Sport

Labdarúgás: Oláh Gergő fejesével nyert a Szeged-Grosics Csákváron

Labdarúgás: Oláh Gergő fejesével nyert a Szeged-Grosics Csákváron

2014. szeptember 12., péntek
Labdarúgás: Oláh Gergő fejesével nyert a Szeged-Grosics Csákváron
szeged2011_cegled_gs019

Az első húsz percben veszélyesen futballozott a Csákvár, ám végül ellenfele fölé kerekedett, és Oláh Gergő fejesével megszerezte a győzelmet idegenben a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata.

Nem kezdődött könnyen a találkozó szegedi szemszögből, a hazaiak már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, miután

Tímár Krisztián

elcsúszott a vizes füvön, az egy tócsában megálló labdát pedig

Varga Zoltán

Molnár F. Tamás

mellett elhúzva, középre lőtte - az érkező

Imrik László

kísérletét azonban a gólvonalon álló

Farkas Márk

hatástalanította. A 11. minutumban ismét veszélyben forgott a háló, Varga közeli löketét Molnár kapus védte hatalmas bravúrral. A folytatásban fokozatosan talált magára

Nyilas Elek

alakulata, és a tréner által előzetesen a két fél támadóbb felfogású játékából adódóan várt adok-kapok is visszaköszönt a pályán. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ugyanakkor ezek rendre kimaradtak. Amikor pedig mégsem, azaz az első félóra végén, hiába passzolta be

Oláh Lóránt

Gelei Vincéről

kipattanó lövését

Zelenyánszki László

a kapuba, a játékvezető - partjelzője intésére - nem adta meg a találatot. Fordulás után sem változott sokat a helyzet, tüzeltek közelről és távolról is bátran a csapatok, a gólcsendet mégis egy fejes törte meg:

Oláh Gergő

bólintott

Máté Péter

szögletéből a jobb alsóba. A nyáron Baktalórántházáról igazolt középpályásnak ez volt az első gólja új kenyéradója színeiben, és mint később kiderült, ez rögtön három pontot ért. A Szeged 2011-Grosics Akadémia második győzelmét aratta az eddig eltelt öt fordulóban, Tímár Krisztiánék legközelebb egy hét múlva szombaton a Sopron otthonában futnak ki a gyepre a bajnokságban. Előtte kedden pedig Kecskeméten szerepel a gárda a Ligakupa B csoportjának 2. körében.

Csákvár, Csákvári TK sporttelep, 400 néző
2014. szeptember 12., 19.00
Aqvital FC Csákvár
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Nazsa Tamás • asszisztens: Tőkés Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő
0
-
1

Labdarúgó NB II, 5. forduló:

Aqvital FC Csákvár - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)

Csákvár, Csákvári TK sporttelep, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Csákvár:

Gelei - Ambrus, Hajdú, Dulló, Kocsis, Imrik (Molnár T. 71'), Domján, Bakos, Gajdos, Varga (Horváth 59'), Molnár Cs. (Mihály - a szünetben).

Vezetőedző:

Bognár György.

Szeged:

Molnár F. T. - Kéri, Farkas, Tímár, Mészáros, Zelenyánszki (Markovic 78'), Oláh G., Máté, Szabó, Oláh L. (Kovács B. 90+1'), Manga (Pászka 59').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerzők:

Oláh G. (66').

Sárga lap:

Tímár (82'), Kéri (86'). Nyilas Elek:

