Sport

Labdarúgás: féltucattal küldte haza a HFC a Szentest + FOTÓK

Labdarúgás: féltucattal küldte haza a HFC a Szentest + FOTÓK

2014. szeptember 21., vasárnap
Labdarúgás: féltucattal küldte haza a HFC a Szentest + FOTÓK
hfc_szentes_mj 030

Rendkívül magabiztos, 6-1-es sikert aratott a bajnoki címre hajtó Hódmezővásárhely a vendég Szentes ellen a megyei I. osztály 6. fordulójában.

Nagyjából kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum az első fél órában, ugyanakkor a gólszerzéshez a HFC közelebb járt, hiszen például a 18. percben

Lajos Máté

csak egy méterekről elindított becsúszással tudott menteni négy üresen álló hazai támadó elől

Kerepeczki Csaba

beadásánál. Tíz minutummal később

Szabó Dávid

hatalmas ziccerben még hibázott, a következő támadásnál azonban már nem menekült a Szentes -

Bertók Gábor

bólintott közelről a kapuba

Nagy András

beíveléséből. (1-0) Hátrányban láthatóan megroppantak a vendégek, miközben több komoly lehetőséget is kihagytak

Bódi Attila

tanítványai, mire növelni tudták előnyüket. Kevéssel a szünet előtt egy furcsa eset kellett az újabb találathoz: előbb

Sechna Gábor

játékvezető tartotta fel a védekező

Gránicz Szabolcsot

, az így meglóduló

Szilágyi Norbertet

pedig

Németh Arnold

lerántotta a tizenhatoson belül. A bíró a mészpontra mutatott, a megítélt büntetőt pedig Szabó magabiztosan értékesítette. (2-0) Fordulás után némileg váratlanul szépített a Kinizsi, miután egy

Gábor Viktorról

kipattanó szabadrúgást Lajos közvetlen közelről a hálóba pofozott. (2-1) Sokáig mégsem reménykedhettek az egyenlítésben a piros mezesek szurkolói, mivel három perccel később Szilágyi egy látványos felhőfejessel mattolta

Gömöri Zoltánt

. (3-1) Sőt, újabb négy minutummal később végleg eldőlni látszottak a mérkőzés lényegi kérdései, amikor a csereként beállt

Sasa Nikutovic

szolgálta ki Bertókot. (4-1) Kicsivel később ismét a szerb szélső neve mellé jegyezhettek fel a statisztikusok egy asszisztot, ezúttal Szabó góljával (5-1), majd a légiós a hajrában

Juhász Sándort

is kihagyhatatlan helyzetbe hozta. (6-1) A végére még maradt egy sajnálatos eset, Lajos kapta meg - jogosan - második sárga lapját egy

Huszka Milánnal

szemben elkövetett szabálytalanság okán. A jó felépítésű játékosra így nem számíthat

Bozóki Zoltán

egy hét múlva a Csongrád elleni derbin. Győzelmével a Hódmezővásárhely visszavette a megyeegyes tabella első helyét a tegnap Mórahalmon diadalmaskodó Tápétól. Érdekesség, hogy a két listavezető egy hét múlva éppen egymással játszik rangadót.

Hódmezővásárhely, fű2, 200 néző
2014. szeptember 21., 16.00
Hódmezővásárhelyi FC
Szentesi Kinizsi TE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Sechna Gábor • asszisztens: Krisán János, Belicza Bence Péter
6
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 6. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Szentesi Kinizsi TE 6-1 (2-0)

Hódmezővásárhely, fű2, 200 néző. Vezette: Sechna Gábor (Krisán János, Belicza Bence Péter).

HFC:

Gábor - Kerepeczki (Huszár 69'), Kökény, Tóth, Nagy, Szilágyi, Varga, Rácz (Nikutovic 57'), Szabó (Juhász 66'), Bertók (Huszka 69'), Maravic (Király 66').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Szentes:

Gömöri - Kis, Lajos, Polyák, Dóczi (Pengő 89'), Bordács, Németh, Lekrinszki, Gránicz, Légrádi (Kánvási 67'), Hidas (Széll 70').

