Közélet

Programgazdag időszakkal indul az ősz Bordányban

Programgazdag időszakkal indul az ősz Bordányban

2014. augusztus 28., csütörtök
Programgazdag időszakkal indul az ősz Bordányban

Nyár végeztével, az ősz beköszöntével ismét helyi, családi, baráti programok sora várja a családokat, baráti és rokoni társaságokat településünkön.

Szerencsére az utóbbi néhány évben intézményeinknek és civil szervezeteinknek köszönhetően megsokszorozódtak a rendezvények, így szeptemberben is minden héten egy-egy színes programra látogathatnak ki az érdeklődők. A programok sorát a szeptember 6-ai Helyi Ízek Fesztiválja nyitja a Faluház parkjában, ahol bográcsban és grillen, tárcsán sült finomabbnál-finomabb ételek készülnek, a jó hangulatról pedig

Bene Szabolcs

, azaz Boki gondoskodik majd. Szeptember 13-án a sporté lesz a főszerep, hiszen ekkor a Bordányba érkező külföldi önkéntes fiatalok részvételével rendeznek majd sportnapot a tornacsarnokban. Szeptember 20-án a Bordányi Lóbarátok Köre szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Bordányi Lóbarátok Vándorkupa, ahová a lovak és a lovassport szerelmeseit várják. A korábbi rendezvények tapasztalatai alapján garantált a program sikere, hiszen a szervezők mindig szívüket-lelküket beleteszik az esemény megvalósításába. Szeptember 22-e az Európai Autómentes Nap, amelyhez Bordány Nagyközség Önkormányzata immáron harmadik alkalommal csatlakozik. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, illetve a környezetbarát közlekedést. A programon kerékpáros ügyességi versenyekre, ingyenes szervízelési lehetőségre és például biciklis KRESZ totóra is számíthatunk. Szeptember 27-én Szüreti mulatságra kerül sor a Mező dűlőben felújított tanyán, ahol a kisebbektől a felnőttekig bárki megismerkedhet majd a mustkészítés fortélyaival, valamint megtekintheti a felújított épületet is, ahová folyamatosan várják a Faluház munkatársai a felajánlandó használati tárgyakat, berendezési eszközöket, hogy a nagyközség lakóival közösen lehessen berendezni egy korhű épületet. Egy kicsit már áttérve az októberi hónapra, elsején szerdán 18 órától

Bálint Gyuri

bácsi, azaz Bálint gazda lesz a Faluház vendége, aki az aktuális kertészeti témákban tart előadást. Akinek kérdése van a kertészmérnök úrhoz az jelezze előre személyesen a Faluház pultjánál, telefonon a 62/588-516-os számon, vagy e-mailben a faluhaz@bordany.hu címre. Reméljük, hogy Bordány őszi programkínálata elnyeri lakosaink tetszését és így sokan látogatnak majd ki egy-egy eseményre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.