Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Oláh Gergő fejesével nyert a Szeged-Grosics Csákváron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_cegled_gs019

Az első húsz percben veszélyesen futballozott a Csákvár, ám végül ellenfele fölé kerekedett, és Oláh Gergő fejesével megszerezte a győzelmet idegenben a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata.

Nem kezdődött könnyen a találkozó szegedi szemszögből, a hazaiak már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, miután Tímár Krisztián elcsúszott a vizes füvön, az egy tócsában megálló labdát pedig Varga Zoltán Molnár F. Tamás mellett elhúzva, középre lőtte – az érkező Imrik László kísérletét azonban a gólvonalon álló Farkas Márk hatástalanította. A 11. minutumban ismét veszélyben forgott a háló, Varga közeli löketét Molnár kapus védte hatalmas bravúrral. A folytatásban fokozatosan talált magára Nyilas Elek alakulata, és a tréner által előzetesen a két fél támadóbb felfogású játékából adódóan várt adok-kapok is visszaköszönt a pályán. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ugyanakkor ezek rendre kimaradtak. Amikor pedig mégsem, azaz az első félóra végén, hiába passzolta be Oláh Lóránt Gelei Vincéről kipattanó lövését Zelenyánszki László a kapuba, a játékvezető – partjelzője intésére – nem adta meg a találatot. Fordulás után sem változott sokat a helyzet, tüzeltek közelről és távolról is bátran a csapatok, a gólcsendet mégis egy fejes törte meg: Oláh Gergő bólintott Máté Péter szögletéből a jobb alsóba. A nyáron Baktalórántházáról igazolt középpályásnak ez volt az első gólja új kenyéradója színeiben, és mint később kiderült, ez rögtön három pontot ért.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia második győzelmét aratta az eddig eltelt öt fordulóban, Tímár Krisztiánék legközelebb egy hét múlva szombaton a Sopron otthonában futnak ki a gyepre a bajnokságban. Előtte kedden pedig Kecskeméten szerepel a gárda a Ligakupa B csoportjának 2. körében.

Csákvár, Csákvári TK sporttelep, 400 néző
2014. szeptember 12., 19.00
Aqvital FC Csákvár
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Nazsa Tamás • asszisztens: Tőkés Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő
0
1

Labdarúgó NB II, 5. forduló:

Aqvital FC Csákvár – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)
Csákvár, Csákvári TK sporttelep, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Csákvár: Gelei – Ambrus, Hajdú, Dulló, Kocsis, Imrik (Molnár T. 71′), Domján, Bakos, Gajdos, Varga (Horváth 59′), Molnár Cs. (Mihály – a szünetben). Vezetőedző: Bognár György.
Szeged: Molnár F. T. – Kéri, Farkas, Tímár, Mészáros, Zelenyánszki (Markovic 78′), Oláh G., Máté, Szabó, Oláh L. (Kovács B. 90+1′), Manga (Pászka 59′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Oláh G. (66′).
Sárga lap: Tímár (82′), Kéri (86′).

