Sport

Labdarúgás: új edzővel lépne feljebb a Baktó

Labdarúgás: új edzővel lépne feljebb a Baktó

2014. augusztus 21., csütörtök
Labdarúgás: új edzővel lépne feljebb a Baktó
futyu_illes_bakto

Az előző szezont a nyolcadik helyen zárta a Baktó a megye III szegedi csoportjában. Az új évadot azonban új névvel, új csoportban és új edzővel kezdi majd meg az egyesület, amelynek célja egyértelműen a magasabb osztályba való feljutás. A csapat nyáron érkezett trénerével, Fütyü Illéssel beszélgettünk az előttük álló szezonról.

Fütyü Illés

számos Bács-Kiskun megyei klubban fordult meg, azonban Szeged sem ismeretlen terep számára. Pályafutása elején a SZEOL NB I-es junior csapatában is szerepelt, majd makói kölcsönjátékát követően kis kitérővel a Kecskeméti TE NB II-es csapatában játszott, majd később a Kiskunfélegyháza NB III-as együttesénél szerepelt, onnan pedig visszatért oda, ahol elkezdte a futballt: Tompára. A legutóbbi szezonban a tompai csapatot vezette bronzéremig vezetőedzőként a Bács megyei első osztályban, emellett pedig a Pálmonostorát segítette játékosként a megyei II. osztályban. „Szeged nem ismeretlen számomra, hiszen ide jártam középiskolába, majd pályafutásom korai szakaszában játszottam a SZEOL-ban is. Úgy gondolom, aki megfordul Szegeden, az biztosan megszereti ezt a várost, így jártam én is, mindig is közel állt a szívemhez. A nyáron kerestek meg a vezetők, és tetszett az általuk felvázolt koncepció. Szeretnénk felkerülni a megye II-be, a nyári feladatom az volt, hogy ehhez megfelelően csábítsak játékosokat a csapathoz.” – mondta el Fütyü Illés. A nyári átigazolási időszakban sikerült megerősíteni a csapatot, az új edző több, egykori csapattársával, tanítványával együtt érkezett Baktóra. „Tompáról sikerült leigazolnunk

Galambos Szilvesztert

, valamint

Fórizs Istvánt

is. Mellettük Pálmonostoráról csatlakozik a klubhoz

Ürmös Péter, Tóth István

és

Barta Mihály

. Úgy gondolom, hogy velük akár magasabb osztályban is eredményesek lehetnénk, mindenképpen hosszú távú erősítésnek nevezném őket” – tért ki a nyári változásokra az edző. A csapat felkészülésével kapcsolatosan Fütyü Illés elmondta, a terveikben heti két edzés szerepelt, amelyet többnyire magas részvételi számmal sikerült is teljesíteniük. Legtöbbször munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak teljes létszámban készülni, a tréningeket eleinte heti egy, később pedig heti két edzőmérkőzés is színesítette, amivel a tréner szerint jobban is tesztelhették azt, hogy hol is tartanak, illetve nagyobb motivációt is adott a játékosoknak a folytatást illetően. „Úgy gondolom a csapatunk képes lehet megnyerni a bajnokságot, azonban ezt nem jelenthetem ki százszázalékosan, hiszen kevésbé ismerem az osztály csapatait. Kérdéses lesz például, hogy mire lesz képes a tavaly még megye I. osztályú Csanádpalota, ők könnyen beleszólhatnak a bajnoki cím kérdésébe. Ugyanakkor keretünket figyelembe véve bízom benne, hogy sikerül elérnünk célunkat, és meg tudjuk nyerni a csoportot” – fogalmazott Fütyü Illés. A Komlósi Trans Baktó SC számára szombaton elkezdődött a bajnokság, Fütyü Illés csapata a Székkutas II. elleni 3-1-s idegenbeli győzelemmel nyitott. Augusztus 24-én ünnepélyes pályaavatóra kerül sor Baktón, így a második fordulóban már megújult környezetben fogadhatja rangadón a Csanádpalotát a Komlósi Trans Baktó SC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.