Sport

Labdarúgás: Dóra János gólja döntött az FK javára a szegedi derbin + FOTÓK

Labdarúgás: Dóra János gólja döntött az FK javára a szegedi derbin + FOTÓK

2014. augusztus 24., vasárnap
Labdarúgás: Dóra János gólja döntött az FK javára a szegedi derbin + FOTÓK
szvse_fk_bz031

Helyzetek sokaságát kihagyva, a rutinos Dóra János fejesével verte története során először megyeegyes bajnokin az FK 1899 Szeged a Szegedi VSE csapatát.

Az első tíz perc viszonylagos eseménytelensége után fokozatosan vette át az irányítást

Tóth János

csapata, majd sorban alakították ki a helyzeteket a vendégek. A 20. percben

Németh András

bombázott 14 méterről kapu fölé egy rövid felszabadításnál, kevéssel később pedig

Heredea Máté

nem tudott túljárni egy az egybeni szituáció során

Pluhár Gábor

kapus eszén. A félidő vége felé hasonlóan járt

Varga Krisztián

is, majd az utolsó pillanatokban

Imre Zoltán

szabadrúgását szedte ki a bal felsőből a hazai hálóőr. A játék képe fordulás után sem változott sokat, a diszkoszvetősök rohamoztak, a presszing alatt tartott hazaiak pedig csak elvétve tudtak ellentámadásba lendülni. Ezek egyike során, az 50. percben

Fátyol Szilárd

nagy helyzetben az égbe bombázott az ötös sarkáról, a kihagyott lehetőség pedig megbosszulta magát. Az 59. minutumban Pluhár még ugyan kitolta a léc alól a csereként beállt

Varga Martin

közeli fejesét, kevéssel később azonban hasonló szituációban

Dóra János

már a hálóba stukkolta a játékszert. (0-1) A bekapott gól után minden tartalékát latba vetve megpróbált támadásokat vezetni a SZVSE, a vendégek védelme ugyanakkor stabilan állt a lábán. Mindemellett az egyenlítés így is összejöhetett volna

Pécsek Tibor

tanítványainak, de a 90. percben a szöglethez felhúzódó Pluhár (!) fejesét

Vasas Gábor

megfogta, így maradt a lefújásig az egygólos FK-előny. Mindez azt jelentette, a szurkolók csapata fennállása során először győzte le megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésen a vasutasokat.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2014. augusztus 24., 17.00
Szegedi VSE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Boros Máté Dávid
0
-
1

Megyei I. osztály, 2. forduló:

Szegedi VSE - FK 1899 Szeged 0-1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Török Tamás (Szöllősi Ferenc, Boros Máté Dávid).

SZVSE:

Pluhár - Mácsai, Zsilák (Kiss B. 77'), Nagy B. (Varga K. 65'), Nagypál, Bagi (Kis L. 84'), Tanács, Báló M., Fátyol, Judik (Kőszegi 51'), Nagy Á.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár (Szalai 70'), Németh, Lajkó (Makai - a szünetben), Molnár, Imre, Herczeg (Varga M. 56'), Péter-Szabó (Gyurkovics 84'), Dóra, Varga R.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerző:

Dóra (71').

Sárga lap:

Nagy B. (39'), Bagi (49'), Báló M. (88'), ill. Boldizsár (17'), Herczeg (45'). Pécsek Tibor:

"Szerencsénkre Pluhár Gabi átmentette az előző félszezonról a jó formáját, régóta parádés formában véd. Sajnos azonban, amióta elkezdtük a felkészülést, nem tudtunk még kétszer ugyanabban az összeállításban játszani. Nem tudom, más csapatoknál ez hogy zajlik, úgy látszik, nálunk ez egy afféle megyeegyes betegség, hogy nyaralások, hétvégi munkák, családi ebédek bele tudnak zavarni az edzésmunkánkba. Összeszokatlan a csapatunk, ennek tudhatók be a bizonytalanságok a pályán. Illetve továbbra is fennáll az, ami az algyői meccsen is előjött, miszerint mentálisan már mérkőzés közben elfáradunk. Fizikálisan bírjuk a tempót, úgy érzem, az utolsó negyed órában ezúttal is tudtunk menni még előre. De a koncentrációnkkal akadtak gondok, ebből kaptuk a gólt is."