"Két nyílt sisakos futballt felvállaló csapat jó mérkőzése volt ez a mai. Sok lehetőség adódott mind a hazai, mind a mi oldalunkon. Egy picivel talán szerencsésebbek voltunk, de mindenképpen sokat dolgoztunk és tettünk a győzelemért."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4'
Vége! Nazsa Tamás lefújta! Az első 20 perc csákvári fölénye után végig határozottabb futballt mutatott a Szeged, összességében pedig megérdemelten távozott három ponttal a Fejér megyei rivális otthonából.
90+1'
Négy percet jelzett a bíró hosszabbításként, a minden hájjal megkent Nyilas Elek pedig cserével igyekszik húzni az időt: a nagyszerű produkcióval előrukkoló Oláh Lóránt helyét a faital Kovács Balázs vette át.
86'
Kéri is lapot kap egy taktikai fault okán. A jó hír, hogy a vendégek megfelelően zárják a területeket, a Csákvár nem nagyon jut el a kapuig az utolsó percekben.
82'
Ha kell, szabálytalanságok árán is őrzi vezetését a Szeged-Grosics. A mérkőzés első sárga lapját Tímárnak könyvelte el a játékvezető.
80'
Molnár F. Tamásnak mindenképpen jár egy vállveregetés a társaktól a meccs után - a kiváló hálóőr sokadik bravúrját bemutatva, Molnár Tibor közeli lövését védte elképesztő reflexekről tanúbizonyságot téve lábbal. A kipattanóból így is egyenlíthetett volna a Csákvár, de Bakos ismétlése nem talált kaput.
78'
Utólag azt lehet mondani, szépen búcsúzott a publikumtól Zelenyánszki László. A hajrára Markovic szállt be Nyilas Elek csapatába.
77'
Zseniális megmozdulás után jár a taps a nézőtérről - Zelenyánszki tett a levegőben úszva ollózó mozdulattal kapura egy Farkastól érkező beadást, a középpályás kísérlete csak kevéssel ment el a bal sarok mellett.
71'
Bognár György újabb cserével frissíti csapatát, Molnár Tibor állt be Imrik helyett.
69'
Ha egy üzlet beindul! Egy jobb oldali beadásnál ismét Oláh Gergőt találta meg a labda, a középpályás azonban ezúttal kevéssel a jobb kapufa mellé bólintott.
66'
GÓÓÓL!!! Végre megtört a jég! Sok-sok helyzet után a Szeged jut vezetéshez: Oláh Gergő fejelte a jobb alsóba Máté balról érkező szögletét! 0-1!
63'
A fiatal Pászka egy szemtelen megoldással mutatkozik be: 35 méterről ívelt a kissé kint álló Gelei kapujára, de a vertikális irányzék nem volt tökéletes. A szándék mindenesetre elismerésreméltó.
62'
A csákvári Molnár állt egy szabadrúgás mögé a tizenhatos bal sarkánál. Beadás helyett lövést választott, kevéssel tekert a bal felső fölé.
59'
Mindkét mester egyszerre szánta el magát a változtatásra: hazai oldalon Horváth állt be Varga helyett, a Szegednél pedig Pászka váltotta Mangát.
58'
Teszteli Geleit Zelenyánszki, de a csákvári kapus egyelőre magabiztosan teljesíti feladatát a mai napon, így most is.
57'
Oláh Lóránt aktivitására aligha lehet ma panasz, a balösszekötőből indult az imént egy befelé csellel, majd lőtt - kevéssel a bal kapufa mellé.
55'
Imrik szánta el magát lövésre a jobbösszekötő helyéről, 18-ról megeresztett próbálkozása a bal felső felé indult, de a fölött hagyta el a játékteret.
52'
Zelenyánszki gondolt egyet és megindult középen, 25 méteres bombája alig fél méterrel suhant el a keresztléc fölött. Mindenesetre elmondható, pörgősen kezdődik a második félidő.
50'
Azonnal válaszol a Csákvár, igazi tűzijáték alakult ki Molnár F. Tamás kapuja előtt, igazán veszélyesre azonban egyik löket sem sikerült hazai részről.
48'
Veszélyesen kanyarodott középre Mészáros jobb oldali szöglete, a ballal beadott labda élesen csapódott a kapu elé, de a védők üggyel-bajjal tisztáztak a berobbanó csatárok elől.
46'
Mihály Dávid lépett pályára Molnár Csaba helyén.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a vendégek mestere cserélt a szünetben.

