Közélet

Fidesz-KDNP: Navracsics Tibor kiemelkedő jelentőségű feladatot kapott Jean-Claude Junckertől

Fidesz-KDNP: Navracsics Tibor kiemelkedő jelentőségű feladatot kapott Jean-Claude Junckertől

2014. szeptember 10., szerda
Fidesz-KDNP: Navracsics Tibor kiemelkedő jelentőségű feladatot kapott Jean-Claude Junckertől

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli, hogy Jean-Claude Juncker Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminisztert jelöli az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős biztosi posztjára. A feladat kiemelkedő jelentőségű, hiszen meghatározó az európai fiatalok, és így Európa jövője szempontjából - írta a képviselőcsoport az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozzák, hogy az Európai Unióban közel 100 millió fiatal él, akiket a biztosi feladatok közvetlenül érintenek. Az elmúlt évek gazdasági válsága miatt fiatalok tízmilliói nem találtak munkát, az őket célzó programok sikeres megvalósítása meghatározó Európa jövője szempontjából, a kulturális és állampolgársági feladatok pedig az Európai Unió egész lakosságát érintő teendőket jelentenek - folytatják. Kiemelik, hogy

Navracsics Tibor

több mint 20 éves egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkezik, "az ELTE népszerű tanáraként a mai napig aktív szereplője az oktatási rendszernek". Szavaik szerint személyében Jean-Claude Juncker olyan politikusra bízta a tárca vezetését, akinek személyes tapasztalata van az általa felügyelt területről. A biztosi feladatok nagy megtiszteltetést jelentenek, és Jean-Claude Juncker számíthat arra, hogy Navracsics Tibor sikeresen látja el majd feladatait - zárják a közleményt.

Jean-Claude Juncker

elnök szerdai brüsszeli bejelentése értelmében új szerkezetű uniós biztosi testület alakul: az Európai Bizottságnak az elnök mellett hét alelnöke és húsz "egyszerű" biztosa lesz, az alelnökök közül pedig az egyik "első alelnöki" szerepkört kap. Navracsics Tibort az oktatás, a kultúra, az ifjúság és az állampolgárság kérdéseivel foglalkozó portfólióra jelölte az újonnan megalakítandó Európai Bizottságban a testület luxemburgi elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.