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerzők:

Bertók (29', 62'), Szabó (42' - tizenegyesből, 74'), Szilágyi (58'), Juhász (86'), ill. Lajos (55').

Sárga lap:

Németh (41'), Gránicz (43'), Polyák (65'), Lajos (75').

Kiállítás:

Lajos (90'). Bódi Attila:

"Nem lebecsülve az ellenfelet, de úgy gondolom, ezt a mérkőzést mindenképpen nyernünk kellett. A játékosállományokat figyelembe véve, ez volt a realitás. Ettől függetlenül mindig ezek a legnehezebb mérkőzések, amikor a játékosok is elhiszik, hogy biztos a siker. A koncentráció terén tud ez problémákat okozni. Nem is a játéktudással volt gondunk az első félidőben, hanem azzal, hogy az összpontosításunk nem volt megfelelő, úgy a helyzetkihasználás, mint a középpályás védekezés esetében. Ettől függetlenül azt gondolom, a Szentesnek lehetőségei sem nagyon akadtak. Egyértelmű mérkőzés volt, a kérdés pedig az, hogy a koncentrációnk mikor ér el odáig, hogy az egy reális különbséget eredményezzen. A végére ki is jött az a differencia, ami a két csapat között megvan."

Bozóki Zoltán:

"Sajnos ezen a mérkőzésen nem volt meg bennünk a kellő tűz, az a nagy akarat, amely az elmúlt fordulók során jellemezte a csapatot, és amely révén tudtunk bravúrpontokat szerezni. Más célokért küzdünk, mint a Vásárhely. Tudjuk a reális helyünket ebben a bajnokságban. Sajnos a mai mérkőzésen egyértelmű tudáskülönbség volt a két együttes között, illetve a végére elfáradtunk és fegyelmezetlenül játszottunk. Azon leszünk, hogy a jövő hétre összekapjuk magunkat, és a Csongrád elleni presztízsmérkőzésen egy jó összecsapást vívjunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek, összességében megérdemelten nyert a végig határozottabb futballt bemutató HFC.
90'
Lajos kénytelen elhagyni a pályát második sárgával, miután rácsúszott hátulról Huszka lábára.
89'
Pengő Ferenc kap egy kis időt a pályán Dóczi helyén Bozóki mestertől.
86'
GÓÓÓL!!! Nagy passza elcsúszott Kis lába mellett, Nikutovic szabadon szaladhatott az ötös sarkáig, majd a középen érkező Juhászt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. 6-1!
81'
A számtalan csere, illetve megállás megtörte kissé a mérkőzés lendületét, de akad még ideje felpörögni a feleknek.
80'
Juhász mutatkozott be egy lapos lökettel 16-ról, de a helyezésbe hiba csúszott, így Gömörinek nem okozott gondot a hárítás.
79'
Bertók lábából nem tűnt el nyomtalanul az iménti belépő, Huszka folytatja helyette a játékot.
77'
Váltanak a szentesiek is, Légrádi helyét Kánvási vette át.
76'
Szabó Dávid számára az iménti gól volt az utolsó megmozdulás, Juhász állt be helyette a folytatásra.
75'
Lajos kapott utólag sárgát Sechna játékvezetőtől.
74'
GÓÓÓL!!! Lajos nagyon csúnyán letarolta Bertókot a félpályánál, de a játékvezető - helyesen - nem állította meg az akciót. Nikutovic robogott végig így a jobb szélen, élesen belőtt labdájára pedig Szabó érkezett középen, hogy aztán a hálóba bombázzon az ötösről. 5-1!
72'
Nikutovic harcosan megtartott egy labdát középen, jutalma az lett, hogy lőhetett 20-ról, de lapos próbálkozása éppen a középen álló Gömörit találta meg.
70'
Bozóki mester is frissíti övéit, Hidas helyett Széllt küldte be.
69'
Újabb csere hazai oldalon, Kerepeczkit Huszár váltotta.
66'
