Közélet

MSZP: ne a szülőkkel fizettesse meg a kormány a közoktatás átalakításának árát!

MSZP: ne a szülőkkel fizettesse meg a kormány a közoktatás átalakításának árát!

2014. augusztus 3., vasárnap
MSZP: ne a szülőkkel fizettesse meg a kormány a közoktatás átalakításának árát!

Az MSZP vasárnap közleményben szólította fel a kormányt, hogy ne a szülőkkel fizettesse meg a közoktatás "ész nélküli" átalakításának árát.

A

Bangóné Borbély Ildikó

országgyűlési képviselő által szignált, az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba tagolt közoktatás vitathatatlan eredményeként egyre több állami iskolában már szinte semmi nincs ingyen, "nem csak krétát meg fénymásolópapírt vitetnek be a gyereknek, hanem iskolapadot meg táblát is". Vagyis ma már bármilyen dologi kiadást a szülőkkel fizettethetnek meg a teljesen legatyásított állami iskolák - írta a politikus. A párt szerint a kormányzati döntéshozók jövőre 120 milliárd forinttal akarják csökkenteni a közoktatás kiadásait, ez pedig a pedagógus-életpályamodell beígért folytatását feltételezve azt jelenti, hogy az oktatás dologi kiadásaira 170 milliárd forinttal kevesebb jut. Ebben az esetben elkerülhetetlen lesz a közoktatás színvonalának süllyedése, "a magyar családok pedig még csúnyábban megfizetnek az iskolarendszer ész nélküli átalakításáért" - közölte Bangóné Borbély Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.