Közélet

Ma délután sárga gumikacsák lepik el a Dunát

Ma délután sárga gumikacsák lepik el a Dunát

2014. augusztus 31., vasárnap
Ma délután sárga gumikacsák lepik el a Dunát

Sárga gumikacsák árasztják el ma a Dunát: a budai felső rakparton, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon rendezik meg az első magyarországi Kacsafutamot.

A gumikacsák versenye a kilencvenes évek óta tartja lázban a világot, többek között Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is megrendezik. A kacsák vízre bocsátásához kapcsolódó jótékonysági eseménysorozat célja a segítségnyújtás: a hazai futam az UNICEF-et, az ENSZ Gyermekalapját támogatja. A Kacsafutam nemcsak jótékonysági és családi esemény, hanem verseny is: az elmúlt hónapokban bárki vásárolhatott sorszámozott gumikacsát, amely részt vesz a versenyben. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa ajándékokat vihet haza. A Kacsafutam előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében délután fél kettőtől sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal látványos vízi felvonulást is láthatnak az érdeklődők. A futam után az Erzsébet téren koncertet ad Kocsis Tibor, Oláh Gergő és Danics Dóra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.