Sport

Futsal: győzelemmel kezdett az SZTE EHÖK SE

Futsal: győzelemmel kezdett az SZTE EHÖK SE

2014. szeptember 16., kedd
Futsal: győzelemmel kezdett az SZTE EHÖK SE
futsal22_gs

Hétfőn már bajnoki pontokért lépett pályára az SZTE EHÖK SE futsal csapata, amely az NB II Közép csoportjában a Vác elleni idegenbeli meccsel kezdett a bajnokságban.

A

Cserenkó Szabolcs

által vezérelt együttes rögtön az osztály egyik legerősebb ellenfele ellen kezdett idegenben, a váciak keretét több, nagy pályán magasabb osztályt is megjárt labdarúgó alkotja. Kiegyenlített első félidőt követően (amely 1-1-s döntetlennel zárult) a második játékrészben többek között

Bilics Igor

mesterhármasának, valamint

Szentes Bíró Tamás

duplájának köszönhetően végül háromgólos győzelmet aratott az SZTE EHÖK SE, 7-4-re győzte le a váciak együttesét. " Létszám és minőségbeli problémákkal küszködtünk a tavalyi évben, azonban szerencsére tudtunk igazolni magasabb osztályból játékosokat, így egy kicserélődött kerettel kezdtük el a felkészülést augusztus elsejétől. Nagyjából mindenki nagy pályázik a futsal mellett, így nem az erőnlétre kellett fókuszálnunk, hanem a taktikai elemekre. Nagyon kreatívak a játékosok, jól működik az előrejáték, igazából itt a védekezés az, amit össze szeretnénk tenni. Kialakult az a 10-12 fős keretünk, akikre számíthatunk. A Vác nagyon erős csapat, NB-s játékosai vannak, mint például Vén Gábor, aki a Ferencvárosban is megfordult korábban. A rutint képviselték ezen a mérkőzésen, többnyire puhatolózással telt az első félidő, bár helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki,de nem tudtuk ezeket értékesíteni. A félidőben annyit mondtam a srácoknak, hogy legyenek türelmesek,mert valószínűleg el fog fáradni az ellenfelünk, ez be is jött, fiatalos lendületünk megtörte a hazaiakat, és így alakult ki a 7-4-s győzelem. E mellett két kapufát is lőttünk, és kihagytunk néhány ziccert, így nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Effektíve mindenkit meg tudok dicsérni, jól álltak hozzá a mérkőzéshez, jól tették a dolgukat. Fontosnak tartjuk, hogy nem a Bajnokok Ligája döntőjét nyertük meg, mindössze annyit szeretnénk, hogy a nimbuszt visszaállítsuk, amit az egyetemi csapat képviselt, illetve rendszeres sportolási lehetőséget tudjunk biztosítani az egyetemi hallgatóknak. A bajnokság első felét követően, télen majd leülünk a vezetőkkel, és meglátjuk, hogy hova predesztinálhatjuk magunkat a bajnokság végére. " - nyilatkozta portálunknak Cserenkó Szabolcs, a csapat edzője. Az SZTE EHÖK SE a következő fordulóban a tököli 1988 Déli FC-t fogadja majd a deszki sportcsarnokban szeptember 22-én hétfőn, 18:30-tól.

Férfi futsal NB II, Közép csoport, 1. forduló

Dunatours Vác FSE - SZTE EHÖK SE: 4 - 7 (1-1)

Vác:

Bohony - Szabados, Bartal, Hirt, Vén. Csere: Gere (kapus), Styevkó, Helembai, Halász, Makk, Hegyvári, Siskó, Mészáros, Burzi.

Játékos-edző:

Burzi Attila.

SZTE EHÖK SE:

Tombácz - Crkvenjakov, Bilics, Bullás, Szentes Bíró. Csere: Vastag (kapus), Csamangó, Deák, Teimel, Mityók, Cserenkó.

Játékos-edző:

Cserenkó Szabolcs. Gól: Hirt (20'), Szabados (25'), Vén (34'), Styevkó (37') ill. Bilics (13', 22', 40'), Szentes Bíró (23', 31'), Csamangó (27'), Mityók (32')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.