Közélet

Rendőrlámpával, útfelújítással és játszóterekkel az élhetőbb Alsóvárosért és Móravárosért + FOTÓK

Rendőrlámpával, útfelújítással és játszóterekkel az élhetőbb Alsóvárosért és Móravárosért + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda
Rendőrlámpával, útfelújítással és játszóterekkel az élhetőbb Alsóvárosért és Móravárosért + FOTÓK
bejaras_huvos_gyimesi14_gs

Lámpás forgalomirányítás kiépítésével tennék biztonságosabbá a gyalogosok átkelését a Petőfi Sándor sugárút és a Rákóczi utca kereszteződésénél, valamint a Kolozsvári és a Mátyás tér játszóterei is kibővítésre, felújításra szorulnak – Kothencz János kedd délután Alsóvárost és Móravárost járta be, hogy az ott élők problémáiról tudakozódjon.

„Tervezzük együtt” címmel indított bejárásának következő állomásaként Alsóváros és Móraváros lakóihoz látogatott el

Kothencz János

. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje a városrész önkormányzati képviselőjelöltjeivel,

Gyimesi Lászlóval

és

Hüvös Lászlóval

tudakozódott az itt élők gondjairól, ötleteikről. Céljuk egy olyan problématérkép összeállítása, amelyre a helyiek szavai alapján vázolják fel a megoldásra váró feladatokat. „Ugyan a két képviselő munkájának köszönhetően több sikeres projekt is megvalósult a városrészekben, azért jól látható, hogy akad még tennivaló. A kerékpárutak, közutak fejlesztése egy emberközpontúbb városvezetés esetében minimális és evidens feladat kellene, hogy legyen. Mi azon fogunk dolgozni, hogy az itt élő emberek elképzelései szerint tegyük élhetőbbé a várost” – hangsúlyozta Kothencz János. A polgármesterjelölt szerint Szeged számtalan forráslehetőségtől esett el az utóbbi években amiatt, hogy semmilyen együttműködést nem tud kialakítani a kormánnyal, ennek pedig a város lakói itták meg a levét.

Rendőrlámpával a biztonságos átkelésért

A körút a Mátyás téri játszótér gyermekzsivajából indult, ahol naponta több tucat család megfordul. „Jól látható, hogy mekkora igény van az ehhez hasonló játszóterek kiépítésére és karbantartására, ennek szellemében három évvel ezelőtt

teljesen modernizáltuk

az itt található játékokat. Terveink szerint hamarosan egy kötélmászókával is bővül majd a kínálat, amely a kicsit nagyobb gyermekek számára is örömet fog okozni” – emelte ki Hüvös László. A városrészben szintén nagy gondot okoz az utak állapota. A Dobó, a Szivárvány és a Szabadsajtó utca burkolatát már helyreállították, emellett további útrekonstrukciót, gáz- és vízvezetékek cseréjét is tervezik a közeljövőben – emelte ki Hüvös László.

A Petőfi Sándor sugárút forgalmas útszakaszán, közvetlenül egy kanyart követően köti össze egy gyalogátkelőhely a Rákóczi utcát. Volenszki Imréné már 43 éve él Alsóvároson, mint mondta, főképp az itt lakó idősebb emberek számára okoz mindennapos problémát az átkelés, hiszen nagy a forgalom, az autósok nagy sebességgel érkeznek, és nem mindig látják be tisztán a kanyar utáni útszakaszt. Egy körforgalom kiépítése túl költséges, de biztonságosabbá tehetné az átkelést egy villanyrendőr üzembe helyezése is – fogalmazta meg a helyi lakosok kérését Volenszki Imréné. Hüvös László a közeli Vám térről is beszélt, amely az utóbbi években jelentős változáson esett át: felújították járdáit és parkolóját, lebontották az évek óta használaton kívüli trafóházat és a közvilágítás problémáját is orvosolták. A képviselőjelölt szerint a helyi villamosmegállót is esővédetté tennék a helyi lakosok számára a közeljövőben.

Tovább bővülnek a sportolási lehetőségek a Kolozsvári téren

„Móraváros úthálózatának felújítását is kiemelt feladatként kezeljük. A városrész legfontosabb és legnagyobb utcája, a Móra utca 25 millió forintból már új burkolatot kapott, a következő nagy feladat a csapadékvíz elvezetésének problémája lesz” – mondta el a Móra utcában Gyimesi László. A képviselőjelölt korábban a Faragó utca útburkolat-javítása kapcsán is kiemelte: a tavaly 150, idén pedig 100 millió forintból gazdálkodó útrekonsrukciós alap finanszírozásával további felújítások várhatóak. Móraváros egyik legfontosabb rekreációs és közösségi tere a Kolozsvári tér, amely tavaly decemberben már bővült egy „kondiparkkal”, valamint a helyi játszóteret is modernizálták. A kisforgalmú, csendes rész családoknak és sportolni vágyóknak is ideális lehet. „Épül a Móra Balázs Sport és Szabadidőközpont is, amely szintén fontos szerepet tölt majd be a városrész életébe, de ezzel párhuzamosan a Kolozsvári tér felújítását is befejezzük. A szabadtéri edzőterem egy gumiburkolatot kap majd, amely az eséseket tompítja, míg a kisebb gyerekek számára biztonságos, új játékokat építettünk ki. A téren található sportpálya új burkolatra szorulna, valamint a tér körül egy futópályát is kialakítanánk” – magyarázta Gyimesi László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.