Sport

Kosárlabda: második lett a Szedeák Kaposváron

Kosárlabda: második lett a Szedeák Kaposváron

2014. szeptember 12., péntek
Kosárlabda: második lett a Szedeák Kaposváron
dejan_majstorovic_szedeak

Második helyen végzett a IV. Orosz László emléktornán a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabda csapata, a Kaposváron megrendezett négyes felkészülési tornán Nikola Lazic csapata a házigazdáktól kapott ki a döntőben.

Pedig jól indult a döntő a Szedeák számára, főleg

Balaban

és

Jereminov

pontjainak köszönhetően annak ellenére, hogy hat pontos hátrányban volt a szegedi együttes az ötödik percre, hárommal ment az első negyedet követően. A játék képe igazán a második negyedben változott meg, a Kaposvár védekezése jelentősen feljavult, és a Szedeák próbálkozásaiba is egyre több hiba csúszott, ennek eredményeképp majd 4 percig kosár nélkül játszottak

Csorvásiék

, amit ki is használt a KKK, és mindössze nyolc pontot szerzett a Szedeák a második játékrészben, a Kaposvár viszont huszonhetet, így jelentős hazai előnnyel vonulhattak nagyszünetre a csapatok. A második félidőben csak stabilizálni tudta a játékát a Szedeák, a Kaposvár élvezte a meccset, és a szerencsével sem álltak hadilábon, a labdák rendre "beszédültek" a somogyiak részéről. A hátralévő időben nem tudott igazán közel férkőzni a Kaposvárhoz a Szedeák,

Nikola Lazic

csapata kissé el is fáradt, a fárasztó felkészülési időszakban a csapatnak még nagyon megterhelő két nap alatt két meccs. Ehhez hozzátartozik, hogy Balaban mindössze két edzésen van túl a szegedi csapatban, Majsztorovics pedig a bukaresti 3x3-as Eb-ről, hosszú utazás után tért vissza, és pihenőnap nélkül vállalta a játékot. A fizikai tényezőkön kívül a Kaposvár a hazai pálya minden előnyét is élvezte, így a IV. alkalommal megrendezett Orosz László emléktornán második helyen végzett a Naturtex-SZTE Szedeák csapata. A torna legjobb centerének megválasztották a Szedeák új játékosát, Darko Balabant. A csapat legközelebb egy hét múlva lép újra parkettre, ezúttal Pécsen, ahol ismét egy négyes tornán vesz részt. Az elődöntőben pénteken 16:30-tól máris visszavághat a döntőben elszenvedett vereségért a Szedeák, hiszen a Kaposvárral játszanak Jereminovék, majd másnap az eredmények függvényében a Pécs és a horvát Darda együtteseinek egyikével találkoznak a helyosztón, a bronzmeccset 16 órától, míg a döntőt 18:15-től rendezik majd.

Kaposvár-Naturtex-SZTE-Szedeák 89-75 (24-27, 27-8, 26-23, 12-17)

Kaposvár, 200 néző. Vezette: Farkas G., Szabó G., Maár G.

Szedeák

: Jereminov 24/6, Vágvölgyi 3/3, Majsztorovics 8/6, Csorvási L. 15/3, Balaban 20. Csere: Demeter 2, Kiss Zs., Kuntics, Mike 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.