Sport

Úszó Eb: Hosszú Katinka aranyérmes 400 m vegyesen

Úszó Eb: Hosszú Katinka aranyérmes 400 m vegyesen

2014. augusztus 18., hétfő
Úszó Eb: Hosszú Katinka aranyérmes 400 m vegyesen
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka megvédte címét 400 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság hétfői versenynapján. Verrasztó Evelyn a hatodik helyen végzett.

A szám világbajnokának sikere egy pillanatig sem volt kérdéses, csak az órával versenyzett. Ugyan egészen az utolsó fordulóig az Európa-csúcsnál is jobban állt, ám a végére kissé elfáradt, így "csak" délelőtt elért saját Európa-bajnoki rekordját (4:31.53 p) múlta felül 4:31.03 perccel. "Iszonyatosan gyorsan kezdtem, két másodperccel voltam jobb, mint kellett volna, de nem érzékeltem, csak a végén, az utolsó százon aztán meg is éreztem az addigi túlzott iramot. Ezért maradt el az Európa-csúcs, amit szerettem volna tovább javítani - nyilatkozott az MTI-nek

Hosszú

. - Alig hét tizeddel ugyan, de elmaradtam a rekordtól, ezzel együtt boldog vagyok, az arany a lényeg. Érzem, nagyon jó formában vagyok, s ez igazán jó jel a héten még rám váró feladatok előtt."

Verrasztó

a táv feléig érmes helyen haladt, mellen azonban visszaesett, így végül 4:40.61 perces eredménnyel hatodik lett, pedig 54 századot így is javított előfutamos idején. "Az eleje jól ment, de még jobb is lehetett volna. Szerettem volna 4:40-en belül úszni, de így sem vagyok csalódott" - mondta az MTI-nek Verrasztó. Hosszú a berlini kontinensviadal harmadik magyar érmét szerezte meg a nyílt vízi szakágban 10 kilométeren második Risztov Éva és a 25 km-en szintén ezüstérmes Olasz Anna után.

Eredmény:

női 400 m vegyes, Európa-bajnok:

HOSSZÚ KATINKA 4:31.03 perc 2. Mireia Belmonte Garcia (Spanyolország) 4:33.13 3. Aimee Willmott (Nagy-Britannia) 4:34.69 ...6. Verrasztó Evelyn 4:40.61

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.