Király Dávid is lehetőséget kap Bódi Attilától, Maravic hagyta el a gyepet.
65'
Polyák is besárgult egy túlzottan határozott belépés után.
65'
A csereként beállt Nikutovic sokkal aktívabb, mint elődje, Rácz. Agilisan megindulva négy bekk mellett ment el, majd lőtt balról. Gömöri könnyedén fogta a kísérletet, de járt a taps.
62'
GÓÓÓL!!! Egy hosszan fellőtt labdát Nikutovic vett át a balon, majd a középen érkező Bertókot szolgálta ki, akinek már csak a kapuba kellett tüzelnie Gömöri mellett. 4-1!
61'
Válaszolnánk a vendégek, Németh bólintott 13-14 méterről a jobb alsó mellé egy sarokrúgásból érkező beívelést.
58'
GÓÓÓL!!! Kerepeczki szögletét Szilágyi felhőfejessel küldte a jobb felsőbe! 3-1!
57'
Bódi Attiláé az első csere, Rácz helyett Nikutovicot veti be.
55'
GÓÓÓL!!! A lapos szabadrúgás kijött Gáborról, az érkező Lajos pedig a hálóba passzolt közvetlen közelről! 2-1!
54'
Hidas bolondított meg három hazai bekket, majd összekoccintották a bokáit a tizenhatos vonala előtt.
49'
Nagy passza után Szabót állítják meg les címén. Kérdés, miként működik majd a Szentes lestaktikája a második felvonásban, mivel az elsőben akadtak problémáik.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45'
Sechna Gábor lefújta az első félidőt, amely során a támadásban sokkal hatékonyabb HFC megérdemelten szerzett kétgólos előnyt, meg akkor is, ha a második találatukat eredményező büntető sajátos szituáció során született meg.
45'
Gömöri kéri számon a rossz tolódást védőin, miután Kerepczki beadásánál Bertók nagyon egyedül fejelhetett közelről a jobb felső fölé.
43'
Gránicz sárgult be reklamálásért, tegyük hozzá, igaza van.
42'
GÓÓÓL!!! Szabó Dávid a kapu bal oldalába lőtt a jobbra mozduló Gömöri mellett. 2-0!
41'
Németh Arnold sárgult be.
41'
Tizenegyes! Németh teljesen egyértelműen lerántotta Szilágyit, igaz, előtte a játékvezető tartotta fel a védekezni próbáló Grániczot. Furcsa helyzet...
38'
Továbbra is támadásban a Vásárhely - Szilágyi belöbbölt labdáját Bertók tartotta meg Lajos szorításában, a szélről bemozgó Szabót szolgálta ki, de a társ méterekkel a kapu fölé bombázott 16-ról.
34'
Gömöri Zoltán ezt is megúszta: Maravic tolta el mellette a labdát egy hosszú felívelésnél a tizenhatos vonalán, a hálóőr ollózó rúgókísérlete luftot talált. Szerencséjére a szerb nem érte már utol az alapvonal előtt a bogyót.
32'
Megint Szabó Dávid hagyott ki 100 százalékos ziccert: a szélső sokadjára élvezte a csődöt mondó szentesi lesre állítás előnyeit, átemelte egy gyertyával Gömörit, de aztán fej helyett okszival próbált a kapuba továbbítani, a kapus pedig visszaért az erőtlen próbálkozásra.
29'
GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Ismét Nagy adott középre, az ötösre érkező labdát pedig Bertók probléma nélkül fejelte a hálóba. 1-0!
28'
Vezethetne a HFC, de Szabó Dávid a kapu torkából lőtte fölé a védők mögé bejutó Nagy András bepasszát.
27'
Sajátos eset után maradt a földön Szilágyi: a jó felépítésű hazai játékos a szintén erős testalkatú Sechna Gábor sporttársnak szaladt neki, és a vásárhelyi húzta a rövidebbet.
26'
Szilágyi! A középpályás kisszögletből kapta a tizenhatos sarkánál a passzt, majd egy állítás után a hosszú felsőt vette célba. Életerős lökete kevéssel tévesztett csak célt, pedig zsinóron húzták.
