Közélet

Más tollával ékeskedik a városvezetés - az egyetem érdeme a 200 új munkahely

Más tollával ékeskedik a városvezetés - az egyetem érdeme a 200 új munkahely

2014. augusztus 28., csütörtök
Más tollával ékeskedik a városvezetés - az egyetem érdeme a 200 új munkahely
SZS20140827_nng_sajtotajekoztato_002

A jelenlegi szegedi városvezetés saját érdemeként akarja beállítani az autónavigációs szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég szegedi beruházását. Nem is olyan apró bökkenő: az NNG Kft. bejelentette, az egyetem tudásbázisa, gyakorlatorientált informatikai képzése miatt döntött Szeged mellett - írja közleményében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület.

Erőszakkal sem sikerült kiprovokálniuk a média munkatársainak olyan nyilatkozatot a világszerte sikeres NNG Kft. vezetőiből, hogy a szegedi önkormányzat, ne adj' isten a jelenlegi polgármester vállalkozásbarát gazdaságpolitikája miatt döntöttek volna úgy:

Szegeden nyitják meg idén ősszel fejlesztőközpontjukat.

Ennek ellenére a szocialista városvezetők kampányt indítottak annak érdekében, hogy saját sikerükként mutassák be a mintegy 200 új – jobbára programozói – álláshely létrejöttét. Érthető ez a kapkodás, hiszen

súlyos az adósságuk!

Van miért magyarázkodniuk, hiszen

komoly termelő, tartós munkahelyteremtő beruházás 2002 óta nem létesült Szegeden, ezzel szemben számos gyár zárt be, kis- és középvállalkozások mentek, mennek tönkre,

a fiatalok többsége nem talál helyben munkát, így elhagyni kényszerül szeretett városát. Szegeden jelenleg 7000 a regisztrált és legalább két-háromszor ennyi a nem regisztrált munkanélküliek száma. Mi is az igazság az autónavigációs szoftverek gyártásában a világ vezető vállalkozásai között számon tartott, magyarországi székhelyű NNG ügyében?

balogh_peter_nng

David Wiernik

elnök és

Balogh Péter

vezérigazgató

(fotónkon)

a szegedi beruházásról szóló sajtótájékoztatón egyértelművé tették: számukra a szegedi egyetem kiváló tudásbázisa jelentette a legkomolyabb vonzerőt. Döntésüket elsősorban a Szegedi Tudományegyetem gyakorlatorientált informatikai képzése motiválta, mindenekelőtt

a jól képzett matematikus, programozó, informatikus szakemberek, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége és a városra jellemző élénk tudományos élet miatt esett a választásuk Szegedre.

Ennek szívből örülünk, és annak is, hogy az önkormányzat a foglalkoztatásbővítést támogató keretéből most forrásokat ígért a cégnek, ám fontosnak tartjuk, hogy az universitas érdemeit senki se tulajdonítsa magáénak! Ez az ügy is alátámasztja annak jogosságát, amit

Kothencz János

, a kormánypártok és a L.É.T. polgármesterjelöltje „Szeged, ahogyan mi szeretnénk” című programjában megfogalmazott: gazdasági téren is szemléletváltozásra van szükség Szegeden.

Ahhoz, hogy a város végre élni tudjon esélyeivel, és felzárkózzon, ki kell tudnia aknáznia a saját erőforrásaiban rejlő lehetőségeket.

A gazdasági fejlődésnek pedig éppen a szegedi egyetem, a felsőoktatási intézmény szakembereinek, kutatóinak tudáskincse, az universitas és az önkormányzat partnersége lehet az alapja. Azaz: Szeged jövőjének záloga a tudásalapú gazdaság megteremtése - áll a Tisza Lajos Közéleti Egyesület csütörtöki nyilatkozatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.