Sport

Labdarúgás: sorsoltak a Magyar Kupában - a Mórahalom a regnáló magyar bajnokot kapta!

Labdarúgás: sorsoltak a Magyar Kupában - a Mórahalom a regnáló magyar bajnokot kapta!

2014. augusztus 15., péntek
Labdarúgás: sorsoltak a Magyar Kupában - a Mórahalom a regnáló magyar bajnokot kapta!
dvsc_szeged2011_008

Péntek délelőtt kisorsolták a Magyar Kupa 2. fordulójának párosításait, a Csongrád megyei alakulatok közül a SZEOL és a Mórahalom is élvonalbeli ellenféllel találkozik.

Talán a Szeged 2011-Grosics Akadémia továbbjutása tűnik a legegyszerűbbnek, hiszen

Nyilas Elek

tanítványai a szintén másodosztályú SZTK-Erimát fogadják. "Bár az ember mindig szeret előre kalkulálni, de a lényeg az, ami a papírra kerül, jelesül, hogy a Szigetszentmiklóst kaptuk. Ennek tudatában fogunk készülni, és a legjobb tudásunk szerint mindent meg is teszünk majd, hogy a legjobb 32 közé bejussunk" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a csapat trénere. A SZEOL SC viszont alaposan belehúzott, Faragó Bencéékhez az NB I-es Pécs látogat a második körben. "Ambivalens érzéseim vannak a sorsolással kapcsolatban, hiszen a Pécs talán nem bír akkora vonzóerővel a nézők számára, ugyanakkor rendkívül erős ellenfél, amely ellen nem sok esélyünk van kiharcolni a továbbjutást. Másrészről azt gondolom, mind mi, mind pedig a Mórahalom büszkék lehetünk arra, hogy egy-egy élvonalbeli csapatot tudunk elhozni Csongrád megyébe. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára a nagynevű ellenfél ellen sem. A szezon előtt már elmondtam, hogy a célunk a kupában eljutni az Üllői úti stadionba. Ez továbbra sem változott, mindent megteszünk majd, hogy meglepetést okozzunk" - fogalmazott

Tóth Ákos

, a SZEOL vezetőedzője. A Mórahalom kapta a legnevesebb ellenfelet, mondhatni, ennél nehezebb ellenfél nem is kerülhetett volna a homokhátiak útjába, hiszen az NB I-es címvédő, hétszeres bajnok Debreceni VSC-vel kell farkasszemet néznie

Magyar György

csapatának. „Szerettünk volna egy NB I-es csapattal találkozni, hiszen úgy álltunk hozzá, hogyha búcsúznunk kell, akkor azt tegyük szépen. A Debrecen több fronton is érdekelt, ebből pedig még valamilyen szinten profitálhatunk is a szeptemberi kupameccsen. Mi kifejezetten örülünk, hogy a Lokit kaptuk, számomra szimpatikus az utánpótlásra fordított munkájuk, valamint a klub hozzáállása a futballhoz. Örülünk, hogy egy ilyen csapatot el tudunk hozni Mórahalomra, sokkal jobban jártunk így, mintha egy NB II-es, NB III-as ellenféllel kerültünk volna szembe, ami kevesebb nézőt is vonzott volna” - mondta el a Mórahalom játékos-edzője. A mérkőzéseket szeptember 10-én rendezik. A párharcok egyetlen találkozón dőlnek el, a továbbjutók alkotják majd a Magyar Kupa legjobb 32 csapatának mezőnyét.

A Magyar Kupa 2. fordulójának párosítása:

Felsőtárkány (NB III)–Budapest Honvéd Rákosmente KSK (III.)–Videoton FC ZTE (II.)–Kecskeméti TE Győrsövényház (megyei II.)–Nyíregyháza Vecsés (megyei I.)–Ferencváros Orosháza (III.)–Puskás Akadémia Iváncsa (megyei I.)–DVTK

SZEOL SC (III.)–PMFC

Putnok (III.)–Soproni VSE-GYSEV (II.)/Győri ETO Tevel (megyei I.)–MTK

Mórahalom VSE (megyei I.)–DVSC-Teva

Fertőszentmiklós (megyei I.)–Haladás Himesháza (megyei III.)–Újpest Kazincbarcika (III.)–REAC (III.) Sajóbábony (megyei I.)–Nőtincs (megyei I.) Velence (megyei I.)–Kaposvár (II.) Szerencs (megyei II.)–ESMTK (III.) Békéscsaba (II.)–Siófok (II.) Nagyatád (III.)–Veszprém (III.) Kisvárda (III.)–Cegléd (II.) Jászapáti (megyei I.)–Gyula (III.) Sárosd (megyei II.)–Salgótarján (III.) Tiszaújváros (III.)–Mezőkövesd (II.) Csepel (III.)–Szolnoki MÁV (II.) Bajai LSE (III.)–Soroksár (II.) Kozármisleny (III.)–Balmazújváros (II.) Celldömölk (megyei I.)–Ajka (II.)

Szeged 2011 Grosics Akadémia (II.)–SZTK-Erima (II.)

Ikarus (megyei I.)–Csákvár (II.) Balatonfüred (III.)–Vác (III.) Soltvadkert (megyei I.)–BKV Előre (III.) Bölcske (III.)–Gyirmót (II.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.