23'
Hosszú passzsorozat végén Varga unta meg a totojázást, és egy 25 méteres bombával alaposan meglepte Gömörit. A labda ki is pattant a kapusról, de a lecsapni készülő Kökényt lesen látta a bíró.
20'
Bátor játékkal rukkol elő Bozóki Zoltán csapata, felvállalják a támadásokat, így igen változatos a játék képe egyelőre. Hajszálnyival talán élesebbek elöl a vásárhelyiek.
18'
Mit mentett Lajos?! Szilágyi emelt vissza egy felszabadítást, négy támadó ugyan lesen volt, de a felzárkózó Kerepeczki nem. Beadását jószerével csak társak várták középen, de Lajos Máté becsúszva óriásit mentett.
15'
Az élesen belőtt labdát Gábor tolta ki a hosszú felső elől.
14'
Villan a Szentes, Gránicz tört be három vásárhelyi között a tizenhatoson belülre, de már nem érte utol a játékszert az alapvonal előtt. A játékvezető ugyanakkor partjelzője intésére visszafújta az esetet, szöglettel felérő szabaddal jöhetnek a vendégek.
11'
Kis Koppány adott kis híján gólpasszt Bertóknak, a Csongrádról érkezett csatár vércseként csapott rá egy rövid passzra, de aztán túl hosszan tolta maga elé a labdát, Gömörinek így maradt ideje felszabadítani.
9'
Dóczi kezezése után Szabó Dávid célozhatott 22 méterről szabadrúgásból, de jobbról jobbal a rövid oldali kapufa mellé csavart.
7'
Bertók lépett meg a jobb szélen, a védők mögé a hosszúra belőtt labdája azonban túl hosszú lett Maravicnak.
4'
Gömöri Zoltáné az első védés, Bertók fejesét szedte ki a bal alsó elől Varga beadásánál.
3'
Csipkedik egymást a csapatok, előbb Szabó Dávidot állították meg bő 5 méteres lesen, majd Lekrinszki lépett ki a túloldalon egy kiváló kiugratással, de 14-ről megeresztett lövését a visszaérő Tóth József blokkolta.
1'
A HFC kezdte a találkozót.
16.02: A felek már felsorakoztak a játékvezetők mögé. A szentesiek piros mezt és fekete nadrágot választottak a mai mérkőzésre, míg a hazaiak felül sárga, alul kék összeállítást viselnek. 15.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Gyönyörű, napsütéses idő van Hódmezővásárhelyen, és bár a közepes erősségű szél lökdös pár felhőt az égen, minden bizonnyal végig csodálatos futballidő lesz. A mérkőzés Sechna Gábor sípjelére 16 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A feljutást célul kitűző HFC villámrajtot vett a bajnokságban, az első körben a Csongrád otthonában elveszített két pontot leszámítva minden lehetséges lépést megtett a csapat, hogy listavezető legyen. Hódmezővásárhelyen eddig sem a Makónak, sem az FK-nak nem termett sok babér, sőt, hazai környezetben még érintetlen Bódi Attila legénységének hálója. A szériát ezúttal a nyáron alaposan átalakult Szentesi Kinizsi hivatott megtörni, többek között annak érdekében, hogy saját sorozatát folytathassa, hiszen a Kurca-parti együttes két meccs után még veretlen idegenben. A legutóbbi fordulóban ráadásul a papíron esélyesebb Mórahalom is csak nagy nehézségek árán, Magyar György 92. percben szerzett találatával tudta két vállra fektetni Bozóki Zoltán alakulatát. Izgalmas 90 percre van tehát kilátás Vásárhelyen, a kiváló futballhangulatról pedig minden bizonnyal ezúttal is gondoskodik majd a két fél elhivatott szurkolótábora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.