Sport

Labdarúgás: egygólos SZEOL-vereség a Vác ellen + FOTÓK

Labdarúgás: egygólos SZEOL-vereség a Vác ellen + FOTÓK

2014. augusztus 23., szombat
Labdarúgás: egygólos SZEOL-vereség a Vác ellen + FOTÓK
szeol_vac_14_08_23_gs

Szoros mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a SZEOL SC a Váctól az idény első hazai mérkőzésén.

Hazai pályán debütált a SZEOL az NB III-ban a Vác ellen, az ellen a Vác ellen, amely erős kerettel rendelkezik, és bár a szegediekhez hasonlóan újonc ebben az osztályban, mégis a liga egyik legjobb csapata közé tartozik. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg az ESMTK ellen megsérült

Hacker Bence

, aki a meccs kezdete előtt percekkel érkezett vissza Szegedre Budapestről. Rögtön lövéssel kezdett

Csank János

csapata, és támadólag is lépett fel a mérkőzés elején, de a SZEOL kezdett belejönni a mérkőzésbe, és helyenként szép futballt mutatott be. Mindkét oldalra igaz volt, hogy nehezen tudtak helyzetet kialakítani az első 20 percben, a 30. minutumban viszont egy óriási hibát kihasználatlanul hagytak

Tóth Ákos

tanítványai: a tizenhatos előtt adták el a labdát a váciak, azonban

Beretka

kisodródott a labdával, beadását pedig lefülelte a vendég védelem. Tíz perccel a vége előtt

Faragó

a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki:

Bata

beadását fejelte fölé a tavalyi megye I-es gólkirály. A félidő végét megnyomta a SZEOL, főleg a hosszú labdáknak köszönhetően, egy ilyen akcióból

Ondrejó

került ziccerbe, de nem tudta elpasszolni a labdát

Palásthy

mellett. A félidő 0-0-lal zárult, a kék-feketék sajnálhatták, hogy nem szerezték meg a vezetést az első 45 perc alatt. A második félidőt is erősen kezdte a Vác,

Rása

lövése után kellett

Leindlernek

védenie. Az első negyed óra váci rohamai kimondott ziccerrel nem zárultak, a legnagyobb lehetősége a vendégeknek egy rögzített szituáció után alakult ki a SZEOL kapuja előtt. Egy szöglet után

Grünvald

vágta ki a labdát a gólvonalról, miután félmagasan kapura tette azt

Fábri

. A 69. percben megszerezte a vezetést a Vác:

Zsolnait

egy rövid ideig a pályán kívül is ápolták, ám ahogy visszatért, gólt lőtt. Egy jobb oldali beadást követően szakadt el a védőktől, majd erőtlen lövése éppen Leindler mozgásával ellentétes irányba tartott, a SZEOL kapusa a hosszúra mozdult el, a gyenge lövés azonban a rövidre érkezett, és bepattogott a kapuba, megszerezte a vezetést a Vác. Az utolsó negyed órában a SZEOL mindent megtett az egyenlítésért, azonban ezen a napon a váci védelem remekül zárt. A helyzetekben legfőképp Beretka jeleskedett, lövései viszont nem találtak kaput. A kitámadó SZEOL ellen könnyebben kontrázhatott a Pest megyei alakulat, az utolsó 5 percre viszont emberhátrányba került Tóth Ákos csapata, miután a csereként beállt Kulacsik nem tudta folytatni a játékot, így 10 emberrel próbálta meg döntetlenre menteni a meccset a szegedi csapat. Ez sajnos nem jött össze, csupán kisebb lehetőségekig jutott, így második mérkőzését is elvesztette a SZEOL, Beretkáék a Szentlőrinc ellen javíthatnak jövő héten, idegenben.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző
2014. augusztus 23., 17.00
SZEOL SC
Vác FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csonka Bence • asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán
0
-
1

NB III Közép csoport, 2. forduló

SZEOL SC - Vác FC 0-1 (0-0).

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző, vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán).

