Sport

Labdarúgás: a szombati csúcsrangadó a résztvevők szemével

Labdarúgás: a szombati csúcsrangadó a résztvevők szemével

2014. szeptember 25., csütörtök
Labdarúgás: a szombati csúcsrangadó a résztvevők szemével
mora_tape_mj 019

Október végén együtt küzdhetnek a magyar sikerért az amatőr válogatottak hazai Eb-selejtezőjén, hétvégén azonban fontos rangadón kell egymással farkasszemet nézniük: Pócs Tamást és Bertók Gábort kérdeztük a Tápé és a HFC szombati megyeegyes összecsapásáról.

Pócs Tamás: megállíthatjuk a HFC-t

Paksi Péter együttesében az elmúlt két év állandóságát Pócs Tamás jelenti, aki idén eddig egy góllal járult hozzá csapata 21 találatához. A Tápé nagyon fontos

három pontot szerzett

egy héttel ez előtt Mórahalmon, azonban máris itt áll előttük a következő nagy feladat: a veretlen HFC-t fogadják szombaton. "Nagyon komoly meccset játszottunk Mórahalmon, mind a két csapat a győzelemért küzdött. Jobban bírtuk erővel az iramot, a meccs végére kijött ez a különbség, és így el tudtuk hozni a három pontot riválisunktól. Ugyanúgy készülünk a HFC elleni meccsre is, mint a többire, három edzésünk van a héten, próbálunk minél nagyobb létszámban részt venni mindegyiken és a maximumot nyújtani, majd az ott gyakoroltakat átvinni a pályára. Most nem hiszem, hogy az erőnlét döntő tényező lehet, inkább az egyéni képességek dönthetnek. Abban biztos vagyok, hogy nagyon hajtós meccs lesz, hiszen a Vásárhely is győzni jön Tápéra, nekünk viszont kötelességünk otthon tartani a három pontot" – mondta el portálunknak Pócs Tamás. A középpályás a második szezonját kezdi meg a tápéi csapatban, az előző évadban 28 bajnokin 5 gólt szerzett, és idén is alapembernek számít a gárdában. Több, mint egy éve igazolt a Tápéhoz, azóta pedig minden félévben kicserélődött a játékoskeret a csapatnál, ő azonban hű maradt az egyesülethez. "Mióta itt vagyok Tápén, Paksi Péter másodjára lett az edzőm. Úgy érzem, vele nagy sikereket érhetünk el. A tabellán is látható, hogy jól szerepelünk, remélem, ebből még lehet valami. Nagyon jól érzem magam a csapatnál, kiváló a hangulat, a nálunk játszó idegenlégiósok közül pedig mindenki tud magyarul és magyar felmenőik is vannak, így kissé értetlenül állok a „szerbezés” előtt. Mindenki odateszi magát edzéseken, és a hétvégén pedig próbál bizonyítani. Azt mondhatom, hogy van 18-20, szinte egyenlő képességű csapattársam, akik bármikor tudnak segíteni, jól szállnak be azok is a meccsekbe, akik a kispadon kapnak helyet" – fogalmazott Pócs Tamás.

Bertók Gábor: nem most dől el a bajnoki cím, de...

hfc_szentes_mj-028

A megyei I. osztály 2012/2013-as idényének gólkirálya nyáron távozott Csongrádról a HFC hívószavára. A 27 éves támadó a bajnokságból eddig eltelt hat forduló mindegyikében pályára lépett Bódi Attila együttesében, sőt, a Szentesi Kinizsi

6-1-es kiütéséből

két góllal vette ki a részét. „Az első fordulókban, illetve az edzőmeccseken többször előfordult, hogy más pozícióban játszottam, mint korábban. A Csongrád ellen is például a középpályán kaptam lehetőséget a vezetőedzőnktől, hogy lássa, mire vagyok ott képes. Az mindenesetre látszik, nem ez a posztom. A Szentes ellen már elöl léphettem pályára, a kezdőcsapat tagjaként. Érzésem szerint jól ki is jött számomra a lépés, hozzá tudtam tenni a sikerünkhöz. Ettől függetlenül továbbra is Bódi Attilán múlik, hol számít rám. Akárhol is kapjak lehetőséget, a magam részéről mindig megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni” – fogalmazott portálunk kérdésére a játékos. „Hódmezővásárhelyen nagyon jók a körülmények, ahogyan a csapatra sem lehet panaszom, nem bántam meg, hogy átigazoltam,. Azt hiszem, be tudtam illeszkedni, mindenképpen úgy érzem, hogy jó helyen vagyok. Remélem, minél tovább maradhatok a jövőben is a klubnál” – tette hozzá. Bertók Gábor pályafutása során eddig összesen tíz alkalommal játszott a Tápé ellen a megyei I. osztályban, mindannyiszor csongrádi színekben. E mérkőzéseken összesen kilenc gólt jegyez, a kiváló arány megtartása, illetve javítása pedig aligha jöhetne jobbkor aktuális együttesének, mint most szombaton. „Mint minden meccs esetében, a Tápé ellen is úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Sokan tartják bajnokesélyesnek a Vásárhelyet, és ennek jogosságát szeretnénk is bizonyítani. Úgy gondolom, játékosállományban a mi csapatunk a legerősebb a mezőnyben, de ez önmagában nem elég, ezt az eredményekkel és a mutatott játékkal is alá kell támasztanunk. Az egyesület célja a feljutás az NB III-ba, ehhez pedig kell a három pont Tápén is. Persze, még csak hat forduló ment le, nem mondanám, hogy már szombaton eldől a bajnoki cím sorsa, de sokat jelenthet a végelszámolásnál az egymás elleni meccsek mérlege” – árulta el a nagy rivális elleni összecsapásról a csatár.

Vajgely Pál, Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.