Közélet

Katonai verseny a gyakorlótéren

Katonai verseny a gyakorlótéren

2014. szeptember 3., szerda
Katonai verseny a gyakorlótéren
három

A kiképzési terveknek megfelelően augusztus végén Dócon tartották meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Katonai Háromtusa Bajnokságát, ami egyben egy válogató volt az őszi honvédség szintű megmérettetésre.

Az előzetes nevezések alapján - a dandár teljes állományából - 39 fő jelentkezett erre a versenyre. Az alegységektől a versenykiírás alapján egyéniben, illetve csapatban lehetett nevezni. Természetesen a csapatversenyben indulók eredménye az egyéni versenyben is számított. A jelentkezés önkéntes alapon történik és általában maga a kihívás ösztönzi a résztvevőket. A háromtusa egy olyan összetett verseny, ahol minden versenyszámban magas szinten kell teljesíteni ahhoz, hogy valaki jó eredményt érjen el. A három részből álló vetélkedő az egyéni lövészettel kezdődött, ahol gépkarabéllyal kellett a 200 méterre lévő célokat három - fekvő, térdelő, álló - tüzelési testhelyzetből eltalálni. A kézigránátdobás két részből állt: a célba történő dobásnál egy 2 illetve 4 méteres körbe kellett hajítani a gyakorló gránátot férfiaknak és a nőknek egyaránt, három különböző távolságból. A távdobás során pedig a becsapódások távolsága alapján számították ki a pontokat. Utolsó megmérettetésként az egyenruhában történő 3000 méteres futás következett, ahol - mint az előző versenyszámnál is - a versenyzőknek folyamatosan maguknál kellett tartaniuk a fegyverüket. A dandár bajnoki címének eldöntése és az alegységek közötti sorrend felállítása mellett a szervezők a kiemelkedően teljesítőket is figyelték, mert ők bekerülhettek abba a csapatba, amely az alakulatot képviseli majd a Magyar Honvédség szintű bajnokságon, szeptember 24-25-én Püspökszilágyon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.