Közélet

Sportnapot tartottak a megszépült Szabadság téren + FOTÓK

Sportnapot tartottak a megszépült Szabadság téren + FOTÓK

2014. augusztus 24., vasárnap
Sportnapot tartottak a megszépült Szabadság téren + FOTÓK
alsovarosi_sportnap_mj 022

Focitornával, sorversenyekkel, pörköltfőző versennyel és színes programokkal várták szombaton a szegedieket a Szabadság téren, amely nemrég új útburkolatot kapott és futópályát, valamint fitneszparkot is kiépítettek rajta.

Tizedik alkalommal rendeztek sportnapot Alsóvároson szombaton, amely idén is az Alsóvárosi-kupa kispályás labdarúgótornával vette kezdetét. A profi sportolók mellett persze bárki kivehette részét a testmozgásból, melyre rengeteg lehetőséget nyújtott a rendezvény sorversenyektől labdajátékokon át egészen a peonzáig. Férjével és kétéves kisfiával látogatott ki a rendezvényre

Kinga

, aki nem csak az alsóvárosi sportnappal, de még a várossal is csak ismerkedik, hiszen nemrég költözött Szegedre. Mosolygós, vidám embereknek tartja az itt élőket, a rendezvényen pedig lehetősége volt közelebbről is megismerkedni a környéken lakó családokkal. "Az alsóvárosi családok számára kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít a rendezvény, amelynek nem csupán az egészséges életmód és a testmozgás népszerűsítése, hanem a közösségépítés is ugyanúgy célja" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Hüvös László

. Alsóváros önkormányzati képviselőjelöltje kiemelte: a programokat úgy válogatták össze, hogy minden generáció megtalálhassa a neki tetsző elfoglaltságot, így a családi nap valóban a gyermekek és felnőttek örömét is szolgálja.

alsovarosi_sportnap_mj-026

A szomszédos Móravárosból is sokan érkeztek a sportnapra, többek között

Gyimesi László

is kilátogatott szombat délután. "Fontosnak tartom az ehhez hasonló közösségteremtő rendezvényeket, ahogyan a sportolást is, így külön örülök, hogy már a Szabadság téren is kiépítették a futópálya mellett található fitneszparkot, amely az itt élők számára bármikor igénybe vehető" - mondta el Móraváros önkormányzati képviselője. Felhívta a figyelmet: sokat szépült az utóbbi időben a sportnapnak is helyet adó Szabadság tér, a futópálya és a fitneszgépek mellett macskaköves útja is aszfaltburkolatot kapott. A Szeged-Alsóvárosért Közhasznú Egyesület rendezésében idén is tartottak pörköltfőző versenyt, közel egy tucatnyi indulóval. A Szegedi Paprika Zrt. is képviseltette magát a megmérettetésen, bográcsukban vörösboros marhalábszárpörkölt készült, melyhez hat kiló lábszárat és két kiló csülköt használtak fel. Szakácsuk, Tóth Béla szerint most először látogattak ki a Szabadság téri rendezvényre, a pörkölt azonban profiljukba vág, így reménykednek az ízletes ebédben és a jó helyezésben egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.