Közélet

Lassúságba csomagolva - Ahogy a hegy kopik a S(o)un(d)city új videóiban!

Lassúságba csomagolva - Ahogy a hegy kopik a S(o)un(d)city új videóiban!

2014. augusztus 12., kedd
Lassúságba csomagolva - Ahogy a hegy kopik a S(o)un(d)city új videóiban!
IMG_9136_resize-fotó-Kozák_Máté

Elkészítette legújabb anyagát a Napfényvárost megzenésítő S(o)un(d)city Szeged - ezúttal a szegedi Ahogy a hegy kopik formációval dolgoztak együtt, akikkel rögtön két dalt is rögzítettek.

Több cikkünkben is foglalkoztunk már a

S(o)un(d)city Szeged

remek kezdeményezésével: a csapat zenés-irodalmi videósorozatot indított, melyben Szeged különböző pontjain csapnak húrok közé bandák, hogy a muzsika nyelvén mutassák be a várost. A Grand

Mexican Warlock zenekarral

a Tisza partján vettek fel egy videót, míg a

Sick Soul Acoustic

a Kárász utca közepén fakadt dalra. Legújabb munkájukban a szegedi Ahogy a hegy kopik formációval forgattak, rögtön két klipet is. "Az ilyen hangulatú felvételek miatt vágtunk bele." - kezdte

Rácz Roland

, a soundcity:szeged ötletgazdája a projekt új videóival kapcsolatban, melyek közül az eredetileg

Keaton Henson

által írt Small Hands a Phenom'enon, míg a Bastille Pompeii című dalának átdolgozása a VS. oldalán debütál. "A zenekart a korábban nálunk szereplő Bulgúron keresztül fedeztük fel, akikkel közös koncertjük volt a városban. Megfogott minket az őszinteségük, és úgy gondoltuk másoknak is meg kell őket ismerniük. Próbálunk mindig a zenekarhoz és a dalokhoz keresni hátteret, azt gondolom itt maradéktalanul sikerült."

"Az elmúlt évben az iskola miatt nem volt időnk rendszeresen próbálni, és bár a sok kamera és mikrofon is feszélyezett minket, a forgatást mind a hárman élveztük." - vette át a szót az Ahogy a hegy kopik énekese,

Krasznai Gíta

. "Általában lassú és melankolikus dalokat játszunk, de most egy energikusabbat is választottunk. Minden számot próbálunk a magunk ízlésére alakítani, de elkezdtük írni az első saját dalainkat is, és ez a folyamat nagyobb kihívásnak ígérkezik az eddigieknél." - zárta szavait Gíta.

Keaton Henson és a Bastille dalainak feldolgozásai mellett ezúttal, a legutóbb a SzeVer Brothers felvételéhez író,

Szabó Dániel

Hőstett című novellája olvasható

. "Egy barátom elbeszélése ihlette a történetet, aki pár éve haditudósítóként dolgozik. Ő mesélte, hogy a háborús övezetekben is mennyire váratlanul érinti az embereket egy támadás, és azt hiszem Pompeii pusztulása is legalább ennyire váratlan volt. Az emberek a hétköznapi tevékenységükbe meredve maradtak az utókorra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.