Nyilas Elek: “Két nyílt sisakos futballt felvállaló csapat jó mérkőzése volt ez a mai. Sok lehetőség adódott mind a hazai, mind a mi oldalunkon. Egy picivel talán szerencsésebbek voltunk, de mindenképpen sokat dolgoztunk és tettünk a győzelemért.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4′
Vége! Nazsa Tamás lefújta! Az első 20 perc csákvári fölénye után végig határozottabb futballt mutatott a Szeged, összességében pedig megérdemelten távozott három ponttal a Fejér megyei rivális otthonából.
90+1′
Négy percet jelzett a bíró hosszabbításként, a minden hájjal megkent Nyilas Elek pedig cserével igyekszik húzni az időt: a nagyszerű produkcióval előrukkoló Oláh Lóránt helyét a faital Kovács Balázs vette át.
86′
Kéri is lapot kap egy taktikai fault okán. A jó hír, hogy a vendégek megfelelően zárják a területeket, a Csákvár nem nagyon jut el a kapuig az utolsó percekben.
82′
Ha kell, szabálytalanságok árán is őrzi vezetését a Szeged-Grosics. A mérkőzés első sárga lapját Tímárnak könyvelte el a játékvezető.
80′
Molnár F. Tamásnak mindenképpen jár egy vállveregetés a társaktól a meccs után – a kiváló hálóőr sokadik bravúrját bemutatva, Molnár Tibor közeli lövését védte elképesztő reflexekről tanúbizonyságot téve lábbal. A kipattanóból így is egyenlíthetett volna a Csákvár, de Bakos ismétlése nem talált kaput.
78′
Utólag azt lehet mondani, szépen búcsúzott a publikumtól Zelenyánszki László. A hajrára Markovic szállt be Nyilas Elek csapatába.
77′
Zseniális megmozdulás után jár a taps a nézőtérről – Zelenyánszki tett a levegőben úszva ollózó mozdulattal kapura egy Farkastól érkező beadást, a középpályás kísérlete csak kevéssel ment el a bal sarok mellett.
71′
Bognár György újabb cserével frissíti csapatát, Molnár Tibor állt be Imrik helyett.
69′
Ha egy üzlet beindul! Egy jobb oldali beadásnál ismét Oláh Gergőt találta meg a labda, a középpályás azonban ezúttal kevéssel a jobb kapufa mellé bólintott.
66′
GÓÓÓL!!! Végre megtört a jég! Sok-sok helyzet után a Szeged jut vezetéshez: Oláh Gergő fejelte a jobb alsóba Máté balról érkező szögletét! 0-1!
63′
A fiatal Pászka egy szemtelen megoldással mutatkozik be: 35 méterről ívelt a kissé kint álló Gelei kapujára, de a vertikális irányzék nem volt tökéletes. A szándék mindenesetre elismerésreméltó.
62′
A csákvári Molnár állt egy szabadrúgás mögé a tizenhatos bal sarkánál. Beadás helyett lövést választott, kevéssel tekert a bal felső fölé.
59′
Mindkét mester egyszerre szánta el magát a változtatásra: hazai oldalon Horváth állt be Varga helyett, a Szegednél pedig Pászka váltotta Mangát.
58′
Teszteli Geleit Zelenyánszki, de a csákvári kapus egyelőre magabiztosan teljesíti feladatát a mai napon, így most is.
57′
Oláh Lóránt aktivitására aligha lehet ma panasz, a balösszekötőből indult az imént egy befelé csellel, majd lőtt – kevéssel a bal kapufa mellé.
55′
Imrik szánta el magát lövésre a jobbösszekötő helyéről, 18-ról megeresztett próbálkozása a bal felső felé indult, de a fölött hagyta el a játékteret.
52′
Zelenyánszki gondolt egyet és megindult középen, 25 méteres bombája alig fél méterrel suhant el a keresztléc fölött. Mindenesetre elmondható, pörgősen kezdődik a második félidő.
50′
Azonnal válaszol a Csákvár, igazi tűzijáték alakult ki Molnár F. Tamás kapuja előtt, igazán veszélyesre azonban egyik löket sem sikerült hazai részről.
48′
Veszélyesen kanyarodott középre Mészáros jobb oldali szöglete, a ballal beadott labda élesen csapódott a kapu elé, de a védők üggyel-bajjal tisztáztak a berobbanó csatárok elől.
46′
Mihály Dávid lépett pályára Molnár Csaba helyén.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a vendégek mestere cserélt a szünetben.

