Kultúra

Halálbüntetésről döntenek Szegeden

Halálbüntetésről döntenek Szegeden

2014. szeptember 30., kedd
Halálbüntetésről döntenek Szegeden
duhosember

Szegeden egy 16 éves fiút vádolnak apagyilkossággal, sorsáról hamarosan dönt a bíróság, de ezúttal nem a városi törvényszéken vagy az ítélőtáblán, hanem a Szegedi Nemzeti Színházban. Tizenkét esküdtnek kell egyhangú döntés hoznia, hogy a fiú bűnös vagy sem.

Reginald Rose

: Tizenkét dühös ember című drámáját rendhagyó módon nem színészek, hanem jórészt bírók, ügyészek, joghallgatók játsszák, de a feszültség ugyanaz, az igazságnak most is ezer arca van. Hiába tűnik egyértelműnek az ügy, az esküdtek mégis összecsapnak, vitáznak, akár Henry Fonda és társai az 1957-es mozifilmben.

Barnák László

rendezése különleges élményt ígér, az Őszi Kulturális Fesztivál keretében tartott október 15-ei bemutatóra és a többi előadásra már két hete elfogyott az összes jegy. A premiert követően október 16-18 között tekinthetik meg az előadást az érdeklődők a kisszínházban, este 19 órától. Részleteket

a rendezvény plakátján

olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.