SZEOL SC:

Leindler - Buzási, Forró, Bjedov, Grünvald, Puskás (Mihálffy, 75'), Ngalle (Mucsi,a szünetben), Ondrejó, Beretka, Bata (Kulacsik, 61'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Vác FC:

Palásthy - Benkó, Karácsony, Zsolnai (Greff, 72'), Rusvay (Pölöskei, 90') Kovács (Sorecz, 81'), Tóth, Rása, Németh, Fábri, Gulyás.

Vezetőedző:

Csank János.

Gólszerzők:

Zsolnai (69')

Sárga lap:

Ngalle (27') ill. Rusvay (58'), Gulyás (60') Tóth Ákos:

"El vagyok keseredve az eredményt illetően, hiszen nekünk voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Készültünk arra, hogy ellenfelünk többet fogja birtokolni a labdát, viszont ma helyzetünk csak nekünk volt."

Csank János:

Tartottam a mérkőzéstől, mert láttam a SZEOL-t múlt héten Pesterzsébeten, ahol nagyon jól játszott. Számítottunk rá, hogy a hosszú labdákkal keresni fogják gyors csatáraikat, ennek ellenére az első félidőben gólt is szerezhettek volna ezekből. A második félidőben már jobban játszottunk, mondhatjuk, hogy biztos sikert arattunk, nem éreztem veszélyben a győzelmünket.

Online közvetítésünk:

