Közélet

Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

2014. augusztus 26., kedd
Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

Idén megújult keretek között: három egymást követő napon, az ország három helyszínén, de ugyanazzal a programmal rendeznek szakmai tanévnyitó konferenciákat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága és háttérintézményei által tartott rendezvényeken mintegy háromezer pedagógus értesülhet személyesen a legújabb köznevelési irányokról. Kedden a fővárosban, szerdán Miskolcon, csütörtökön pedig Pécsen tartanak ilyen konferenciát. A programról közzétett tájékoztató szerint a rendezvények célja a tanévkezdést megelőzően átfogó képet adni a pedagógusoknak a köznevelési rendszer legújabb elemeiről. A délelőtti plenáris előadáson beszédet mond

Balog Zoltán

emberierőforrás-miniszter, felszólal

Czunyiné Bertalan Judit

, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára,

Pölöskei Gáborné

helyettes államtitkár,

Sipos Imre

helyettes államtitkár,

Horváth Péter

, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke,

Pósfai Péter

, az Oktatási Hivatal elnöke és

Kaposi József

, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. A délutáni szekció-előadások keretében szó esik a tanfelügyeletről, a minősítési rendszerről, az e-portfólióról, a pedagógus-életpályamodellről, az újgenerációs tankönyvekről, a szaktanácsadásról, a pedagógusképzésről, az óvodai nevelésről és a Nemzeti Pedagógus Kar tagozati struktúrájáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.