Közélet

A szegediekkel közösen rangsorolja a Belváros problémáit Magyar László + FOTÓK

A szegediekkel közösen rangsorolja a Belváros problémáit Magyar László + FOTÓK

2014. szeptember 8., hétfő
A szegediekkel közösen rangsorolja a Belváros problémáit Magyar László + FOTÓK
magyar_laszlo04_gs

„Együtt többet tehetünk!” – hirdeti Magyar László, a Belváros Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje, aki arról készít felmérést, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének a város szívében élők.

A Belvárost érintő problémákról és fejlesztési elképzelésekről kérdezi a lakosságot

Magyar László

, a 11-es körzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje. A

„Tervezzük együtt…!” bejárás

során is felkeresték, és

ahogy korábban nyilatkozta

is portálunknak, a válságmenedzselésben szerzett rutinja, vezetői gyakorlata, valamint a belvárosban élőkkel való napi kapcsolata is segíti munkáját. „Kilenc pontban összegeztem a Belvárosban megoldandó feladatokat, és arra kérem a lakosságot, hogy súlyozzák, ők mit tartanak a legfontosabbnak. Az eddigi tapasztalatok szerint a társasházak energetikai célú felújítása, az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek magas bérleti díja és a bérlakások igénylésének könnyítése érdekli leginkább az embereket” – magyarázta a 11-es körzet képviselőjelöltje. Hozzátette, ez alapján egy rangsort készítenek, igaz a pályázatok kiírásától, vagyis a forrásoldaltól is függ, hogy mit lehet megvalósítani elsőként. A listán szerepel továbbá a nyugdíjasklubok működtetése, a közterületi WC-k létesítése, a Széchenyi tér felújítása, ami a közgyűlés által elfogadott városfejlesztési tervek között is szerepel. „Az intenzívebb rendőri és polgárőri jelenlét, az üres üzletek bérbeadása, esetlegesen a bérleti jog eltörlésével, továbbá a kihasználatlan IKV-s lakások felújítása és szociális bérbeadása szerepel a listák” – sorolta el a képviselőjelölt. Elmondta, a belvárosi ingatlanok, társasházak rekonstrukcióra szorulnak, és a

Kothencz János

polgármesterjelölt által megjelölt Szegedre hozható, legalább 200 milliárd forintos fejlesztési tervekben ez is szerepel mint fejlesztési cél. „Nem csodatevésre szerződünk, hanem munkára, egyszerűen csak olyan emberek gondolkoznak a város jövőjén, akik dolgozni is akarnak. Munka pedig akad bőven, sok megoldásra váró feladat vár ránk” – fogalmazott Magyar László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.