra irányuló lövést szögletre tisztázzák a vendégek.
4'
Ez ziccer volt! Bata kapott jobbról egy kiváló labdát, lerázta védőjét, majd ballal laposan lőtt, Sólyom éppen annyira tudott beleérni, hogy centikkel mellémenjen, nagy védés volt.
2'
Grünvald bal oldali beadása suhan el többek előtt is középen, majd Cziráki iramodik meg a jobb szélen, az ötösről, éles szögből kapura lő, Dongó lábbal véd.
1'
Czékus sípszavára elkezdődött a mérkőzés.
16:26 - A SZEOL kék-fekete felsőben, fekete nadrágban, míg a Kozármisleny fehér felsőben, kék alsóban lép majd pályára. A labdarúgás világnapja alkalmából fair playre való felhívást olvas fel a két csapatkapitány. 16:22 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból. A mérkőzésre megérkezett az eső is, ha nem is nagy intenzitással, de esik. A SZEOL-nak ma sem lesz könnyű dolga a Kozármisleny ellen, Tóth Ákos pedig néhány helyett változtatott az elmúlt hetek kezdőcsapatán. A mérkőzés 16:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.