Közélet

Közösségi házat és sportpályákat Fodorkertnek, Baktónak és Petőfitelepnek

Közösségi házat és sportpályákat Fodorkertnek, Baktónak és Petőfitelepnek

2014. szeptember 23., kedd
Közösségi házat és sportpályákat Fodorkertnek, Baktónak és Petőfitelepnek
petofitelep_templom09_gs

Egy közösségi ház kialakítását szorgalmazzák a Fodorkertben élő emberek, illetve a közterek elhanyagolt állapota is gondot okoz a lakók szerint. Varga Róbert Petőfitelepen már bebizonyította: szemléletváltással és egy kis odafigyeléssel sokkal szebbé tehető környezetünk.

„A Fodorkertben lakók közül többen is megfogalmazták igényüket egy közösségi házra, amely nyugdíjaskluboknak, rendezvényeknek adhatna otthont. Képviselőként mindenképpen szeretném megadni ezt az itt élők számára” – jelentette ki

Varga Róbert

, a 12-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje a Tátra téren

Kothencz János

polgármesterjelölttel közösen tartott lakossági fórumán. A közösségi terek hiánya városszerte nagy gondot okoz a lakosoknak, azonban nemcsak a kialakításuk, de azok rendben tartása is legalább ilyen fontos feladat. Játszóterek ugyan vannak a városrészben, azonban az éjszakánként tivornyázó társaságok és a hajléktalanok által hátrahagyott szemetet másnap gyermekeik védelme érdekében a szülőknek kell összetakarítani. Varga Róbert egy olyan gondnokság kialakítását szorgalmazza, amely a közterek rendbetételéről, valamint a játszóterek lezárásáról és kinyitásáról gondoskodna, így a gyermekek biztonságosan használhatnák azokat. „Szegeden több mint félezer hajléktalan van, sokszor láthatjuk őket padokon aludni a köztereken. A társadalomba visszaintegrálásukon, sorsuk jobbá tételén, közösen kell dolgoznunk, problémájuk azonban nem lehet az itt élő emberek problémája” – hangsúlyozta a fórumon Varga Róbert.

varga_robert2

Mint mondta, az új, Kothencz János irányította városvezetés egyedi és példaértékű szociálpolitikai programmal oldaná meg a hajléktalanokkal problémáját Szegeden. Kiemelt céljának tartja a hajléktalanszállók férőhelyeinek nagymértékű bővítését, ugyanakkor vallja, nemcsak elszállásolásukról, hanem életkörülményeik tartós javításáról is gondoskodni kell. „Visszavezetés az életbe” címmel olyan szociálpolitikai programot valósítana meg az új városvezetés, melynek során egy új modell szerint vezetik vissza a munka világába a nehéz sorsúakat. Terápiás programokkal készítik fel őket, majd munkahelyekkel segítik, hogy saját lábukra állhassanak, így a kiszolgáltatott helyzetük megszűnhet. A városrészben élők számára szociális étkeztetést is biztosítana Varga Róbert, aki olyan megoldáson dolgozna, amivel elérhetné, hogy senkinek se kelljen éheznie Petőfitelepen, Új-Petőfitelepen, Baktóban vagy Fodorkertben.

Együtt a közösségért

Kothencz János szerint Szeged jövőjéért egy Varga Róberthez hasonló megoldóemberre van szükség, aki nemcsak beszél a fennálló problémákról, de cselekszik is. Példaértékű volt, hogy a petőfitelepi Fő téren a templom előtti elhanyagolt, gazos területet Varga Róbert, a Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje szépítette meg. Petőfitelep egyetlen találkozási helye a Fő tér, ahol a Jézus Szíve templom áll 1935 óta. „A városrész szimbóluma ez a templom és környéke, de az utóbbi időben bármerre néztek az emberek, csak töredezett járdákat, kiszáradt virágokat és gaztengert láttak. Sajnálatos, hogy itt minden lepusztult, látszik, hogy ennek a területnek nincsen igazi gazdája” – magyarázta a 12-es körzet önkormányzati képviselőjelöltje. Hangsúlyozta, nem kampányakció volt részéről a terület rendbetétele, szerette volna megmutatni a környékbelieknek, hogy közvetlen környezetünkben egy kis odafigyeléssel milyen látványos eredményeket lehet elérni. A jelölt szerint ahhoz, hogy az embereket arra ösztönözzük, hogy tegyenek környezetükért, jó példával kell elől járni.

Sportcélú fejlesztések a lakosságért

Baktó tradicionálisan futball kedvelő városrésze Szegednek, de régóta nem állt rendelkezésükre megfelelő minőségű helyszín a játékhoz. A sportdecentrum-keretből, pályázati forrásból és a helybéliek rengeteg munkájával épült újjá a Balatoni utca és a Füge sor által határolt pálya. A terület mellett nemrég kezdték el a műfüves kispálya építését. A hússzor negyven méteres műfüves pálya mintegy harminc millió forintból épül, melyet azért tart kiemelkedő fejlesztésnek Varga Róbert, mert Új-petőfitelepen nincs más lehetőség a szabadtéri sportolásra. Hangsúlyozta, a mindennapos testnevelés órák keretében is használhatóak az új pályák. Emlékeztetett, hogy a sportdecentrumok fejlesztését is célul tűzte ki Kothencz János választási programjában. Ebben az is szerepel, hogy a peremvárosi kerületekben a már meglévő sporttelepeket decentrummá fejlesztik, ahol modern, kispályás labdarúgásra, kézilabdára és kosárlabdára alkalmas sportpályákat alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.