Közélet

Olyan politika jön Szeged életébe, amelyre a város lakóinak szüksége van + FOTÓK

Olyan politika jön Szeged életébe, amelyre a város lakóinak szüksége van + FOTÓK

2014. augusztus 29., péntek
Olyan politika jön Szeged életébe, amelyre a város lakóinak szüksége van + FOTÓK
pomazi_miklos_kothencz_janos_forum15_gs

„Olyan programja van Kothencz Jánosnak, ami ténylegesen a szegedi emberekért van” – fogalmazott Pomázi Miklós képviselőjelölt lakossági fórumán, amelyen a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje ismertette választási programját a városrész lakosaival.

Az Északi városrész 9-es választókörzet Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület jelöltje

Pomázi Miklós

a Diófa Vendéglőben

Kothencz Jánossal

tartott programismertető fórumot. Pomázi felhívta a figyelmet, hogy bár fiatal – amit többen meg is jegyeztek neki – ez nem teszi őt alkalmatlanná a képviselői poszt betöltésére. Emlékeztette a választókat, hogy 2005-ben a jelenleg is regnáló képviselő szintén hasonlóan fiatalon szerezte meg mandátumát. „1991-ben születettem Szegeden, családom és munkám egyaránt ehhez a városhoz fűz. A Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem, majd tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem jogász és kommunikáció szakán folytattam. Sikereket értem el a lakótelepi fiatalok és családok konstruktív szabadidő-eltöltésével és szociális problémáinak kezelésével foglalkozó közhasznú egyesület tagjaként, míg jelenleg a kormányzati Új Nemzedék Program részeként működő információ-szolgáltató és tanácsadó iroda munkatársaként segítem a fiatalok karriertervezését. 2008 óta a szegedi Fidelitas vezetője vagyok, ami a Fidesz ifjúsági társszervezete, mondhatnám, hogy utánpótlásbázisa. Ahogy látszik, fiatal vagyok, de úgy gondolom, hogy ez nem lehet akadály. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az itt élők boldogságát elősegítsük” – mondta a képviselőjelölt. Hozzátette, úgy véli, az elmúlt húsz évben az emberek kétféle politikust látnak maguk előtt: az egyik, aki meg szeretné tartani a hatalmát, a másik pedig meg szeretné azt szerezni.

Szeged Szolgálatában kártya, Kodály szabadidő Park

Kothencz János polgármesterjelölt elmondta, Szegeden elengedhetetlen az induló vállalkozások támogatása, megvalósítaná az adósságcsökkentést és közösségi tereket hozna létre a fiataloknak és időseknek egyaránt. Kedvezménykártyát is bevezetne, amit a városért dolgozók kaphatnának. Szólt arról is, hogy többen ajánlották neki az Északi városrész a bejárás során, hogy visszahozhatnák az ingyenes orvosi szűréseket és a Kodály Téri Napokat, így ezt is célul tűzték aki a körzetben. „A városban kallódó gyerekeknek élménynapköziket hoznánk létre, több közösségi térrel, az öregebb lakosságnak pedig állandó nyugdíjasklubokat. Mindezek mellett bevezetnénk a Szeged szolgálatában kedvezménykártyát, amit azok az emberek kapnának, akik a városért vannak, a köztisztaságban dolgozóktól egészen az orvosokig. Az idősekről sem feledkezünk meg, számukra létrehoznánk a szegedi nyugdíjasokért kártyát, ráadásul az öregségi nyugdíjasoknak ingyenessé tennénk a szemétszállítást” – ismertette programjának néhány részletét Kothencz János. Pomázi Miklós leszögezte, hogy a közterületi sportpályák felújítását és is szorgalmazza, illetve a Kossuth Zsuzsanna tagintézménnyel karöltve közösségi programokat szervezne a környéken élőknek. „Kaptam olyan javaslatokat is, hogy vissza kellene állítani az ingyenes szűréseket, amik az iskolában voltak régen. Ezt is célszerűnek tartom. Mondjuk félévente, vagy évente lehetne szervezni például anyajegyszűrést. Céljaim között szerepel, hogy Kodály téri játszótérből és füves területből létrehozzuk a Kodály szabadidő Parkot, amelyet kibővítenénk a Kodály téri iskola, vagyis a Kossuth Zsuzsanna tagintézmény közösségi és sportcélú fejlesztésével, valamint a kiserdő átjárhatóságával és biztonságosabbá alakításával” – mondta Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület támogatásával induló képviselőjelölt.

Főszerepben a szegedi lakosok

Pomázi Miklós kifejtette, vissza kell szerezni az emberek bizalmát, amihez minden eszköz adott, hiszen – ahogy fogalmazott – sikerült végre olyan programot létrehozni, ami tényleg a szegedi emberekért van. „Nagyon remélem, függetlenül a 2014-es október 12-ei önkormányzati választások eredményétől, hogy olyan politika jön végre Szeged életébe, amely a munkahelyteremtés, az erős közbiztonság kiépítését és az otthonteremtést kiemelt feladatként kezeli” – zárta a fórumot a képviselőjelölt.

Pomázi Miklós lakossági fórumon is szabadtéri fogadóórákon is várja a lakosságot az alábbi helyszíneken és időpontokban:

A 9-es körzet, Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje, Pomázi Miklós bemutatkozó lakossági fórumot tart szeptember 10-én, szerdán 18 órakor a Dugonics András Piarista Gimnáziumban. Pomázi Miklós mellett Kothencz János polgármesterjelölt és

Kalmár Ferenc

önkormányzati képviselő is várja a szegedieket.

Szabadtéri fogadóórák:

Szeptember 1. (hétfő): 15.30-17.30 Diófa SPAR Szeptember 2. (kedd): 15.30-17.30 Margaréta utcai posta Szeptember 3. (szerda): 15.30-17.30 Csaplár Benedek. u. 3. Szeptember 4. (csütörtök): 15.30-17.30 Makkoserdő sor - Nádas utcai ABC Szeptember 5. (péntek): 15.30-17.30 Diófa SPAR

Jójárt Dániel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.