Bulvár

Hummeres gázolás: súlyosításért fellebbezett az ügyészség

Hummeres gázolás: súlyosításért fellebbezett az ügyészség

2014. szeptember 30., kedd
Hummeres gázolás: súlyosításért fellebbezett az ügyészség
hummerrendor02_mti_kzg

Súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben annak az osztrák férfinak az ügyében, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

A Szegedi Törvényszék első fokon tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki a korábban 15 alkalommal büntetett, 36 esztendős, autószerelő végzettségű

Thomas Robert Bindbergerre

. A bíróság hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit tíz évre eltiltott a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltott Magyarország területéről. Az ítélet szerint a férfi Hummer terepjárójával három másik járművel konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartott. A vádlott megpróbált leszorítani az útról egy trafipaxos rendőrautót, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, akik igyekeztek megállítani a Hummert. A vádlott az egyik megkülönböztető jelzést használó motorost is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött terepjárójával a rendőr járművének. A rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén – hogy megállásra bírja a férfit – motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elütötte a járőrt. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt. A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá, majd igyekezett megszerezni a sérült rendőr fegyverét is. A vádlottat végül – csaknem negyedóra alatt - egy civil közreműködésével sikerült legyűrni, a rendőr többször is használta fegyverét, ennek következtében a férfi súlyosan megsérült. A vádlott és védője már korábban a felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.