Közélet

Az Északi városrész prioritásai: közterületek, közberuházások, közbiztonság

Az Északi városrész prioritásai: közterületek, közberuházások, közbiztonság

2014. szeptember 29., hétfő
Az Északi városrész prioritásai: közterületek, közberuházások, közbiztonság
csaladinap_sipos_attila06_gs

Együttműködve a helyiekkel, alapul véve Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület szegedi polgármesterjelöltje által meghirdetett programot, elmondta elképzeléseit Sipos Attila, a 14-es számú választókörzet (Északi városrész II.-Felsővárosrész-Belvárosrész) képviselőjelöltje. „A legfontosabb Szegedet érintő kérdés a tartós, hosszú távú munkahelyek teremtése körzeti és városi szinten, de ne feledkezzünk meg a mindennapok gondjairól” – fejtette ki Sipos Attila.

A program első pontjaként a járdák, utak, kerékpárutak rendbetétele szerepel. Útburkolatcsere és -javítás vár a Kecskeméti utcára, a Szent László és Gyöngytyúk utcákra, a Gáspár Zoltán, Lengyel és Osztrovszky utcákra. Az utak alatt húzódó csatornarendszer felújításra szorul több területen mind a körzet belvárosi, mind a felsővárosi részén. A Dugonics temetőnél parkolók kialakítását, a meglévők javítását tervezi

Sipos Attila

, illetve köztéri padok telepítését, a leromlott állapotú ülőhelyek cseréjét az itt élők javaslatai alapján. Szintén a helyiek felvetéseire alapozva vizsgálnák felül, valamint igény, szükség szerint áthangolnák a Makkosházi körút gyalogátkelőhelyeinek forgalomirányító lámpáit. Elsősorban a panelterületek nap mint nap felmerülő problémáját orvosolná a Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület képviselőjelöltje a házak elé ültetett fák lombjainak fokozott ellenőrzésével és szükség szerinti ritkításával, de természetesen a körzet többi része sem marad ki ebből a tevékenységből. A régi, nem biztonságos játszóterek felújításával is foglalkozni kíván Sipos Attila, hiszen a mai kor igényei jó néhány esetben meghaladják a jelenlegi állapotot, ráadásul az európai uniós által támasztott követelményeknek sem felelnek meg. Megjelenik továbbá a programban a körzet belvároshoz tartozó részén – az ott élő emberek javaslatát meghallgatva – az utcák forgalmi rendjének újragondolása.

Új beruházások az EU és kormány pályázatai révén

„A közterek szépsége mit sem ér éltető beruházások nélkül” – emelte ki Sipos Attila, aki szakmájából adódóan tevékenyen részt tud majd vállalni a megalakítandó önkormányzat munkájában. Például a geotermikus energia kihasználásában a távfűtött házaknál vagy a város fekvését és éghajlati adottságait kihasználva napkollektorok és napelemek telepítésében a panelházak tetejére. Mindez azért volna hasznos, mert Szegeden a napsütéses órák száma több mint 2100 óra évente! A Széchenyi Programirodával mint az energetikahatékonyság növelő beruházások pályázati felelősével, való szoros együttműködés is részét képezi Sipos Attila programjának. További beruházási terv még az osztott kerékpárút kialakítása a Brüsszeli körúttól a Moszkvai körútig.

jatszoter

A képviselőjelölt által legnagyobb beruházásként a jelenleg teljesen kihasználatlan, Csongrádi sugárút – Makkosházi körút – Gáz utca – Agyagos utca által határolt terület fejlesztését képzeli el. Itt elkerített játszóteret, szabadtéri sportcentrumot, kerékpáros ügyességi pályát, épített közösségi teret, valamint közösségi ház létrehozását tervezi összhangban Kothencz János polgármesterjelölt programjával, mely intézmény például az iskolai szünetekben folyamatos és szakképzett gyermekfelügyeletet biztosít az itt élő családok segítésére. A Gáspár Zoltán utcai óvoda, valamint az ugyanebben az utcában található Somogyi fiókkönyvtár fejlesztése is része a programnak. A Dózsa György Általános Iskola és a Kiss Ferenc Szakközépiskola közös fejlesztéseként a nem versenysportok centrumának kialakítása is megtalálható a tervek között, ugyanúgy, mint a választókerület panelházas területén lévő játszóterek fejlesztése, kiegészítése sporteszközökkel, zárt, elkerített kutyafuttatókkal, köztéri ivókutakkal. „Igen fontos továbbá a körzetben már működő nyugdíjasklub támogatása, fejlesztése, újak létrehozása, valamint egy korszerűen felszerelt, állandó ifjúsági klub alapítása, rendszeres sport- és szabadidős célú rendezvények szervezése, mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára” – fejtette ki Sipos Attila.

Közbiztonság – sokrétű védelem

„Azok a beruházások, amelyeket

Kothencz János

és a kormánypárti képviselőjelöltek terveznek, mint például az új játszóterek vagy egészségházak, létrejöttük után védelemre szorulnak majd, azért, hogy a teremtett érték valóban érték tudjon maradni, és ne váljon ártó szándékú kezek áldozatává” – mondta el lapunknak. Fenti idézetéhez hűen a Fidesz-KDNP és a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület képviselőjelöltje a rendőrséggel és a polgárőrséggel történő együttműködés elmélyítésével javítana a lakosság biztonságérzetén, folyamatossá tenné a rendőri jelenlétet, főleg esténként a szórakozóhelyek környékén. A védő testületek fokozott jelenléte mellett kamerarendszerek telepítésével tenne a közbiztonságért a képviselőjelölt. Sipos Attila zárógondolatként megjegyezte: „Mindezeket a megvalósítani kívánt fejlesztéseket, beruházásokat csak megfelelő szervezeti háttérrel és megfelelő támogatottsággal lehet kivitelezni, ami magába foglalja a város jelenlegi vezetésének távozását, hiszen az általa képviselt politikai erő – amely már erőnek sem nevezhető – elsősorban saját érdekei által vezérelt intézkedéseket hozott az elmúlt években, nem törődve az itt élők igényeivel. Szeged számára semmilyen pozitívumot nem rejt egy bukott, széthullott párt utolsó védőbástyájának lenni egy súlytalan politikai szereplő mögött, amelyet saját hibás döntései taszítottak kilátástalan helyzetébe. Ne tévesszen meg senkit az álbaloldal látszólagos ereje Szegeden, hiszen e mögött országos szinten nincs tartalom és háttér, a jelenlegi városvezető az országgyűlésben frakciótársaival együtt egy veszekedő, hangos, de mégis erőtlen kisebbséget alkot”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.