Közélet

LMP: korlátozzák a hatósági állatorvosok tevékenységét!

LMP: korlátozzák a hatósági állatorvosok tevékenységét!

2014. augusztus 1., péntek
LMP: korlátozzák a hatósági állatorvosok tevékenységét!

Az LMP azt kezdeményezi, hogy jogszabály korlátozza a hatósági állatorvosok által ellátható állattartó telepek számát, továbbá írják elő azt is, azok legfeljebb milyen távolságra lehetnek az orvos székhelyétől.

Az ellenzéki párt kezdeményezéséről

Lengyel Szilvia

, a párt vidékpolitikai szakszóvivője beszélt pénteken, Budapesten újságíróknak. A politikus szerint a kormány hosszú ideje nem képes megállítani a tiszafüredi lépfenefertőzést, továbbá nem vonja le abból a a megfelelő tanulságokat. Kiemelte, egy jól működő hatósági állatorvosi rendszer mellett nem kerülhetne a közétkeztetésbe feketevágásból származó, fertőzött hús az állattartó telepekről. Jelenleg azonban a hatósági állatorvosok sokszor alibi szerződéseket kötnek, vagyis csak papíron ellenőrzik a székhelyüktől akár több mint száz kilométerre lévő telepeket – mondta Lengyel Szilvia, aki szerint sok állatorvos túl is vállalja magát és olyan sok állattartóval szerződik, hogy nem marad ideje mindenhol megfelelően ellátni a feladatát. Az LMP problémának tartja azt is, hogy a hatósági állatorvosok "korlátlanul maszekolhatnak", vagyis magánorvosként is dolgozhatnak ugyanazokon a telephelyeken, amelyeket az állam nevében ellenőriznek. Lengyel Szilvia szerint ezek az állatorvosok nem érdekeltek a problémák feltárásában, hiszen a telephellyel szembeni konfliktussal bevételtől eshetnének el. Az LMP ezért szintén törvényben tenné összeférhetetlenné a hatósági állatorvosi szolgálatot és a magán praxist.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.