Hírzóna

Rendőrség: embertelen körülmények között csempészték a menekülteket

Rendőrség: embertelen körülmények között csempészték a menekülteket

2014. augusztus 24., vasárnap
Rendőrség: embertelen körülmények között csempészték a menekülteket

Magyar rendőrök az ausztriai A4-es autópályáig követtek, majd ott állítottak meg egy kisbuszt, amelyben embertelen körülmények között összezsúfolva 22 menekült rejtőzött - írta a police.hu vasárnap.

A magyarországi rendőrségi ügyeletre péntek este érkezett egy lakossági bejelentés, hogy az M1-es autópályán, egy Ausztria irányába közlekedő kisbusz migránsokat szállít. Az autópálya járőrei a hegyeshalmi határátkelőhöz hajtottak, hogy a járművet ellenőrizzék, de a forgalmi viszonyok miatt nem tudták volna biztonságosan megállítani a furgont, ezért azt a rendőrök szolgálati gépkocsijukkal a határon át követték, és értesítették osztrák kollégáikat. Az osztrák rendszámú kisbuszt az A4-es autópálya nickelsdorfi lehajtójánál állították meg a magyar rendőrök. A furgont két indiai születésű osztrák állampolgár vezette, a levegőtlen raktérbe zsúfolva tizennyolc afgán, három szíriai és egy pakisztáni férfi utazott. Az ügyben az osztrák rendőrség folytatja az eljárást - áll a honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.