Sport

EURO-2020:megfelel az elvárásoknak a magyar pályázat

EURO-2020:megfelel az elvárásoknak a magyar pályázat

2014. szeptember 12., péntek
EURO-2020:megfelel az elvárásoknak a magyar pályázat
puskas_ferenc_stadion_latvanyterv_002

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint a legfontosabb elvárásoknak megfelel Budapest pályázata, amelyet a 2020-as Európa-bajnokság rendezésére nyújtott be.

Az UEFA honlapján hozta nyilvánosságra azt a jelentést, amelyben a kontinensviadal lehetséges társházigazdáit mutatja be. A hat év múlva rendezendő Eb-t Európa több nagyvárosában bonyolítanák le, az egyik ilyen helyszín lenne Budapest. Az UEFA rövid jellemzése szerint a magyar futball presztízsét visszaadná, ha az ország ott lenne a rendezők között, ez a sportág tízéves programját zárná le. A jelentés szerint a 341 millió euróból a tervek szerint 2018-ra elkészülő, 68 156 néző befogadására alkalmas Puskás Ferenc Stadion, illetve Budapest is megfelelő lehet Eb-helyszínnek. A stadionnal kapcsolatos problémák között az UEFA az evakuációs terv hiányát emelte ki, ami a kivitelezés kezdetlegességének tudható be. A pálya és a stadion, valamint az ahhoz tartozó VIP-páholy mérete megfelelő, a pályázat dicséretet kapott a nagy mennyiségű mellékhelyiségért, elsősegélynyújtó területekért és a mozgáskorlátozottak számára kialakítandó helyekért. Az UEFA a fővároshoz kapcsolódó légiközlekedést éppen csak elegendőnek tartja, ugyanakkor azt kiemelte, hogy a szurkolók és a delegációk elszállásolásával nem lehet probléma Budapesten. A 2020-as Európa-bajnokságot 13 ország városaiban rendezik majd. A helyekre 19 szövetség pályázott, közülük jövő pénteken választják ki a győzteseket. Magyarország három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő megrendezésére pályázott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.