Bulvár

Csaknem félezer határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Csongrád megyében

Csaknem félezer határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Csongrád megyében

2014. szeptember 8., hétfő
Csaknem félezer határsértőt tartóztattak föl a hétvégén Csongrád megyében

Összesen 486 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrökkel együttműködve péntektől vasárnapig Csongrád megyében – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jászai Linda

közölte, pénteken 183, szombaton 99, vasárnap pedig 204 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a polgárőrök Csongrád megye déli részén. A legtöbben Ásotthalom, Mórahalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan a schengeni övezetbe jutni. A húsz-, harmincfős csoportokban sok gyerek és nő is volt. A rendőrök négy embercsempészt - pakisztáni, kubai és szerbiai állampolgárságú férfiakat - is feltartóztattak, akik a határsértőket szállították, illetve a zöldhatáron való átjutásban nyújtottak segítséget ügyfeleiknek – tudatta a főhadnagy. Hozzátette: az embercsempészekkel szemben büntető-, a határsértők ügyében idegenrendészeti eljárás indult. Szeptember 5-től az illegális migráció elleni fellépés érdekében a Készenléti Rendőrség állományából is vezényeltek járőröket Csongrád megye déli határszakaszára, az adminisztrációs feladatok elvégzésében pedig más megyei rendőr-főkapitányságok idegenrendészeti szakemberei segítik a szegedi kollégáikat. Szerdától az Európai Unió Határőrizeti Ügynökségén keresztül nyolc tagállam vendégtisztjei technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel felszerelve nyújtanak segítséget a magyar-szerb határszakaszon – közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.