SZÜNET

45'
Itt a félidő vége, Nazsa sporttárs nem tett rá a 45 percre. Az első felvonásban mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, gólt azonban nem láthatott a szép számú közönség. A második játékrészre marad tehát a döntés a pontok elosztását illetően.
40'
Akadnak nehézségei a mai napon a beívelésekkel a szegedi bekkeknek, most például egy bal oldali szögletet tudtak csak jelentős erőfeszítések árán felszabadítani a középen kialakult kavarodás során.
37'
Komoly lehetőség maradt ki a csákváriak előtt, Dulló fejelhetett a lemaradó védők tekintetében sütkérezve. Szerencsére 5 méteres fejese éppen Molnár kapus kezében landolt.
35'
Kezd kialakulni egy izgalmas adok-kapok a pályán, már ami a gólszerzési kísérleteket illeti. Az imént a mai napon kifejezetten aktív Oláh Lóránt lőtt 14 méterről, de Geleinek ez sem okozott gondot.
30'
Nagy helyzet a túloldalon is, Molnár Csaba lába már lövésre lendült, Tímár blokkja még éppen az utolsó pillanatban érkezett.
28'
Már idegesen csaptak térdükre a hazai szurkolók, miután Oláh Lóránt Geleiről kipattanó lövését Zelenyánszki a hálóba pofozta. A partjelző azonban lest intett, Nazsa Tamás így negálta a találatot. Lelke rajta.
27'
Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Csákvár, Imrik állt a labda mögé, de csavarása a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.
25'
Hosszabb idő után itt az első említésre méltó lehetőség - Máté Péter kínálta meg távolról ballal Geleit, de a hazaiak portása magabiztosan hárított. Vizes a fű, érdemes próbálkozni, előbb-utóbb lesz, ami meglepi a kapusokat.
19'
Alaposan megnehezíti a felázott talaj a csapatok dolgát, a két fél stílusos, támadást preferáló játéka helyett elsődlegesen a küzdelem dominál. Minden egyes labdáért nagy harc folyik, a Szegedtől már megszokott vehemenciával fűszerezve.
12'
Érkezik a szegediek válasza: egy hosszú felívelést Oláh Lóránt kezelt le mintaszerűen, majd 12-13 méterről vette célba a kaput, de Geleit nem tudta meglepni.
11'
Molnár! Irgalmatlanul nagyot védett a vendég kapus, amint Varga Zoltán 6 méterről megeresztett lövését szögletre tolta. Egyelőre fölényben játszik a Csákvár, ráadásul ez már a második igen komoly helyzete volt Bognár György alakulatának.
9'
Az álmosabb kezdés után kezd magára találni a Szeged, legutóbb egy formás akció végén Szabó Péter lőtt be a védelem mögé indítás Kérinek, aki bár az átadást befutotta, beadása túlságosan mély lett, így oda a helyzet
3'
Máris itt az első komoly helyzet! Tímár elcsúszott a vizes füvön, a labda ugyanakkor egy tócsában megállt. Varga lecsapott rá, elhúzta a kapuját elhagyó Molnár F. Tamás mellett is, majd bepasszára Imrik érkezett, Farkas Márk azonban óriásit mentett a gólvonalon állva!
1'
A vendéglátók indították útjára a labdát.

18.57:

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik, a 86 éves korában elhunyt, szegedi származású Sándor Károlyra emlékeznek a helyszínen.

18.50:

A Szeged összeállításából továbbra is hiányzik a még a Cegléd elleni derbi előtt megsérült Germán Tamás, illetve a régebb óta maródi Gadó Gábor és Pozsár Gábor, de Fitos László szintén kimaradt. A kezdőben mindemellett talán csak annyi a változás, hogy Markovic és Zabari a padon kezdenek, az első perctől a pályán lesz viszont Zelenyánszki és Manga. Nyilas Elek csereként a kapus Zeljko Belecan mellett még Pászka Lórándot, Kovács Balázst, Szabó Csabát és Hegedűs Edvint vetheti be.

18.45:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, a csapatok már bevonultak az öltözőkbe, hogy magukra ölthessék harci díszüket. Mutatós, kulturált futballkörnyezettel büszkélkedhet a Csákvár, a játéktérre sem lehetne normál esetben panasz, jelenleg is csak annyi akad, hogy az elmúlt napok esőzései miatt eléggé mély a pálya talaja, helyenként kisebb tócsákkal tarkítva.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípjelére 19 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.