Közélet

Magyarok Kenyere: Több mint 170 tonna búza gyűlt össze

Magyarok Kenyere: Több mint 170 tonna búza gyűlt össze

2014. augusztus 7., csütörtök
Magyarok Kenyere: Több mint 170 tonna búza gyűlt össze

A tavalyi mennyiség több mint másfélszerese, 170 tonna búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere programban - mondta Pécs fideszes polgármestere csütörtökön Pécsen.

Páva Zsolt

az idei Magyarok Kenyere programsorozatról tartott sajtótájékoztatón elmondta: Magyarország minden megyéjéből és a környező országok mindegyikéből érkezett felajánlás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egymaga pedig összesen 120 tonnányi búzát gyűjtött össze. A 2011-ben Pécsről indult, a nemzeti összetartozást és a szolidaritást jelképező kezdeményezés keretében az ország minden megyéjéből és a külhoni területekről összegyűjtött és összeöntött búzából készülő liszt nagy részéből ezúttal nemcsak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, hanem a kárpátaljai Nagydobronyi Református Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon lakónak kenyérszükségletét is fedezni szeretnék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.