Közélet

Schiffer András Szegeden: kenyér és cirkusz helyett tartós munkahelyeket!

Schiffer András Szegeden: kenyér és cirkusz helyett tartós munkahelyeket!

2014. augusztus 29., péntek
Schiffer András Szegeden: kenyér és cirkusz helyett tartós munkahelyeket!
lmp_sajttaj07_gs

A kampányidőszak alatt osztott élelmiszercsomagok helyett az embereknek munkahelyet kellene teremteni, hogy a rászorulóknak ne is kelljen sorba állni alamizsnáért - hangsúlyozta Schiffer András Szegeden.

A Kárász utcán tartott sajtótájékoztatót péntek délután az LMP szegedi szervezete, akik mondandóját

Schiffer András

, a Lehet Más a Politika országgyűlési frakcióvezetője erősített meg. A párt képviselői kiemelték: nem az élelmiszerosztás lenne a politikusok elsődleges célja, inkább azt elkerülni, hogy az embereknek sorba kelljen állniuk a segítségért. "A nagy pártok azzal kampányolnak itt Szegeden is, hogy egymással versengve élelmiszereket osztanak. Ezek a pártok immár 24 éve olyan struktúrát alakítanak ki, amely kitermeli a szegénységet. Kampányidőben aztán segélyekkel fordulnak a nélkülözőkhöz, hogy elnyerjék szimpátiájukat és ezzel szavazatukat is" - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón

Málovics György

, a párt szegedi polgármesterjelöltje.

Szentistványi István

, a párt megyei elnöke

Botka László

szavaira reagált, aki szerint a szegedieket nem lehet megvásárolni. Bár a polgármester a jobboldali jelöltre célzott, ugyanez jellemző a városvezetésre is. "Kampányidőszakban a nagy pártok a kenyeret és cirkuszt elvét próbálják meglovagolni, miközben az utóbbi években azok a tényleges intézkedések, amelyek a legalsó társadalmi rétegeknek kedveznének, csak az érintettek lehető legszűkebb körére terjesztették ki városunkban is. Egy magát baloldalinak nevező városvezetés részéről visszás, ha ezekkel az ételosztásokkal próbáljuk csak meg a baloldaliságunkat érzékeltetni. A lakosságot nem érdemes kiskorúnak nézni, hiszen ezeken a dolgokon átlátnak az itt élők" - tette hozzá Szentistványi István.

Schiffer András nehezményezte, hogy a kormány több multicég után ezúttal a Bonafarm Zrt-vel kötött megállapodást. "Ezen partnerségi megállapodások rendszere csak a szolgaságot, a kiszolgáltatottságot és az alacsony béreket állandósítja Magyarországon, a Fidesz ezzel a megállapodással is lepaktált a nagyüzemekkel, olyan nagybirtokrendszert állandósít itthon, melynek nincs szüksége nagy számú munkaerőre" - emelte ki a politikus. Pártja a helyi termelők támogatása mellett voksol, akik szövetkezetekbe tömörülve tartósan képesek lennének megélhetést teremteni az egyébként elhagyatott falvakba, és válságálló új munkahelyeket teremtenének. A kampányidőszak alatt osztott élelmiszercsomagok helyett az embereknek munkahelyet kellene teremteni, hogy a rászorulóknak ne is kelljen sorba állni alamizsnáért - hangsúlyozta Schiffer András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.