Közélet

"Jövőt kell adni a szegedieknek!" - Kothencz János Petőfitelepen + FOTÓK

"Jövőt kell adni a szegedieknek!" - Kothencz János Petőfitelepen + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat
"Jövőt kell adni a szegedieknek!" - Kothencz János Petőfitelepen + FOTÓK
varga_robert_lakforum04_gs

Helyi kérdések, a részönkormányzatiság, Szeged jövője, vállalkozásai, a mintamenzák és az ifjúságpolitika volt a témája Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltjének és Varga Róbertnek, a 12-es körzet képviselőjelöltjének petőfitelepi lakossági fórumán.

"Úgy kell tekintenünk Petőfitelepre, mintha a saját telkünk lenne, amiről gondoskodnunk kell, odafigyelést, törődést igényel" - ismertette elveit a helyiekkel

Varga Róbert

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület 12-es körzetbeli (Petőfitelep, Baktó, Fodorkert) képviselőjelöltje. Varga kifejtette, bizonyos szintű decentralizációra, a petőfitelepi részönkormányzat megerősítésére van szükség, hogy a helyi problémákat gyorsabban, hatékonyabban, saját eszközeikkel tudják megoldani."A képviselő felelőssége, hogy rend legyen a körzetében, kellemes életet kell biztosítania az itt élőknek, és én vállalom ezt a felelősséget" - mondta el Varga Róbert. "A jó képviselő lokálpatrióta" - tette hozzá. "Nem csak a belváros szépsége a fontos, mégis a városvezetés a peremkerületeken spórol, az új villamosok magas működtetési költségeit a csatolt városrészek régi, ritkán járó buszjáratainak elhanyagolásával próbálja kompenzálni" - emelte ki a képviselőjelölt. "Szemléletváltásra van szükség a városi közösségben, nem szabad hagynunk, hogy Szeged a széthullott szocialista párt utolsó fellegvára legyen, ami csak elszigeteli a várost" - fogalmazott egy petőfitelepi lakos.

varga_robert_lakforum07_gs

"Egy vezető pozícióban lévő ember vagy testület felelős az emberekért, politikai irányultságtól függetlenül" - mondta el

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje. A politikus kiemelte a helyi civil érdekvédelmi szervezet támogatásának fontosságát és a szociális problémák megoldásának kulcskérdését, amelyen a Szeged Szolgálatában Kártya bevezetésével segítene a szociális szférában, az egészségügyben, oktatásban és a köztisztasági területen dolgozók helyzetén, valamint a szépkorúak számára a Szegedi Nyugdíjasokért Kártya állna rendelkezésre a helyi szolgáltatások kedvezményes igénybevételéhez. "Minőségi alapanyagokból dolgozó mintamenzát szeretnénk létrehozni a szegedi általános és középiskolákban, amit önkormányzati támogatással tennénk olcsóbbá, hogy a rászorulók is igénybe tudják venni" - ismertette terveit Kothencz János."Kiemelt fontosságú terület az ifjúságpolitika, amire a jelenlegi városvezetés szégyenteljes módon hárommillió forintot szán évente, ezt az összeget kétszáz millió forintra bővítenénk, amire megvan a reális lehetőségünk, mert az Európai Unió következő költségvetésében szerepel ez a szakpolitika" - tett hozzá a polgármesterjelölt. Megjegyezte, az önkormányzat nem mindenható, ezért szükség van kormányzati támogatásra. "Egy, az országos vezetéssel szembehelyezkedő önkormányzat saját városának életét nehezíti meg" - fejtette ki. Elmondta azt is, hogy helyzetbe kell hozni a szegedieket, a vállalkozókat, kivételezni kell a helyi ipar képviselőivel, elérhetővé kell tenni a beruházások pozitívumait a helyiek számára, akiket a jelenlegi városvezetés nem kezel partnerként, sőt a polgármester feláldozná Szegedet saját egyéni pártpolitikai ambícióinak oltárán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.