Közélet

Ukrán válság - Miniszterek meghallgatását kezdeményezi az MSZP

Ukrán válság - Miniszterek meghallgatását kezdeményezi az MSZP

2014. augusztus 16., szombat
Ukrán válság - Miniszterek meghallgatását kezdeményezi az MSZP

Az MSZP kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter meghallgatását az ukrán események és az orosz külügyminisztérium pénteki közleményének tisztázására, a körülmények és a tények feltárására - áll az MTI közleményében.

Az orosz minisztérium pénteken azt közölte: "a Kijevnek szánt, Magyarországról származó fegyverszállítmányok nyílt megsértését jelentik azoknak a kötelezettségeknek, amelyeket Budapest a hagyományos fegyverek exportja területén vállalt". Moszkva a Hídfő.Net internetes újság hírét kommentálta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszközleményében határozottan cáfolta, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába, a portálon megjelent cikket pedig álhírnek nevezte.

Molnár Zsolt

, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke és

Demeter Márta

, a külügyi bizottság MSZP-s tagja szombaton, az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, tekintettel az ukrán eseményekre és Magyarország nemzeti érdekeire, a pénteki fejlemények és az orosz külügyminisztérium közleményének tisztázására kezdeményezik a három miniszter meghallgatását a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottság jövő heti együttes ülésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.