Közélet

Kamerákat és fákat telepítenének a Szent István térre

Kamerákat és fákat telepítenének a Szent István térre

2014. szeptember 22., hétfő
Kamerákat és fákat telepítenének a Szent István térre
DSC_2640

A Szent István téri víztorony szomszédságában tartott utcafórumot Kothencz János polgármesterjelölt Haág Zalán képviselőjelölttel. Az itt élők kérései alapján fák ültetésével szépítenék a teret, és a helyi piac életét is felpezsdítenék.

A Szent István téren tartott utcafórumot hétfő este

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt és

Haág Zalán

, Öregrókus-Belváros (10-es körzet) önkormányzati képviselőjelöltje. Szeged állatorvosi lovaként jellemezte a teret Haág Zalán, a képviselőjelölt szerint az átgondolatlan fejlesztések nagy része nem az itt élő embereket szolgálja, az itteni problémák jól reflektálnak Szeged általános helyzetére. "A Szent István tér rekonstrukciója korántsem nevezhető sikertörténetnek. Szép lett ugyan, de teljesen kiüresedett. Eltűnt a piac, amit a későbbiekben mi próbáltunk ismét feléleszteni, a forró nyári napon pedig jóformán semmi sem szolgáltat árnyékot az erre sétálóknak, aki a téren van, az a víztorony árnyékával vándorol. Fák ültetésével szeretnénk egy kicsit kellemesebbé tenni az itt elsétáló emberek komfortérzetét" - mondta el a képviselőjelölt. A téren lévő utcakövek jól mutatnak ugyan, de több helyen meglazultak, ezeket a helyükre kell tenni, valamint a köztéri padok is hajléktalanok rendszeres szálláshelyévé váltak. Utóbbin térfigyelő kamerák kihelyezésével is segítenének, egyben a közbiztonságot is javíthatná ez a beruházás - sorolta a további feladatokat.

DSC_2639

Azért több fejlesztés is történt az utóbbi időben a városrészben Haág Zalán képviselői erőfeszítéseinek hála. A Szent István téri háztáji piac újraindítását követően másfél millió forintból ponyvatetőt húztak az asztalok fölé, a későbbiekben még inkább szeretnék megtölteni élettel a vásárt. Harmadára csökkent a forgalom a Sóhordó utcában, miután azt egyirányúvá tették a forgalmat, ezzel az itt élők régi kívánságát valóra váltva. A közeli Lechner tér rekonstrukciója is beindult, rendezték a környező zöldövezetet, reggeltől estig látogathatóvá tették a helyi kápolnát, illetve kilencmillió forintból felújították az itt lévő két játszóteret. Idén ősszel folytatódik a tér rekonstrukciója, várhatóan egy-két hónapon belül átadják a felnőttek sportolását szolgáló szabadtéri erőgépeket is, melyek másfél millió forint ráfordítással kapnak helyet a téren. A Kazinczy utca és a Tisza Lajos körút találkozásánál lévő templom díszkivilágítása heteken belül megtörténhet, ez pedig nem pusztán esztétikai, de közbiztonsági okokból is fontos, hiszen a templom melletti tér szinte teljes sötétségbe borul éjszaka, a fokozott rendőrségi jelenlét mellett is autófeltörésekről, betörésekről számoltak be az itt lakók - mondta el a fórumon Haág Zalán. Az utcafórum alkalmával Kothencz János programjának rövidített összefoglalóját is kiosztotta az egybegyűltek között, az eredeti, 52 oldalas változatot a polgármesterjelölt már minden postaládába eljuttatta. "Harmadik alkalommal látogattam el a városrészben, így az itt élők valós problémái alapján dolgozhattuk ki az egyéni választókerületre vonatkozó programunkat. Ma azt mondtam el az itt egybegyűlteknek, hogy mennyire fontos felelősséget vállalniuk azért, hogy kijózanítsák az itt élő embereket. Tény, hogy a jelenlegi szocialista városvezetés alaptalanul ígérget, nincs mögöttük semmi, sem egy erős pártstruktúra, sem a kormány, sem pedig anyagi háttér" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

DSC_2635

Kothencz kiemelte: sokadik a sorban csupán, hogy ki milyen pártállású, a városvezetésnek minden ember szolgálatába kell állnia. "Az nem 'zsarolás', hogy mi egy kormánypárti erővel a hátunk mögött tudunk 200 illiárdos fejlesztést tudunk vállalni, és hétezer tartós munkahelyet tudunk idehozni, ezek tények. Míg a jelenlegi városvezető mögött csak

Gyurcsány Ferenc

van, mögöttünk egy kétharmados kormány áll, az elmúlt hetekben miniszterek, államtitkárok sorakoztak fel városunkban a szegediek ügye mögött, és mi azért fogunk dolgozni, hogy a panelban vagy épp a belvárosi ingatlanokban élők, a szépkorúak és a fiatalok életkörülményei javuljanak. A városvezetés cinikus retorikája sem változtat a tényen, hogy ők a múlt, a jövőt pedig mi kívánjuk képviselni" - tette hozzá Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.