VÉGE
92'
Csonka játékvezető lefújta a mérkőzést, Zsolnai találatával elvitte mindhárom pontot a Vác Szegedről. A döntetlenre rászolgált volna Tóth Ákos csapata.
91'
Német lő laposan, miután Pölöskei tartotta meg a labdát, nem talál kaput.
90'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Vác: Pölöskei érkezik Rusvay helyett.
88'
A váci drukkerek már dicsérik csapatukat, és "Szép volt, fiúk!" rigmussal gratulálnak a győzelemhez - reméljük, korai öröm volt...
87'
Mivel már hármat cserélt Tóth Ákos, így emberhátrányban kell, hogy befejezze a meccset a SZEOL. Kulacsik nem tud visszajönni a pályára, 10 emberrel kellene kiharcolni legalább a döntetlent.
84'
Kulacsik marad lent, végül csapattársai segítségével hagyja el a pályát, 10 emberrel a SZEOL.
81'
Cserél a Vác: Sorecz érkezik Kovács helyett.
80'
Ismét Beretka: a tizenhatos sarkánál tartotta meg a labdát, majd a hosszú sarkot vette célba,de nem volt pontos a lövése.
76'
Beretka fordult le védőjéről, majd lőtt 16 méterről, nem sokat tévesztett.
75'
Puskás helyett Mihálffy folytatja a SZEOL-ban, a csapatkapitányi karszalagot Kulacsik kapja meg. Egy pontot csíphetne az eddigiek alapján a SZEOL, erre negyed órája van.
72'
Zsolnai jött, gólt lőtt, majd befejezte a mérkőzést: az első váci csere, a gólszerző helyett Greff a pályán.
69'
GÓÓÓÓL! Zsolnai visszatér, és gólt lő... A pályára másodpercekkel korábban visszatérő Zsolnairól megfeledkeztek egy jobb oldali beadást követően, aki négy méterről beleszúrt a labdába, Leindler a hosszúra indult el, a gyenge lövés azonban a rövidbe bevánszorgott, vezet a Vác.
68'
Zsolnai marad lent egy ütközést követően, a pályán kívül ápolják tovább.
65'
Váci szöglet száll át mindenki feje fölött, a lecsorgó labdát végül Fábri lövi kapura félmagasan, Grünvald a gólvonalról tisztáz, nagy lehetőség volt.
61'
Ismét cserél a SZEOL: Bata helyett Kulacsik a pályán.
60'
Gulyás is sárgát kap, miután felvágja Ondrejót.
58'
Egy pillanatra mindenkiben meghűlt a vér: egy lapos indítást követően Rusvay esett el a tizenhatoson belül, miután találkozott Leindlerrel, Csonka játékvezető a sípba fújt, azonban Rusvay kapott sárgát színészkedésért.
57'
Ezek a Vác percei, beszorult a SZEOL: szögletet is rúghattak a vendégek, majd a nyomást végül Zsolnai oldalhálóba lőtt labdája töri meg.
52'
A félidőben beállt Mucsi belsőzte fölé a labdát egy szép összjátékot követően, tetszetősen járatta a SZEOL a labdát az ellenfél tizenhatosának előterében.
50'
Rása jó 20 méteres lövése a második játékrész első momentuma, próbálkozása a kapu fölött kötött ki.
46'
Folytatódik a mérkőzés, cserélt a SZEOL a szünetben, Mucsi érkezik Ngalle helyett.
SZÜNET
45'
Csonka játékvezető nem hosszabbít, lefújta az első félidőt. A SZEOL-nak két nagy lehetősége is volt, könnyedén vezethetne Tóth Ákos csapata.
43'
Ismét egy nagy SZEOL lehetőség! Ondrejót ugratták ki, csak Palásthy állt vele szemben, Ondrejó azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett. A helyzetre helyzettel válaszol a Vác, Gulyás indult meg a jobb szélen, lefutotta emberét, majd a kapuját elhagyó Leindler lábbal tisztázott, megélénkült a meccs a félidő utolsó 5 percére.
41'
Ondrejó iramodott meg egy hosszú indítással, majd a visszatett labdát a szélen érkező Grünvald kapta, lövése az oldalhálóban kötött ki.
35'
Óriási SZEOL helyzet maradt ki! Bata beadását Faragó fejelte fölé 5 méterről, ez ziccer volt.
32'
Zsolnai szabadrúgását vágja ki Grünvald, bravúros mentés volt.
30'
A saját tizenhatosa előtt adta el a labdát a Vác, Faragó ballábas beadását azonban kifejelték, végül pedig a vendégek gyűjtötték össze a labdát, ebben talán több volt.
27'
Ngalle kapja a meccs első sárgáját a félpályán elkövetett faltjáért.
26'
Németh tekert 16 méterről kapu mellé, igaz, mintha előtte szabálytalankodtak volna a váciak Puskással szemben, ezért kicsit megálltak a SZEOL játékosai.
20'
Ngalle kiváló labdája Batát találta volna meg,Flinta asszisztens azonban lest intett, kár érte.
18'
Ngalle szabálytalansága után megítélt szabadrúgást ívelik be a tizenhatosra a vendégek, a fejes fölé száll.
16'
Egy védelem mögé beívelt labdánál Bjedov lehúzta a fejét, a váci támadók könnyedén megszerezhették volna a labdát, Leindler jól jött ki a kapujából.
12'
Fábri léphetett volna, Grünvald azonban testtel, rutinosan feltartóztatta a kapu előterében, és bár a vendég csatár bele tudott pöckölni a labdába, Leindler könnyen fogta a lapos lövést.
11'
Kiegyenlített első 10 percen vagyunk túl, mindkét csapatnak volt egy-egy komolyabb kísérlete, a SZEOL olykor nagyon jól és okosan tartja a labdát.
4'
Az első SZEOL-helyzet: egy jobb oldali beadásra érkezett Beretka, fejese viszont nem talál kaput.
1'
Rögtön egy lövéssel kezd a Vác, azonban nem talál kaput a próbálkozás. A vendégeket egy 20 fős szurkolói csoport is elkísérte.
1'
Csonka Bence sípszavára elkezdődött a mérkőzés, a SZEOL kék feketében,fekete nadrágban, míg a Vác piros-kék felsőben, és piros nadrágban lép pályára.
16:51 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, ahol a SZEOL SC megkezdi hazai szereplését az NB III-ban. Borús idő fogadta a csapatokat, a felek túl vannak a bemelegítésen, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor Csonka Bence sípjelére kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.