Közélet

Meghalt Robin Williams - Igó Éva: fegyelmezett és felkészült színész volt

Meghalt Robin Williams - Igó Éva: fegyelmezett és felkészült színész volt

2014. augusztus 12., kedd
Meghalt Robin Williams - Igó Éva: fegyelmezett és felkészült színész volt

Fegyelmezett és felkészült színész volt - mondta az MTI-nek Robin Williamsről magyar pályatársa, Igó Éva, aki a Hazudós Jakab című filmben forgatott együtt a hétfőn elhunyt művésszel.

Robin Williams

Oscar-díjas hollywoodi komikus, színész, rendező és producer hatvanhárom éves korában hunyt el észak-kaliforniai otthonában - helyi idő szerint - hétfőn. Kedd hajnali hírügynökségi jelentések szerint a világhírű színész feltehetőleg öngyilkosságot követett el. A helyi hatóságok közlése szerint Robin Williams halálát fulladás okozhatta, a vizsgálat azonban még folyamatban van.

Igó Éva

, a Vígszínház színművésze a közös munka emlékét felidézve az MTI-nek arról beszélt, hogy Robin Williams kiváló színész volt, aki a forgatáson, ahol találkozott vele, minden jelenetet végignézett a rendező mellett, azokat is, amelyekben nem volt benne. "Szinte végig ott ült a kamera mellett, és nézte az egyes jelenetek próbáit és a felvételt. Rettentő fegyelmezett volt és nagyon felkészült" - emlékezett a színésznő. A Hazudós Jakab című film főszereplője egy kislány volt, akinek az édesanyját alakította Igó Éva. Mint felidézte, sajnos közös jelenetük nem volt Robin Williams-szel, ezért csak néhány mondatot tudott váltani vele. Mint mondta, a színészeket általában azok a jelenetek érdeklik, amelyekben benne vannak. Újdonság volt számára, hogy Robin Williams ott ült a kamera mögött akkor is, amikor éppen nem az ő jelenetével foglalkoztak, és megfigyelte, hogy filmbeli partnerei hogyan dolgoznak. Az 1999-ben bemutatott,

Peter Kassovitz

rendezte Hazudós Jakab című filmet Magyarországon forgatták, több magyar művész részvételével. A lengyelországi gettóban játszódó film operatőre

Ragályi Elemér

volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.