Tóth János:

"Az első félidőben már eldönthettük volna a mérkőzést, de nem tettük ezt meg. A második játékrészben pedig már nagyon nehéz volt a dolgunk, mert egyrészt fáradtunk, másrészt a SZVSE is egyre inkább bízott egy jó eredmény elérésben. Ezzel nehezebbé vált a találkozó számunkra, nem is volt annyi helyzetünk a második 45 perc során, mint az elsőben. De azt gondolom, megérdemelt a győzelmünk. Természetesen, örülünk a három pontnak, én pedig személy szerint külön boldog vagyok, amiért az első sikeremet élhettem át az FK edzőjeként."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Itt a vége, Török Tamás lefújta a találkozót. Helyzetei alapján megérdemelten vitte el a három pontot az FK a SZVSE-stadionból, az összecsapás legjobbja azonban kétségkívül Pluhár Gábor volt a mai napon.
90'
Pluhár!!! Mit csinál ma ez az ember?! Kis híján egyenlített, miután felment egy szöglethez. Fejese azonban éppen kollégája kezében landolt.
88'
Báló visszarántotta a félpályánál a meginduló Varga Richárdot, villant érte a lap.
86'
Kis Levente nagyon harcos, két védő szorításában harcolt ki szögletet. A beadás a tizenhatoson kívül Kiss Balázshoz jutott el, aki végül egy faultot kiharcolva, nagy lehetőségez juttatta csapatát. A 18 méteres szabadrúgást Mácsai tekerte előbb a sorfalba, majd az ismétléssel Vasas ölébe.
84'
Mindkét edző frissíti övéit: Bagit Kis Levente váltotta, míg Péter Szabó helyén Gyurkovics folytatja.
82'
Kiss Balázs minden dühét beleadta a lövésbe, de a sorfalat trafálta telibe.
82'
Bagi két védőt is kicselezett, mielőtt kihúzták volna a lábát. Jó helyről, középről lőhet szabadot a SZVSE, csak a távolság sok, nagyjából 30 méter.
79'
Ott lehet volna a második Dóra-gól! Imre ívelt középre egy szabadrúgást balról, a rutinos csatár ismét teljesen egyedül emelkedhetett, de furcsa mozdulattal kifelé fejelte a labdát.
77'
Kiss Balázs állt be a hajrára Zsilákot váltva.
76'
Támadna a SZVSE, de a vendégek jól járatják hátul a labdát, kockázatvállalás nélkül mennek csak előre.
71'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már Pluhár is tehetetlen volt! Varga Richárd lőtt élesen a hosszúra egy szögletet balról, az őrizetlenül maradt Dóra pedig védhetetlenül bólintott 7 méterről a hálóba! 0-1!
70'
Szalai is beállt az FK-ba, Boldizsár hagyta el a pályát.
68'
Nem adta fel persze a győzelmi reményeket a SZVSE sem, az imént Tanács készített le fejjel a tizenhatos előterébe Kőszeginek, de a középpályás kapáslövése messze a kapu fölött szállt el.
66'
Sikeresen támadott vissza az FK egy támadásban elvesztett labdára, Dóra így már a tizenhatoson belülről adhatott középre, de Báló résen volt, és felszabadított.
65'
Újabb Varga a pályán, ezúttal a piros mezeseknél - Varga Krisztián váltotta Nagy Balázst a folytatásra.
62'
A játék képe továbbra is ugyanolyan, mint az első félidőben, támad az FK, védekezik a Vasutas. Kérdés persze, meddig menti meg a hazaiakat Pluhár ihletett formája, másrészről Bagiék kontrái is hordoznak magukban veszélyt.
59'
Pluhár! Varga Richárd adott be szögletet, Varga Martin 5-6 méterről stukkolt bele, de a SZVSE kapuőre elképesztően nagyot védett a bal felsőnél!
57'
És Varga Martin egyből bemutatkozik a közönségnek: alapvonali beadására balról nem mozdult ki Pluhár, Dóra így - védője szorításában - csúsztathatott 5 méterről, de nem találta el jól, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
56'
Erősíti a támadósort Tóth János, Varga Martin állt be Herczeg helyett.
51'
Cserére szánta el magát Pécsek mester, Kőszegit küldte be Judik helyére.
50'
Nagy Balázs robogott szélsebesen a balon, keresztbe belőtt labdája éppen csak, hogy elment a bevetődő Bagi lába előtt, a túloldalon Fátyol pedig az égbe lőtte a hatalmas lehetőséget 5 méterről.
49'
Bagi a karjánál fogva rántotta vissza Boldizsárt, jogosan villant a lap.
46'
Makai szállt be a játékba, Lajkó már nem jött ki csapatával az öltözőből.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a vendégek oldalán történt egy csere a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Itt a félidő vége, amely során többször is vezetést szerezhetett volna az FK, de Pluhár Gábor tulajdonképpen a vendégek szemét is kivédte.
45+1'
Judik lökte el Dórát a SZVSE tizenhatosának bal sarkánál, ezúttal is Imre tekert kapura a megítélt pontrúgásból, de Pluhár kinyújtózta a kísérletet a rövid felsőből.
45'
