Közélet

Az IKV szakemberei keresnek megoldást a Jókai utcai ingatlan problémáira

Az IKV szakemberei keresnek megoldást a Jókai utcai ingatlan problémáira

2014. szeptember 26., péntek
Az IKV szakemberei keresnek megoldást a Jókai utcai ingatlan problémáira
magyar_laszlo_utcaforum03_gs

Több problémával küzdenek a Jókai utca 7-9. szám alatti ingatlan lakói. Magyar László önkormányzati képviselőjelölt az épület előtti utcafórumán hallgatta meg az itt élők panaszait.

Több cikkben is foglalkoztunk már a Jókai utca 7-9. szám alatti lakóépület problémáival: az IKV-s ingatlan belső épületgépészeti problémákkal küzd, a lakókhoz 2011 óta nem érkezik elszámolás a fűtésszámlákra, a nekik fenntartott parkolót idegenek is igénybe veszik, falait pedig nyilvános vécének használják a hajnalban randalírozók.

Magyar László

, a 11-es körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje egy utcafórumon konzultált az itt élőkkel a gondokról és a lehetséges megoldásról. A meglehetősen parázs hangulatú fórum talán annak is köszönhető, hogy az itt élők nem tudtak kihez fordulni panaszukkal, mint mondták, a közös képviselőt többen nem is látták még életükben, bérlőként pedig nincsen a társasházi közgyűléseken szavazati joguk. Gond pedig bőven akad: az épület belső szerkezete rendkívül elavult, helyenként fedetlenül futnak a falakon a kábelek. Az itt élők állítása szerint ráadásul 2011 óta nem érkezik elszámolás a fűtésszámlákra sem, így attól félnek, hogy egyben hatalmas összeget kell majd fizetniük.

magyar_laszlo_utcaforum02_gs

Magyar László a fórum elején elmondta: az itt lakók korábban is jelezték már ezeket a problémákat, és mivel kommunikációs szakemberként az IKV-val is kapcsolatban van, ezt az itt élők hasznára kívánja kamatoztatni. A mielőbbi megoldás érdekében október másodikán egy társaság érkezik majd az IKV-tól, amely felméri a műszaki állapotot és a problémákat. Hozzátette: az épület teljes felújítása százmilliós összegeket emésztene fel, melyet az önkormányzat önerőből nem képes finanszírozni, így azt pályázati pénzt kell lehívni rá. Lehetséges megoldásnak tartaná továbbá, ha szintenként egy megbízott képviselőt jelölnének ki az itt élők, akik valamilyen módon kinyilváníthatnák véleményüket - ennek jogi lehetőségéről további tájékoztatást ígért a képviselőjelölt. A problémákról a gyűléseket megelőzően az ehhez hasonló fórumokon egyeztethetnének a képviselők - tette hozzá Magyar László. A hatvanlakásos épület rendelkezik ugyan külön parkolóval, azt azonban nem csupán az itt élők használják: a panaszosok szerint a környéken dolgozók is itt parkolják le autójukat, gyakran akadályozva a helyiek közlekedését. A rendőröknek szóltak ugyan, de érdemi előrelépés nem volt az ügyben. Hosszú távon egy sorompó bevezetése jelenthet megoldást, addig azonban Magyar László szerint gyakoribb ellenőrzéssel és helyszíni bírsággal kellene elrettenteni a tilosban parkoló embereket. Nem elég ráadásul, hogy nyilvános parkoló lett, de a belvárosi illemhelyek hiánya miatt még vécének is használják azt. A képviselőjelölt egyetértett a belvárosi illemhelyek kialakításának fontosságáról, amely alternatívát adhat a szükségüket végzők számára.

magyar_laszlo_utcaforum04_gs

Sokan sérelmezték a közelben lévő Aradi büfé nonstop működését is, melynek környékén éjszakánként hangoskodó, randalírozó ittas tömeg nem hagyja aludni a lakókat. Korábban a városüzemeltetéshez is fordultak már ez ügyben, a büfé azonban még mindig fogadja éjszakánként a vendégeket. Fokozottabb, erélyesebb rendőri jelenlétet szeretnének a környékre a hangoskodók ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.