Közélet

Sok munkát adott az időjárás a katasztrófavédelemnek hétvégén

Sok munkát adott az időjárás a katasztrófavédelemnek hétvégén

2014. augusztus 4., hétfő
Sok munkát adott az időjárás a katasztrófavédelemnek hétvégén
kortoltes_utca

Az elmúlt hétvégén több alkalommal is a vihar által kicsavart fák, faágak miatt riasztották a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit.

Idén már a sokadik nyári vihar csapott le Szegedre szombaton délután. Az orkán erejű szél ezúttal a Tarjáni városrészre csapott le legerősebben. Több mint tizenöt esetben csavart ki derékvastagságú fákat a szél, melyek úttestre, kerékpárútra, épületekre, villanyvezetékekre dőltek. Egy esetben egy parkoló autót is megrongáltak Szeged belterületén. Közel húsz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítására az esti órákban. A szegedi egységek minden esetben, rövid időn belül elvégezték a műszaki mentéseket, személyi sérülés egyik esetben sem történt. Vasárnap délelőtt a szegedi egységet Domaszékre, a Viola utcába riasztották, ahol egy nagyméretű faág villanyvezetékre hasadt. A tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a leszakadt faágat. Pár perccel később, szintén Szegeden, a Csuka utcában egy nyárfa dőlt a járdára, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat. A helyszínen a szegedi raj avatkozott be, a forgalmi akadályt képező fatörzset perceken belül eltávolították. Este fél 11-kor a ruzsai tűzoltó egység és az Ásotthalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait riasztotta a műveletirányítás. Az 55-ös út 26-os kilométerszelvényében, Ásotthalom közelében több nagyméretű faág szakadt az úttestre, akadályozva ezzel a közút forgalmát. A ruzsai és az ásotthalmi raj teljes útzár mellett végezte el a műszaki mentési munkálatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.