Kultúra

Végéhez közelednek a vásárhelyi Augusztusi Zenei Napok

Végéhez közelednek a vásárhelyi Augusztusi Zenei Napok

2014. augusztus 7., csütörtök
Végéhez közelednek a vásárhelyi Augusztusi Zenei Napok
steinway_jatek

A hónap első napjaiban kezdődött az immár 22 alkalommal megrendezésre kerülő Augusztusi Zenei Napok Hódmezővásárhelyen, amelynek táborában mintegy ötven diák csiszolhatta és fejleszthette komolyzenei tudását. Az idei kurzus különlegessége, hogy a növendékek Hódmezővásárhely új koncertzongoráján, az összefogásból vásárolt Steinway-en játszhattak.

Vasárnap zárul a hagyományos augusztusi komolyzenei fesztivál Hódmezővásárhelyen. A XXII. Augusztusi Zenei Napokon résztvevő tanárok és diákok augusztus 2-ától számos hangversennyel várták a komolyzene kedvelőit. Az idei rendezvénysorozat keretében a hódmezővásárhelyi közönség először hallhatta a több hónapos bejátszási és hangolási folyamat alatt lévő Steinway koncertzongora hangját. Az egyhetes zenei tábor kurzus- és fesztiválzáró hangversenye augusztus 9-én, szombaton este 7 órakor lesz az unitárius templomban; a tábor növendékei a pénteki és szombati napon több non-stop jellegű koncertet is adnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.