Sport

Labdarúgás: erőltetett menetben a Szeged-Grosics

Labdarúgás: erőltetett menetben a Szeged-Grosics

2014. szeptember 8., hétfő
Labdarúgás: erőltetett menetben a Szeged-Grosics
szeged2011_vac17_gs

A szombati zalaegerszegi bajnokit követően kedden lép újra pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Nyilas Elek csapata a Magyar Kupa második fordulójában a Szigetszentmiklóst fogadja a 32 közé jutásért.

Osztálybeli riválisa ellen harcolhatja ki a továbbjutást a Szeged 2011-Grosics Akadémia kedden, hiszen Kériék a Szigetszentmiklóst kapták ellenfélként a sorsoláson. A bajnokságban majd november 22-én találkozik a két csapat, szintén ebben az elosztásban, Gyulán. A kék-feketék a Tatabánya testén keresztül jutottak el a legjobb 64 csapatig, miután 2-2-s rendes játékidőben elért eredményt követően a hosszabbításban Mészáros Márk gólja eldöntötte a továbbjutást. " Mindenféleképpen jó lehetőség lesz ez a meccs arra, hogy tapasztalatot szerezzünk majd a bajnoki mérkőzés előtt a Magyar Kupa keretein belül, ahol a 32 közé jutás a tét egy osztályon belüli ellenféllel szemben, hazai pályán. Remélhetőleg nagy kedvvel és vehemenciával játszó fiatalokat fogunk látni a pályán, gondolok itt az akadémisták szerepeltetésére, akiknek jó lehetőség ez a mérkőzés arra, hogy megmutathassák a tudásukat, illetve hogy mennyit fejlődtek a tavalyi évhez képest. Elsősorban azok fognak játszani kedden, akik kevesebbet szerepeltek eddig a bajnokikon, plusz még a tehetséges akadémisták jutnak szóhoz." - nyilatkozta a mérkőzés előtt

Nyilas Elek

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia trénere. Nincs könnyű helyzetben az edző, hiszen hat nap alatt három meccset is játszik a Szeged, a keddi kupameccset követően pénteken már újabb bajnoki vár a játékosokra, ismét idegenben, Csákváron folytatódik a pontvadászat a kupaküzdelmeket követően. " Azért is megterhelő ez számunkra, mert a kezdéshez képest a keretünk sérülések miatt eléggé szűkös, ez a hat nap alatti három komoly mérkőzés ez elég komoly energiát fog igényelni a játékosoktól, és próbálok sakkozni a szereplőkkel, hiszen bármennyire is jó kondiban vagyunk, edzésben vagyunk, ez azért elég erőltetett iram. A sok utazás a profi futball velejárója, azonban sajnos a játékosok többsége nem volt még ilyen szituációban, rengeteg játékosnak új ez a dolog, ezt is meg kell tanulni, erre is meg kell tanulni készülni, hogy valaki elutazik egy nappal a mérkőzés előtt, ez nem olyan egyszerű dolog. Alakulóban vagyunk, remélhetőleg nem veszítünk semmit a lendületünkből, ha egy kicsit más összeállításban is, de az igazi arcunkat remélhetőleg megmutatjuk. A Szigetszentmiklós eddig hét pontot szerzett az NB II-ben, a Zalaegerszeg és a Cegléd elleni győzelem mellett Csákvárról csent el egy pontot az elmúlt fordulóban. A Magyar Kupában az NB III-as Cigánddal szemben jutott tovább, miután idegenben 60 perc alatt hármat rúgott ellenfelének, és bár a véghajrá izgalmasra sikeredett, köszönhetően az egy percen belül esett két cigándi gólnak, végül 3-2-vel továbbjutott a Szigetszentmiklós.

Vágó Attila

együttese egy nappal többet pihenhetett a szegedieknél, hiszen legutóbb pénteken lépett pályára Csákváron. A továbbjutási reményekkel bíró Szeged 2011-Grosics Akadémia kedden 15:30-tól fogadja az SZTK-Erimát, a 32-be kerüléshez nyernie kell a szegedieknek, döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások következnek.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia várható kezdőcsapata:

Molnár - Szabó P., Tímár, Szabó Cs., Zabari, Kovács B., Hegedűs, Oláh G., Pászka, Manga, Oláh L.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.