Közélet

Önkormányzat 2014 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés

Önkormányzat 2014 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés

2014. augusztus 25., hétfő
Önkormányzat 2014 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának aláírásgyűjtése.

A választáson induló főpolgármester-, polgármester- és képviselőjelölteknek ugyanis a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. A megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a megyei főjegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük. A választáson induló egyesületeknek, pártoknak, jelölteknek az illetékes választási irodától kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már leadhatták korábban is a pártok és jelöltként indulók, de a választási irodákban csak a hétvégén kezdték kinyomtatni azokat. Azok a jelöltek és jelölőszervezetek, amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban ma reggel munkakezdéskor vehetik át az íveket, ezzel kezdetét veszi a két hétig tartó az aláírásgyűjtés. A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat. Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi vagy nemzetiségi önkormányzat hivatalos helyiségeiben, felsőoktatási és köznevelési intézményben valamint egészségügyi szolgáltató helységeiben gyűjtsék azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.