Közélet

Devizahitelek: a Jobbik a teljes körű mentőcsomagot sürgeti

Devizahitelek: a Jobbik a teljes körű mentőcsomagot sürgeti

2014. szeptember 11., csütörtök
Devizahitelek: a Jobbik a teljes körű mentőcsomagot sürgeti

A Jobbik azt szorgalmazza, hogy a kormány mielőbb tegyen le teljes körű csomagot a devizahitelesek helyzetének rendezésére.

Z. Kárpát Dániel

, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az időhúzást, hozzátéve: noha megpróbáltak mindenkit megnyugtatatni, hogy őszre kimunkált, az összes devizahitelest megmenteni szándékozó csomag lesz az asztalon, ehhez képest végigtárgyalták a nyarat azokkal a bankokkal, amelyek közben a magyar államot perelték. Azt mondta: végeredményként egy "elszámoltatónak szánt" csomagot tesznek le, ami ugyanakkor a valós megoldást, a hitelek felvételkori árfolyamon való forintosítását nem is "pedzegeti", s ködös ígéretet fogalmaz meg a tavaszra vonatkozóan. A kormány már a benyújtás előtt jelezte, hogy kamatokról, árfolyamokról lesz szó, de forintosításról nem - fejtette ki a jobbikos politikus, aki szerint ugyanakkor a forintosítás lenne az egyetlen tisztességes módszer arra, hogy az utolsó indokolatlanul elvett forintot is visszakapják az ügyfelek. Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: a kétharmados kormánynak négy és fél év kevés volt egy egyszerű, matematikai műveletekkel megoldható gazdaságpolitikai kérdés rendezésére. A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul tegye le a teljes körű megoldást, ami forintosításon és kártérítésen alapul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.