Sport

Labdarúgás: világbajnok lenne a Móraváros frissen igazolt dokija

Labdarúgás: világbajnok lenne a Móraváros frissen igazolt dokija

2014. augusztus 2., szombat
Labdarúgás: világbajnok lenne a Móraváros frissen igazolt dokija
tiszavolan_vecses_04_il

A megyei másodosztály két újoncának csütörtöki felkészülési mérkőzésén mutatkozott be a Móravárosi Kinizsi új igazolása, Annus Ádám, aki nagyra törő tervekkel várja az előtte álló őszt.

A 24 esztendős

Annus Ádám

labdarúgó-pályafutását nagyban befolyásolták az SZTE Általános Orvostudományi Karán végzett tanulmányai, most viszont egy kisebb szünetet követően újra szerelést húz, ám ezúttal csapatot is vált. „Négy-ötéves koromban kezdtem el futballozni, és egész eddigi pályafutásomat a Tisza Volánban töltöttem el. Sérülés miatt egyszer egy fél évre kellett szüneteltetnem a focit, majd később az orvosi tanulmányaim miatt már nehezen összeegyeztethetővé vált a labdarúgás az egyetemmel, így legutóbb másfél éve léptem pályára, akkor az NB III-ban” – mesélte karrierjéről. A visszatérés sem ok nélkül történt természetesen, a futballcipő ismételt elővétele pedig az orvosi pályával is kapcsolatban áll. „Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy komolyan számolnának velem a magyar orvosválogatottban. Azonban a válogatottban való szereplésnek feltételei is vannak. Nagypályás labdarúgónak kell lenniük a válogatott tagjainak, edzéseken kell részt venniük. E mellett természetesen rendelkezniük kell orvosi diplomával, én várhatóan augusztusban fogok doktorálni, szeptemberben pedig megkapnám a diplomámat, így már csak a másik feltétel hiányzott, ezért jöhetett képbe a Móraváros” – mesélt a váltás okairól Annus Ádám.

szentmihaly_moravarosi_kinizsi18_gs

„A szívem mindig is a Volánhoz

(újabb nevén SZEOL SC - a szerk.)

húzott, de a munka mellett sajnos nem tudtam volna többet edzeni, az NB III-as követelményeknek megfelelni, a Móravárosnál pedig elfogadták azt, hogy szakmámból adódóan nem mindig tudok részt venni a tréningeken. Korábban is szerepeltem már néhány edzőmérkőzésen az orvosválogatottban, a jövőben pedig számolnának velem a nemzeti tizenegyben” – ismertette helyzetét a megye II-es újonc Móraváros újdonsült labdarúgója, aki korábban a Volánban együtt futballozott a Kinizsi jelenlegi játékos-edzőjével,

Gerebicz Attilával.

Hogy mit kell tudni a magyar orvosválogatottról? Az elmúlt időszakban nagyon szép eredményeket értek el, a 2006-os, Mainzban rendezett világbajnokságon negyedik helyen végeztek, azonban háromszoros világbajnoknak is vallhatja magát a magyar csapat, hiszen 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben is megnyerték a tornát. 2011-ben Manchesterben bronzérmet szereztek, míg a tavalyi, 2013-as hazai rendezésű tornán a hetedik helyre futottak be futballista orvosaink. Annus Ádám tehát egy világszinten is igen eredményes csapatba kerülhet be. Nem csak ő lenne szegedi a válogatottban, hiszen jelenleg is válogatott kerettag két városunkban praktizáló doktor. „Mindenképpen meg szeretném köszönni a szintén a válogatottban szereplő szegedi orvosoknak a lehetőséget,

Bánki László

traumatológusnak, valamint

Vízi András

gyermeksebésznek, akik beajánlottak a nemzeti együtteshez. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani

Buchholcz Gábor

nevelőedzőmnek is, aki gyermekkorom óta foglalkozott velem, és segítette pályafutásomat” - mondta. „Évente rendezik meg az orvosválogatottak világbajnokságát, a legutóbbi, 2014-es brazíliai tornán a magyar csapat az ötödik helyet szerezte meg. Mindenképpen szeretnék bekerülni a csapatba, és részt venni a következő tornán, rendkívül boldog lennék, ha sikerülne világbajnokságot nyernem a magyar csapattal” - mesélte terveiről a játékos. A válogatottban való szereplés előtt tehát a megyekettő újoncában, a Móravárosi Kinizsiben láthatjuk futballozni Annus Ádámot, azonban előfordulhat, hogy egy év múlva már világbajnok labdarúgóval rendelkezik majd a móravárosi csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.