Ismét egy taktikai fault után mutatja fel a sporttárs a lapot: Herczeg borította fel a félpályánál a kontrával meginduló Fátyolt.
44'
Nagy Balázs szerelte túlzottan határozottan ellenfelét a hazai tizenhatos jobb sarkánál. A szabadrúgást Imre szúrta kapura ballal, Pluhár csak öklözni tudta a rakétát.
40'
Szépen emelkedett Báló a SZVSE sarokrúgásánál, de 14 méterről gyertyaszerűen a kapu fölé fejelt.
39'
Nagy Balázs sárgult be egy visszarántás okán.
36'
Félistenné avanzsáltatják Pluhárt az FK támadói - az előbb Heredea kiváló passzából Péter-Szabó és Varga is egy az egyben mehetett volna a kapusra, végül utóbbi vállalta el a ziccert, de túl szűken próbált meg a portás lába mellé lőni, aki így ismét nagy védést mutatott be.
33'
Fátyol Szilárdban van spiritusz, nem rest 25-ről sem tüzelni, ha teheti. Ezúttal azonban pont a középen álló Vasast találta meg félmagasan pattogó kísérlete.
32'
Az utóbbi percekben kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok, határozottabb futballt mutatnak a hazaiak a középpályán, így az FK is nehezebben jut el ellenfele tizenhatosáig. A dolog hátránya a nézőket tekintve, hogy így meddő mezőnyjátékkal telik az idő.
26'
"Álmodtam, vagy igaz talán?" - az Omega klasszikusának dallamait dúdolják az FK ultrái, akik az eltelt idő alatt végig hallatták hangjukat. Rajtuk nem múlik a csapat sikere. Pluhár Gáboron már annál inkább, a SZVSE portása az imént Heredea elől paskolt ki nagyot nyújtózva egy szögletet a bal felsőnél.
24'
Szép megmozdulások a túloldalon - előbb Nagy Balázs gyönyörűen verte meg egy az egyben Heredeát a balon, majd beadását Fátyol ollózva tette volna kapura 14 méterről, de luftot rúgott. A szándék mindenesetre dicséretes.
23'
Ez már-már luxus! Herczeg átadásával Heredea már csak Pluhárral állt szemben, megpróbálta köténybe rúgni, de a hálóőr kiváló reflexekről tanúbizonyságot téve lábbal hárított.
22'
Válaszolna a SZVSE: Judik adott középre egy szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától, a röviden Mácsai centikkel maradt le az átadásról, amely így éppen Vasas ölében kötött ki.
20'
Óriási ziccer maradt kihasználatlanul! Imre ívelt fel a térfél közepéről egy szabadot, és bár Boldizsár elől még menteni tudott fejjel Judik, a lecsorgó labda éppen Németh elé pattant, aki azonban egy átvétel után a kapu fölé bombázott 11-12 méterről - teljesen tiszta helyzetben.
17'
Itt az első sárga a mérkőzésen, Boldizsár rúgta fel taktikailag Bagit a hazaiak egy kontrája során a félpályánál.
16'
Pluhár kapus egyre elégedetlenebb a védők teljesítményével, már sokadjára ad hangot nemtetszésének mérges hangszínt megütve. Tegyük hozzá, időnként valóban lyukasnak tűnik a piros mezesek hátsó sora.
13'
"Uh!" - zengi a lelátó, miután Varga elvette a labdát a bizonytalankodó Mácsaitól a SZVSE térfelének közepén, majd egészen az ötös sarkáig robogott, középre tett labdáját viszont Dóra rosszul találta el, amely így elcsorgott keresztbe.
12'
A vendégeké az első szöglet, Zsilák mentett ekképpen Péter-Szabó elől. A beívelést aztán a hosszúnál teszik ártalmatlanná a vasutasok.
10'
Kezdi átvenni az irányítást az FK, az imént Imre adott remek kiugratást Heredea elé a jobb szélen, a jó ütemben közbelépő Báló megmozdulása kellett, hogy ne kerüljenek a hazai védelem mögé a kék-feketék.
7'
Mi maradt ki?! Herczeg kapott egy rúgást a bokájára a SZVSE tizenhatosának bal sarkától 5-6 méterre. A megítélt szabadot Imre tekerte a rövidre ballal, a berobbanó Boldizsár pedig védőjét megelőzve, a földre csúsztatta a labdát, ami onnan centikkel a jobb felső fölé pattant.
4'
A szélvészgyors Péter-Szabót keresné Boldizsár egy felíveléssel a balon, de az indítás rettentően hosszú. Egyelőre nem rontanak egymásnak a csapatok ész nélkül, csak a biztos építkezésben hisznek.
1'
Nagypál Patrik bizonyult a jobbnak Imre Zoltánnál, már ami a pénzfeldobást illeti - a vendéglátók kezdték a mérkőzést. Pécsek Tibor legényei tiszta pirosban állnak ma ki, míg az FK kék-fekete csíkos felsőt, fekete nadrágot, illetve a látványbeli kontraszt kedvéért fehér sportszárt választott.
16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Szépen telik a lelátó is, a nézők morajlásából úgy tűnik, a jó hangulat garantált erre a mai szegedi presztízsmérkőzésre. Az időjárás is kegyes egyelőre, a reggeli esőfelhőknek már nyoma sincs, kellemes, napsütéses, egyben kissé szeles jelleget öltött a természet az Izabella híd lábánál. A mérkőzés Török Tamás sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.