Bulvár

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat

2014. szeptember 18., csütörtök
Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat

Folyamatosan csökkennek az esőzésekkel kapcsolatos bejelentések Csongrád megyében. A vízszivattyúzások után szerdán a kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Az eső áztatta, fellazult talajban több nagyméretű, egészséges fa fordult ki gyökerestől a földből.

Tegnap délelőtt 10 órakor Szegedre, a Zsálya utcába riasztották a tűzoltókat. A szegedi egység egy épületre dőlt fánál avatkozott be. A raj a fa törzsét feldarabolta, az épületben anyagi kár nem keletkezett. Szentesen is megdőlt egy nyárfa, amely a Kurca folyóba borult. A szentesi egységek kishajóval közelítették meg a helyszínt, majd a harminc méter magasságú fatörzset két láncfűrésszel darabolták fel. Délután három órakor kapott riasztást a szegedi egység, ezúttal Mórahalomra. Egy tanyaépület mellett gyökerestül kifordult egy nyárfa a talajból. A megdőlt fa veszélyeztette a közelben található lakóépületet is. A szegedi egység rövid időn belül a helyszínre érkezett. A gyors beavatkozásának köszönhetően az épület nem rongálódott meg. A nap utolsó bejelentése délután négy órakor érkezett a műveletirányításra. Szentesen, a Nagynyomás sor egyik tanyáján kellett vízmentesítési munkálatokat végezniük a szentesi tűzoltóknak. A tanya udvarán található akna telt meg vízzel. Az egység szivattyúval távolította el a felgyülemlett esővizet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.