SZÜNET

45′
Itt a félidő vége, Nazsa sporttárs nem tett rá a 45 percre. Az első felvonásban mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, gólt azonban nem láthatott a szép számú közönség. A második játékrészre marad tehát a döntés a pontok elosztását illetően.
40′
Akadnak nehézségei a mai napon a beívelésekkel a szegedi bekkeknek, most például egy bal oldali szögletet tudtak csak jelentős erőfeszítések árán felszabadítani a középen kialakult kavarodás során.
37′
Komoly lehetőség maradt ki a csákváriak előtt, Dulló fejelhetett a lemaradó védők tekintetében sütkérezve. Szerencsére 5 méteres fejese éppen Molnár kapus kezében landolt.
35′
Kezd kialakulni egy izgalmas adok-kapok a pályán, már ami a gólszerzési kísérleteket illeti. Az imént a mai napon kifejezetten aktív Oláh Lóránt lőtt 14 méterről, de Geleinek ez sem okozott gondot.
30′
Nagy helyzet a túloldalon is, Molnár Csaba lába már lövésre lendült, Tímár blokkja még éppen az utolsó pillanatban érkezett.
28′
Már idegesen csaptak térdükre a hazai szurkolók, miután Oláh Lóránt Geleiről kipattanó lövését Zelenyánszki a hálóba pofozta. A partjelző azonban lest intett, Nazsa Tamás így negálta a találatot. Lelke rajta.
27′
Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Csákvár, Imrik állt a labda mögé, de csavarása a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.
25′
Hosszabb idő után itt az első említésre méltó lehetőség – Máté Péter kínálta meg távolról ballal Geleit, de a hazaiak portása magabiztosan hárított. Vizes a fű, érdemes próbálkozni, előbb-utóbb lesz, ami meglepi a kapusokat.
19′
Alaposan megnehezíti a felázott talaj a csapatok dolgát, a két fél stílusos, támadást preferáló játéka helyett elsődlegesen a küzdelem dominál. Minden egyes labdáért nagy harc folyik, a Szegedtől már megszokott vehemenciával fűszerezve.
12′
Érkezik a szegediek válasza: egy hosszú felívelést Oláh Lóránt kezelt le mintaszerűen, majd 12-13 méterről vette célba a kaput, de Geleit nem tudta meglepni.
11′
Molnár! Irgalmatlanul nagyot védett a vendég kapus, amint Varga Zoltán 6 méterről megeresztett lövését szögletre tolta. Egyelőre fölényben játszik a Csákvár, ráadásul ez már a második igen komoly helyzete volt Bognár György alakulatának.
9′
Az álmosabb kezdés után kezd magára találni a Szeged, legutóbb egy formás akció végén Szabó Péter lőtt be a védelem mögé indítás Kérinek, aki bár az átadást befutotta, beadása túlságosan mély lett, így oda a helyzet
3′
Máris itt az első komoly helyzet! Tímár elcsúszott a vizes füvön, a labda ugyanakkor egy tócsában megállt. Varga lecsapott rá, elhúzta a kapuját elhagyó Molnár F. Tamás mellett is, majd bepasszára Imrik érkezett, Farkas Márk azonban óriásit mentett a gólvonalon állva!
1′
A vendéglátók indították útjára a labdát.

18.57: A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik, a 86 éves korában elhunyt, szegedi származású Sándor Károlyra emlékeznek a helyszínen.

18.50: A Szeged összeállításából továbbra is hiányzik a még a Cegléd elleni derbi előtt megsérült Germán Tamás, illetve a régebb óta maródi Gadó Gábor és Pozsár Gábor, de Fitos László szintén kimaradt. A kezdőben mindemellett talán csak annyi a változás, hogy Markovic és Zabari a padon kezdenek, az első perctől a pályán lesz viszont Zelenyánszki és Manga. Nyilas Elek csereként a kapus Zeljko Belecan mellett még Pászka Lórándot, Kovács Balázst, Szabó Csabát és Hegedűs Edvint vetheti be.

18.45: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, a csapatok már bevonultak az öltözőkbe, hogy magukra ölthessék harci díszüket. Mutatós, kulturált futballkörnyezettel büszkélkedhet a Csákvár, a játéktérre sem lehetne normál esetben panasz, jelenleg is csak annyi akad, hogy az elmúlt napok esőzései miatt eléggé mély a pálya talaja, helyenként kisebb tócsákkal tarkítva.

A mérkőzés Nazsa Tamás sípjelére 19 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kommentek

Sport

Dalba foglalták Szeged “Bombázóját”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Rosta Miklós: Nem mutatóba igazoltak Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nem esik messze az alma a fájától, tartja a mondás. Ennek igazságát a MOL-Pick Szeged új igazolása, Rosta Miklós is igazolja, hisz a fiatal játékos édesapja, idősebb Rosta Miklós korábban 130-szor szerepelt a magyar válogatottban, ahogy nagybátyja, Rosta István is volt válogatott, sőt ő a kétezres évek elején a Pick Szegedben is kézilabdázott. A fiatalabb […]

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Anita harmadik helyen zárt Düsseldorfban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A World Indoor Tour fedettpályás sorozat záró állomásán.

Tovább olvasom

Aktuál