Közélet

Szigorú "bizottság" zsűrizte Szeged tortáját + FOTÓK

Szigorú "bizottság" zsűrizte Szeged tortáját + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda
Szigorú "bizottság" zsűrizte Szeged tortáját + FOTÓK
SZS20140820_augusztus20_orszag_tortaja_004

Csokis, gyümölcsös, karamelles, diós torta - csak néhány annak a huszonöt cukrászdának a kreációja közül, amelyeket a hátrányos helyzetű gyerekek kóstolhattak meg először. A mestereknek bizony alaposan fel kellett kötniük a kötényt, a vidám arcocskák mögött kritikus zsűri bújt meg.

Alig egy napja, hogy a legszerencsésebbek belemélyeszthették kanalukat a Somlói revolúció fantázianevet viselő országtortába, Szegedre is megérkezett a recept.

Damniczki Balázs

fehérvári cukrászmester tortája ropogós dió, narancskrém és csoki csodás házassága, amelyet augusztus 20-án a szegedi gyerekek is megkóstolhattak. "A dél-alföldi cukrászok összefogtak, mintegy huszonöt cukrászda felajánlásával közösen elkészítették az ország tortáját, valamint e mellé mindannyian megálmodtak egy saját kreációt is. Alapítványokon keresztül kerestük fel a nehéz sorsú gyerekeket, akik mind végig fogják kóstolni ezeket az egyedi tortákat. Szavazólappal érkeztek a Széchenyi térre, hogy értékeljék a küllemet és az ízvilágot" - ismertette a jótékonysági akció ismérveit

Licsicsányi Ilona

, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte, látva a nagy érdeklődést, az sem lehetetlen, hogy hagyományt teremtenek a mai megmozdulással. A huszonöt cukrászda alkotása körül választották ki azt az egyet, amelyik kiérdemli a Szeged tortája megtisztelő címet is. Az alkotók olyan finomságokkal készültek, mint csokis, gyümölcsös, diós és joghurtos édességek - nem bízták a véletlenre a közel háromszáz gyermek lenyűgözését. Az ország tortáját, a Big Brother 2002-es valóságshow cukrásza, Popeye szeletelte a kicsiknek, akik kicsit bizonytalanul, de annál nagyobb örömmel vágtak bele a zsűrizési feladatokba.

Farkas Zsanett

és

Farkas Dóra

először kóstolták meg az ország tortáját, elnézve a tálcán mellette helyet foglaló titokzatos cukrászsüteményt, biztosan jó értékelést adtak a dél-alföldi kreációnak is. A gyerekek végül a Harmónia Cukrászda "Mese" névre elkeresztelt marcipánokkal díszített fatörzstorzs formájú, csokoládéízű tortáját ítélték a legjobbnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.