Közélet

Vásárhely új zongorájának napja

Vásárhely új zongorájának napja

2014. augusztus 14., csütörtök
Vásárhely új zongorájának napja
Zongora_hodmezovasarhely

Szent István Király Ünnepe alkalmából, augusztus 19-én nyílt napon tekinthetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők a széles körű társadalmi összefogásból vásárolt Steinway hangversenyzongorát Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Tornyai János Kulturális Városnegyed és benne a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központ átadását követően összefogásra hívta a város polgárait és a kultúrát támogató vállalkozásokat, gazdasági társaságokat annak érdekében, hogy hozzájárulásukkal egy új, minden igényt kielégítő, világszínvonalú hangversenyzongorával válhasson teljessé a város kulturális életének megújulása. A széles körű összefogásnak köszönhetően Hódmezővásárhely városa a szakértők által is a világ egyik legjobb és legcsodálatosabb hangzású zongorájának tartott Steinway D-274-est vásárolhatta meg, mely június végén érkezett meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba. A zongora megérkezésétől kezdve a közösségi élet részévé is vált: a többhónapos hangolási folyamatot a város úgy szervezte meg, hogy a helyi zeneiskolás diákok, a zeneakadémia tehetségei kisebb hangversenyek, zenei táborok keretében kipróbálhassák a nem mindennapi hangszert. A behangoláshoz szükséges játék így kellemes perceket szerzett a hangszeren gyakorló diákoknak és az őket hallgató közönségnek is. A zongora természetesen nem maradhat ki a Szent István napi programsorozatból sem, amelynek részeként augusztus 19-e Vásárhely új zongorájának napja lesz. A keddi napon bárki megtekintheti és megérintheti a különleges hangszert; délelőtt leckét vehetnek a gyerekek a zeneiskola zongoratanárától, délután egy ismert zongoraművésszel játszhatnak négykezest vagy kelhetnek hangpárbajra a vállalkozó kedvűek Vásárhely új zongoráján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.