Közélet

"Az összetartás adhatja meg Szeged jövőjét" - nemzeti emlékhelyet avattak a Vértónál + FOTÓK

"Az összetartás adhatja meg Szeged jövőjét" - nemzeti emlékhelyet avattak a Vértónál + FOTÓK

2014. szeptember 6., szombat
"Az összetartás adhatja meg Szeged jövőjét" - nemzeti emlékhelyet avattak a Vértónál + FOTÓK
vertoi_domb32_gs

A magyar nemzeti összetartozás egy újabb jelképét adták át szombat délelőtt a Vértónál, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület által állíttatott emlékhely fővédnöke Kothencz János, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje lett.

Az ünnepséget a Vértónál álló nyolc, kiemelkedő magyar történelmi személyiségnek emléket állító kopjafa egyenkénti megkoszorúzásával kezdődött.

Kossuth Lajos, II. Rákóczi Ferenc, Dobó István, Zrínyi Miklós, Hunyadi János, Bocskai István, Baján nagykagán

és

Zrínyi Ilona

előtt tisztelegtek a megjelentek, majd a Fény - A magyarság megmaradásának emlékjele című szoborcsoport köré gyűltek. "Kothencz János azért lesz megfelelő védnöke az emlékhelynek, mert nemcsak beszél, hanem cselekszik is, nem is akárhogy, minden tettével a jövőnkért dolgozik" - mondta el

Apró-Juhász János

, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület elnöke, az emlékhely megálmodója.

vertoi_domb35_gs

"Azok vagyunk, amiért kiállunk" - fejtette ki Kothencz János, a L.É.T. - Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulata és Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje. "Fontos, hogy milyen módon szerveződik egy közösség, mely értékeket tudjuk továbbadni" - tette hozzá. Kothencz János kiemelte, hogy az emlékhely utal közös felelősségünkre az eljövendő generációkat illetően, mert tennünk kell azért, hogy a fiatalok ne vándoroljanak el Szegedről. "Szeged a szegedieké" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. "A közösséghez tartozás egy élmény, amely egyenes út a nemzethez tartozáshoz, egy olyan érzéshez, melyet mindannyiunknak meg kell osztani a közösség többi tagjával" - fűzte hozzá Kothencz János. A polgármesterjelölt elismeréssel szólt a Magyar Egyesület munkájáról: Ez az egyesület komoly értéket őriz, az összetartást képviseli, azt az összetartozást, amely megadhatja Szeged jövőjét" - mondta el Kothencz János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.